Monday, August 8, 2011

Block Memblock




Huhu feel so long tak update my blog, my diary nie. Rasa nak story pasal manusia2 yg suka block, block ape?? Haha bukan block kete or what, pasal block wall dia kat fb!! Pelik klu rasa tak suka delete jerlah dlm fren list sng citekan. So obviouslah klu nak block wall tak bagi org tue tgk serupa tak payah add dia jadi frens. Hahaha kan lagi snang tak menyakiti dan di sakiti. Aku tak kisah pun tak kwn ngan dia hahaha tak mendatangkan untung pun tak kisahlahkan doakan jer dia bahagia selamaanya, Amin


Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Thursday, August 4, 2011

Salam Ramadhan





Dah bulan Ogos, bulan Islam ialah bulan Ramadhan. Maknanya bulan pose, bulan yg paling di rahmati dlm bnyk2 bulan. Syukur aku masih lagi bernafas merasai nikmat berpuasa. Ini Ramadhan ke 2 aku di KGP, Allhamdulillah pnjang jugak jodoh aku ngan KGP. Happy sbb tak payah nak fikir pasal jam2 nie, bazar pun dekat bestnya, bazar terpanjang di area Tasik Permaisuri, Cheras. Mmg best kat bazar kat sini tapi tuelah nafsu manusia niekan, semua nak beli, semua nampak sedap jer, tapi bila rasa hampeh je, apa pun harap aku dapat apa yg aku idamkan huhuhu :)




Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Tuesday, August 2, 2011

There's a time I feel lonely

Aku manusia biasa, manusia yg ada hati, manusia yg rindukan kisah dahulu. Adakah ada org akan faham aku, adakah org akan faham kisah aku, aku kehilangan semuanya, aku hilang mak aku. Ada tika aku amat rindukan nya. Aku masih perlukannya. Ya Allah aku tak mampu, aku terlalu rindukannya. Aku tak mampu utk kuat selamanya. Kadang aku letih, letih dan letih



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Wednesday, July 27, 2011

HOW I WISH




How I wish to get pregnant again, erm so dissapointed bila buat test hari tue, skrang dah delays 3 weeks. Dah buat test last week try to do the test upcoming weeks, hope the result is positive.... How I wish to have a gegurl baby, so cutekan all about gegurl is pink :). Please pray for me, hope to get the good news.


Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Monday, July 18, 2011

Recently....

Dah bulan July, happy with my life, my works and my family. Cume lately I'm quite down, cpat marah, cpat emo, huhuhu. Tgh pening kpala nak cari keje lain, yerlah aku tau aku takkan di buang keje kerna khidmat aku masih di perlukan sehingga selesainya Final Accounts utk semua sub con di setelkan. Well I know my position k, whether its important or not!!! Tired with all politics in this office, people is stabbing others back and its quit irritating. People who works hard not earn what they should have, why??, people who just do little and simple things get awarded. Huh don't like this a lot :(, well just go with the flow. Smile :)





Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Friday, July 8, 2011

Reminder



Watch your thoughts, they become words. 

Watch your words, they become actions. 

Watch your actions, they become habits. 

Watch your habits, they become character. 

Watch your character, they become destiny.

Wednesday, July 6, 2011

Hope for my 29th besday

My Hope 

To become a good wife to my husband, 
To be a good and loving mother to Adam Quzhairiey, 
To be more effective workers, 
To love and passionate to my works, 
To be a better and obedient muslimah, 
To be the person who will not neglected her duty to Allah S.W.T, 
To be more patience, 

Monday, July 4, 2011

Could u , would u???

You can never understand someones PAIN until you're the one who feels it.






Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Wednesday, June 29, 2011

Aku Rindukan Mak

Al Fatihah buat mu Mak

Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Monday, June 27, 2011

Hospital Rehabilitasi Cheras


Occupational theraphy area





Acoustic Room 






Landscape area





Inilah nama projek tmpat aku kerja, bangga rasanya nak story pasal projek ni. Walaupun aku masuk di tgh2 projek time tue ofis aku dalam kabin. Best giler miss that moments. For your info this project worth of RM 349 millions and its the 1st rehab hospital in Malaysia. Its the 1st goverment hospital that provided theraphy that are free. Yerlah terapi usually hospital swasta provide and dari segi kos tersangatlah mahal. Terapi utk org yg lumpuh, ada strok dll, major building is hospital main block,ward block, meditel (which is hotel), nurses hostel, apartment block that is for doctors and nurses. Besarkan erm mmg hospital ini lengkap dngan peralatan moden. Dan hospital ini mmg cantik, superb kalah hospital swasta mmg best giler. I'm happy to become a part of this team. Fully appreciated it.



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Friday, June 24, 2011

Bilalah masa itu akan sampai???



Tgh fikir nie??? Bila agaknya aku nak preggy, rindulah time preggy. Ingatkan bila aku tak peot 4 bulan hari tue ingatkan berisi rupanya tak huhuhu. Doktor kata aku stress, sedihnya. Dulu aku rasa tempat lama buat aku lagi stress, anggap jer belum rezeki.



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Thursday, June 23, 2011

Tak Buat Keje Pun




Aku tak buat keje pun hari nie, stressnya tak buat keje hahaha. Baru balik jalan kat site tadi. Wah bnyk gila perubahan kat HMB mmg cun gila tak mcm hospital for sure. Cantik bangat lah kalah hospital swasta. Tak sabar nak tgk ending of this project.




Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Wednesday, June 22, 2011

Lamanya Tak Blogging




Dah 3 bulan aku tak blogging, tak taulah sbb apa aku tak rancak lagi blogging. Dulu sibuk mana pun aku akan luangkan masa utk blogging. Malas benarnya aku nie.

Adam, Allhamdulillah dari sehari ke sehari makin bnyk akal nie semua dari hasil didikan pengasuh dia Nenek Sa'mah. Budak2 yg nenek nie jaga, mmg pandai cepat faham apa yg nenek mintak. La nie Adam dah jadi assistant nenek, apa nenek suh dia ambik dah pandai dengar arahan. Syukur.

Pasal keje aku lak erm aku just buat apa yg termampu. Medical Equipment dah start pasang so mmg project nie akan siap this year. Hopefully.


Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Saturday, June 18, 2011

Emotion is Running On




Dah mid of June, more couple of weeks will be on the new month of July. Right now aku tgh counting months to settle my works. All my subcon are in the process of Final Account. A lot of conflicts between me and sub con, membuatkan aku fed up nak jadi qsan erm tapi apa nak buat kejelah nielah sumber rezeki aku. Hadapkan jerlah hope I will get new spirit, now I'm missing my old officemate and my contract manager. Really miss them. Kadang kala jer people akan appreciate keje aku, huhu pening, time hujung bulan sibuk tanya pasal cheque ada ke tak, rasa nak hempuk jer phone kat ofis, we all tak control the payment, we only control the certificate, so kejarlah Project Manager buat apa bambu QS. Nothing to say .......



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Thursday, June 16, 2011

Workaholic



Erm workaholic, lately aku didatangi kojer2 yg mmg buat aku menyampah. Dahlah Contract Manager aka kitaorng panggil Abg Long, nampak nice tapi erm very the meluat hahaha. Tak baikkan ngata org bertambah dosa aku, at least ini statement benar. Dah nak penghujung projek a lot of works kene buat dahlah document berterabur, drawing bersepah tak tau yg maner update ke tak, huhu bertahanlah selagi boleh huhuhu.



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Monday, May 23, 2011

BB post



Dah lama rasanya tak post something tak taulah nak cakap per lately, a lot of tension going in my mind and my hearts lately. Will be updating it soon when the time is right.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, April 22, 2011

Sabhi Saddi & Helena - Tanpamu Lirik [HD/HQ] (OST Nur Kasih The Movie)



OST Nur Kasih..
I like this song kalau ia berkaitan dengan NUR KASIH

Video Muzik: Kisah Hati - Alyah



Ada Remy Ishak mmg best pun ...
Walaupun ada kawan aku kata Remy cam bangla tapi kau tetap Adam aku dalam citer Nur Kasih

Thursday, March 24, 2011

Zizan Raja Lawak ft. Dina - Selamat Tinggal HD Music Video




Loving this song...
Cinta hingga ke hujung usia..
Bukan mudah nak lupakan cinta pertama cinta yg tiada gantinya...

Wednesday, March 23, 2011

Touched By The Song





Buat pertama kalinya aku dengar lagu nie at hot fm time break azan maghrib. Erm tiba2 hati rasa sayu pulak, yes bila dengar lagu nie aku teringatkan arwah mak aku. Aku tak sempat lngsung jumpa dengan dia di saat akhirnya... sesungguhnya aku mahukan masa itu berputar semula tak sanggup hidup tanpanya. Huh besarnya dugaan hidup aku nie. Pasrah atas takdir hidup nie Ya Allah hanya mu yg mengetahu segala Takdir yg berlaku dalam hidup ku. Seandainya ini adalah perjalanan hidup aku , aku redha dan pasrah.

Monday, March 21, 2011

Can't Focus!!!


Bila aku stress!!!
Aku makan


Last week aku rasa aku makin tak produktif, silalah report pasal bos saya ok. Bos saya kat site office dah resign so tak guna korang report kat dia sbb dia tau aku tak fokus pun, wakakaka. Tak tau kenapa tak folus, final re-measurement sub con banyak lagi tak buat nie, tak tau pun nak start dari mana, pening2.  Bnyk gila sub contractor nak kene final. Nak kerja lebih masa, OT tak dibayar kot, nak bawak kerja balik umah lagi tak boleh, aku dah melanggar polisi aku sendiri, aku dibayar gaji dari pukul 9.00a.m to 6.00p.m ok. Huhu, adoi dahlah ramai yg resign , interview dah banyak dah pergi tapi hampeh tak ada yg call pun. Ke aku yg suka gaduh ngan penginterview aku. Adoi mmg tak boleh fokus kerjalah, ke hati aku tak prefer kerja ngan main con, atau aku tak suka ngan surrounding kat sini. Aku pun tak tau, dah tak ada hati nak keja, CAN'T FOCUS OK, that my answers sekarang.

Tuesday, March 15, 2011

Officially


Officially 
My Lil Adam dah boleh jalan
1 year and 3 months
He is walking without any support dan boleh lari2 gitu






p/s  tak kisahlahkan i just nak share this good news
 walaupun anak i lambat jalan

Monday, March 14, 2011

Facebook




You all minat facebook tak aka FB. Em dulu aku mmg ketagih tahap ayam kat FB nie. Berjam2 lamnanya ngadap FB nie pun tak apa, tapi tuelah then tanpa u perasan all the works you akan kept aside as you mmg dah addicted to FB. Powerkan kuasa FB, so tak heranlah kerja yg suppose urgent jadi lambat, so masalah tue mmg dari diri sendiri, sendiri yg cari pasal. But lately aku dah tak addicted to fb, means tak adalah aku nak post2 status yg ngarut2kan. Dulu kalau aku bengang, aku buat status kat fb suruh my super senior ngan my principal baca. Hahaha tak terlepas gak consultant2 yg aku kenal. Diaorng pun melambatkan kerja aku dan give a headache to my head, hik hik well itulah manusia.  Kadang aku suka gak cari gaduh komen status org yerlah ada tue status annoying sangat kat aku. Hahaha, setan cucuk aku suh gaduh. Well now aku just tgk jer status org, like bila perlu komen rasa nak komen senang kit kan mals nak cari gaduh kat FB nie, kurang kontroversi.

Saturday, March 12, 2011

Ada Rezeki Adalahkan?????

Hari ini aku ada interview with Mah Sing after works punya session, tak taulah dapat ke tak kan , just try my luck. Kalau ada rezeki adalahkan, sebelum pegi kene ambik lil adam wih my husband yg drive yerlah nie kan hari jumaat for sure mesti jammed gila jalan Sungai Besi. Actually frankly dah bnyk gila pie interview ngan company besar2 tapi tuelah tak ada rezeki ,takpun sbb gaji aku mahai sangat kot dan maybe diaorng lebih rela ambik fresh grad senang nak ajar than org yg dah terlampau experience nie. Huhu, whateverlah kalau ada rezeki adalahkan. Kalau tak dapat pun tak aper. 


Sapai kat MahSing pun dah pukul 6.30ptg tunggu org nak interview, huhu serabut gak ofis kat sini. Sesi temuduga berjalan ngan lancar tapi biasalah penemuduga kat company besar2 nie mesti nak eksen kan. Hello i know how tough it is to become QS ok, aku punya experience with consultant and clients, kerja lewat malam samaoi tak makan, time aku pregnant dah 8 bulan aku kerja sampai kul 12, so hello i know the nature of works ok. Ayat paling besat aku dengar " WORKS HERE WE NEED SPEED BECAUSE OF THE TIGHT DEADLINE, AND IF U RASA SELESA WIH YOUR CURRNT COMPANY, BETTER YOU STAY THERE". wow superb kan ayat dia, erm typical chinese kan,  hello u kerja company besar u ingat u bagus ke dahlah u cuma HR jer , per bendalah nak condem aku pulak. Aku dtg interview elok2 kau nak perlekehkan aku pulak. Per bendalah poyo.



Sorrylah yerk  kalau ada kata2 yg show aku macam bagus, wakaka. Just ayat jer bukan per pun, so enyoy my picture with lil Adam yg makin nakal tue, so the naughty boy.





Snap 1
Mama & Adam





Snap 2
Me luv U





Snap 3
Tanpa Rela






Snap 4
He is my luving luv

Friday, March 11, 2011

Teka siapa saya????


Cuba teka siapa saya?????

Thursday, March 10, 2011

My Working Place

For this post rasa nak cerita pasal tempat kerja aku. Well dulu aku kerja bertahun2 dalam QS consultant now i'm changing my working environment to become site qs that for sure is totally different with my old company, tapi tak kisahlahkan dulu ada gak suara sumbang cakap, "kau nak ke kekerja kat site, keje bahaya tak sesuai ngan pompuan...... dahalah keje 6 hari masuk sabtu". Well mmg nyaris jugak aku tolak, tapi ada sebab aku cari kerja lain, utk dekat ngan Adam, yerlah that time every month Adam akan sakit smapai aku punya cuti pun dah jadi unpaid leave, why not sacrifice utk anak2kan. Yg bestnya kerja , dekat ngan umah, dapat jimat minyak duit tol rm0.50 sehari dan if adam sakit snag aku nak antar dia pie klinik. Why not try something new, walaupun aku tau aku terlepas bonus, tapi aku tak kisah.





Our office at Level 1 Apartment D
Apartment D, doctor punya umah ok, besar gila kot




Dulu site office aku kat kabin, lepas raya kami pindah ke Apartment D pulak, yerlah kabin tue nak di demolish utk bagi laluan kepada kerja2 infra. So far so goodlah ofis kat apartmentkan taklah macam kat kabin dulu penuh ngan habuk dan tanah. Takperlah rezeki aku utk kerja kat sinikan. Tapi bestlah jaga projek hospital nie, banyak benda belajar then my work pun adalah less sikitkan. kalau tak kerja kat consultant nak toleh tepi pun tak boleh nak minum pun tak sepat, sembahyang pun hujung2 waktu.


Wednesday, March 9, 2011

.........



- apple of my eyes -

Monday, March 7, 2011

I'M Speechless










Siapa pernah dengar lagu nie?, Frankly ini 1st time aku dengar lagu nie dalam Mentor Konsert Pengenalan, layan punya layan, terasa syahdu kat hati, totally missing my mum. Genap sudah 4 tahun dia tglkan dunia ini. Dunia yg lebih baik menunggunyer disana,  siapalah adik tanpa mak, siapalah adik tanpa mak, siapalah adik tanpa mak..... how i  wish mak dengan adik selamanya.  I luv u mak...........

Saturday, March 5, 2011

His Bicycle

As what we promises to Adam, if dia dah jalan. We promise him we would buy a bicycle, so after searching all Tesco, dari tesco cheras, tesco semenyih, tesco kajang, tesco ampang banyak gile kan tempat. Sebenarnya nak tengok which want offer murah sikit. Yerlah kat tesco, bicycle yg kami nak dah sold out so perhaps kalau kitaprng cari lain tesco maybe yg kami nak tue ada. Erm hampa dan hampa, basikal yg kami jumpa harganya ialah rm 116.10 mahal tak. Aku rasa tak worth of money, tak kedekut ok, just nak cari yg muwah kalau ada aper salahnyer boleh jimat sikit k. Cari di Carrefour mak datuk mahai gila, RM170.00 less dapat RM 130.00, gilos tak gilos, padahal fesyen basikal sama jer ngan kat tesco punya.

So selepas pencarian yg memenatkan kami, akhirnya kami decide utk ke Tesco Ampang kembali. Agaknya rezeki Adamkan, basikal yg di idamkan hanya tgl 2 unit lagi. dan harga pun dah jatuh kepada RM 99.90, nak dekat seratus gakkan, so kami pun rembat jerlah khas utk Adam, yang akhirnya boleh berjalan. So tiap2 pagi kerje akulah nak menolak Adam ke rumah pengasuh. mama excited, cumil basikal tue.




Basikal mane???





Apa tengok2 nie basikal Adam tau!!!!!
Tut
Ketepi

Wednesday, March 2, 2011

He's Leaving Us

This man is leaving us now
We will be missing u so much
Sedihnyer...
Nak tau siapa yg resign, 
Our Contract Manager Mr Chong Wai Mun already resigning, 
Baru jer kenal, adoi sedihnya, 
Baru kenal almost 8 months, 
He's good in teaching. 
Sedih..... (no more word to say)
Although we just known for few months, 
You such a good teacher, 
Hope for the vest for your future.





Me, Mr Chong Wai Mun & Mr Kok at Al Dafiah Restaurant

Tuesday, March 1, 2011

Postmen Pat


Mr Postman Pat & The Black White Cat



Mesti korang kenal character cartoon kat atas kan, itulah POSTMAN PAT, yg jadi kegemaran Adam sekarang,sambil tgk sambil menari bila dengar opening theme cartoon nie, oklah at least aku tak ajar anak aku tgk citer cartoon ganas, bebudak time nie kan suka cartoon yang nyanyikan so oklah. At least it can developed their mind. 



candid gambar dia



khusyuk gila




mr postman pat, 
lalala

Monday, February 28, 2011

19 May 2011







Again and again its about NUR KASIH,
Cant wait for the day.....







Saturday, February 26, 2011

Nur Kasih and Adam Quzhairiey






Nak tau kenapa aku suka pada NUR KASIH dan aper kaitan dia pada Adam??? I totally luv this cerita sbb masa aku mengandungkan Adam, he is totally membesar dengan cerita ini., and that time totally i wish to have baby boy dan namakan dia dengan nama Adam, aku menangis, aku gembira dengan cerita ini. Cerita yg membuatkan aku sedar akan CINTA pada NYA. It just not only a story it had a message behind that. Hope that i could had a baby girl dan akan aku namakan dia Qaseh Nur Iman, itu aku punya impian sekarang nie. Sedapkan nama tue. Totally i wish that i'm pregnant,  nevermind try again Azila and pray for that k, maybe belum  rezeki aku. Masa masih panjangkan, at least i had Adam. Tak sabar rasanya nak tgk filem nie.

Thursday, February 24, 2011

Stress

Stress!!! Partly i think itu mmg kita akan alami yer tak?? Ada yg stress dalam kerja, ada yg stress time ada problem, ada org stress everyday yerlah ada yg fikir pasal family, pasal kerja, pasal dunia. mcam2lah. Itu nature kehidupan manusiakan, tapi kenelah professional sikitkan ini tak, aperlah i tetiba merapu niekan peningkan. Actually aku tak suka lahkan bila kerja aku diperkotak katikkan. Tak suka, professional sikitlahkan. I tau u buat kerja u, but your experience not worth for u to fight me ok!! u  just only 1 year experience k and your background not the same as me. tup2 baling kertas atas meja aku depan aku, kenapalah attitude kau tue mcm DIVA, pleaselah learn to respect people, u nak org respect u, tapi u tak respect org lain. U bukan bos i ok. Totally different, or tgk chart organisation your place in the top doesn't mean that  u my boss ok, ur position not same as me. Geram, aku tak marah dia, walaupun dia baling benda tue atas meja i, i cakap nice jer ngan dia but cakap sinis jer ngan dia, but that make her cry. So who fault is that, its me or you... waste of time nak pujuk this kind of person k.

Wednesday, February 23, 2011

Hydrotheraphy Pool

Takperlah kan i nak jugak story pasal  projek nie, mmg saya bangga nak story pasal tempat kerja saya nie. Mesti nanti ada suara sinis yg cakap alah kejer kat site aperlah kisah.  Tapi tak kisahlah kan i nak jugak citer kat u all pasal i punya projek nie. Hospital will be name as Hospital Rehabilitasi Cheras and it is the 1st hospital yg lengkap with fasiliti equip with terapi equipment specialities. So ia mmg canggih ok tak tipu langsung, mmg it 1st everhospital full equipied with the very moden and canggih sistem. nak tau value of this project its nearly RM350 million ok. Walaupun aku join di tgh2 projek but aku sangat happy dan mmg tak sabar gila nak tgk projek nie siap. Bnyak tau ranjau dan duri we all terpaksa harungi utk jaga this projects. Kena marah ngan JKR, ngan subcon but worth it. So hope this will be ending this year ok.


So salah satu benda yg canggih i nak story pasal Hydrotheraphy pool supplied and install by Hydroworx (kalau nak tau aper benda tue klik kat sini ok). So hari tue en mike danner dari hydroworx USA dtg dari US utk install this things and it cost nearly RM 1.5 million for this small hydrotheraphy pool. So imagine what this machine can do, help disabled person do terapi in the water. Its so amazing how people try to help disabled person or injured person that are paralysed to get their feet back. So hari tue kami dapat tgk how this machine function dan org dari Kementerian kesihatan Malaysia dtg utk tgk demonstrasi of this machine. Machine in the water and it is Hydrotheraphy pool.



presented
Azila (me), Rohaizan, Norlina, Mr Mark Danner (HYDROWORX USA) & Husnil Khatimah
kami nie merupakan QS2 kat site nie kamilah perempuan and the only perempuan at site + 2 more QA&QC peoples, so that is Mr Mark Danner that responsible to fully installed all the Hydrotherapy pool, nie kitaorg kat area bawah pool. So baik tau Mr Mark Danner nie, humble and kind, we will be missing u




hobby kami para qs, bergambar




bergambar lagi





the hydrotherapy pool





surface and tread mill of hydrotheraphy pool






 the women behind this projects





Hope for the success of this projects, dan diharapkan this hospital will help all people that are not in good condition to get their theraphy here. I'm proud to be a part of this.

Monday, February 21, 2011

I Need A Break





Erm hari nie aku rasa nak dengar lagu nie, this past few days, rasa penat gila otak?? Tak taulah kenapa?? Pasal kerja, pasal diri aku, erm macamlahkan nak fikir. Aku paling rasa menyampah pada org yg suka fikir dia bagus sangat, macam semua hal dia tau dulu. Tapi tuelahkan tak leh nak salahkan org tue, lagi satu hal aku tak sabar nak cabut, cari kerja lain, aku sebenarnya tak minat kerja ngan main contractor, yg mmg tak sistematik langsung, suppose bila dah jaga beratus juta projek should pentingkanlah documentation sidekan, tapi aku pelik kat sini, fail VO ntah ke mana, payment to subcon ikutlah apa progress work dia. Bilalah aku nak buat final re-measurement agaknya. banyak sub-con yg aku jaga dah nak finalize dia punya works. Huhu tak taulah camner aku nak buat nanti. Aku nak kerja balik kat consultant QS, maybe aku dah biasa ngan the way of QS consultant punya works, org tak buli aku, maksud aku contractor tak berani nak buli aku?? Yerlah takkan berani kan nak cari gaduh ngan QS consultant yer tak??? Hadoi pening banyak sub con nak finalize dah nie, honestly working as QS bukanlah kerja idaman, tapi aper nak kata inilah rezeki aku, hadap jerlahkan, tak baik ngata periuk nasik sendiri. Hadapkan jerlah sbb kita di bayar gaji utk ini, nak merungut pun tak ada hasilnya. Think positive ok zila, lpas nie ada bnyk lagi manusia yg akan cari pasal ngan u. Hik hik saiko sikit diri.

Saturday, February 19, 2011

Perlukah Kita Minat Pada Kerja???



Hari-hari aku tertanya-tanya, 
Adakah aku minat pada kerja aku sekarang???
Kerja yg aku dah ceburi selama 5 tahun, 
Dulu kerja kat consultant qs sekarang kerja sebagai main con, 
Dulu stress consultant lain, sekarang stress main con bertambah lagi, 
Tambah2 kalau kerja yg ambik setengah jalan, 
However inilah kerja yg aku kasi anak aku makan, 
Kerja yg membolehkan aku beli pampers dan susu anak
What ever it is, 
I luv to be QS,
It's my passion, 

Thursday, February 17, 2011

Akhirnya

Internet down kat ofis, sbb modem and router rosak, macam tak leh bernafas rasanya, serabut jer kepala bila tak ada line internet, huhuhu, siap akulah org yg membusykan diri call org tmnet, siap marah2 lagik. Peduli aper aku "customer always right" tapi tuelah aku taulah tak leh marah2 org tapi huhu tak lehlah idup tak ada internet nak buat kerja pun no mood tau. nanti i kasi upload story best2 k

Friday, February 11, 2011

Lunch at Asam Pedas Linda Onn

Hari Jumaat dalah hari paling best, kitaorg leh rehat 2 jam,  bolehlah nak ngular mana2kan. Tapi hari tue kitaorg plan pie KK Home Deco kat belakamg Tesco Ampang, so apparently adalah sesi membeli belah kat situ adalah jugak habiskan masa dekat2 satu jam lebih, bnyk gila choice kat KK Home Deco and harga pun reasonable than others tempat cthnya SSF Deco twice harga dekat KK Home Deco, tapi tuelah bila dah terkenal harga pun turut naik. So bila dah lapar kitaorng pun carik kedai makan, tup2 dekat KK Home Deco tue ada My Asam Pedas Linda Onn, hik hik why not try makan kat sinikan. 

Rezeki tak rezeki, Linda Onn pun ada kat sana terkejut jugakk lah kitaorng. Dapat gaklah bertemu artis gitu, dia yg tegur kita orng dulu tuelah di katakan artis yg humble so kita pun rasa best bila dia mula interact ngan kitaorng. Bab makanan pulak, mmg sedap gila asam pedas dia, pedas dan tearas gitu asam pedas asli. Well two thumbs to her food  ok worth for the money. Rata2 yg datang makan kat situ take the chances utk bergambar dengan Linda Onn, oklah dia mmg mesra gitu. Walaupun i taklah minat sngat ngan dia tapi i puji dia punya attitude not like a Divas type. Hope for her success in the future.



aktiviti kemestian, snap picture




us with LINDA ONN
so obvious we are short hahaha

Wednesday, February 2, 2011

Buai Laju-Laju

Sempena cuti Hari Wilayah kami menghabiskan masa di Taman Tasik Permaisuri pada sebelah petangnya, apa lagi bawak adam pegi main buaian lah, nasib baik ada buai yg kita just letak anak kat dalamkan. Senag sangat, tgk muka Adam time tue kelakar gila, muka takut dan blur, tapi bila kita hayun je buai tue wah dia yg beria pegang buai tue macam faham lak dia kene pegangkan. Comei sesangat. Takperlah i perasan anak i comelkan, siapa nak puji lagikan kalau tak puji anak sendiri, luv u sayang.Yang paling tak tahan, nak angkat dari buai dia pulak dok nangis. Sian pulak tgk, hari nak hujan lah pulakkan, marilah kita beransur balik yer sayang.



Mama, lil boy 


Buai laju-laju,
Sampai pucuk atap,
Aper dalam baju, 
Seekor katak puru, 
Hik hik...
Tentomei... 





Pakai cap lah pulak sebab panas
fokuslah pulak si comel nie

Monday, January 24, 2011

Me Luv U

Me luv u, sowilah perasan sendiri. Berangan jer nak dapatkan Anuar Zain. AnuarZain pun tak teringin tgk i, hahaha. Takperlahkan i sedar diri, i sedar diri i yg i adalah peminat TEGAR dia, dapat jadi peminat pun ok. Kenapalah agaknya dia nie tak menamatkan zaman bujang yerk. Tgk kakak dia dah ada 4 cahaya mata yg tersangat cumil. Jodoh ketentuan Tuhan kan, maybe tak sampai lagi seru dia. Hope for the best for his career.






nie i upload tapi tuelah just sneek preview for OST Hikayat Merong Mahawangsa
Tak tau kenapa hati nie cair  bila tgk dia


Me luv u 
wow!!!!!!

Saturday, January 22, 2011

Mission Impossible

Rasanya aku tak berjaya lagi utk update 1 day one post, kerja kadang kala banyak menimpa sejak kebelakangan ini, tak taulah kenapa. Takperlah at least ada postkan taklah bersawang i punya blog. 

Addicted





Totally addicted to this song
Tk tau kenapa aku "ketagih" bila dengar lagu nie
Rasa macam nak dengar berulang ulang kali
Hadoi
Dah jadi mak org pun minat lagi lagu camnie
Actually dengar lagu can release some stress tau
Amazingly it is a very very nice song

Friday, January 21, 2011

Buli Adam


Lengkapkan hidup bila ada anak??, hik hik dialah peneman suka dan duka mama dia. Rasanya kalau tak ada Adam rasa boring gila, rasa cam hilang sesuatu jer. Tak sangka bila Adammakin besar, nakalnya makin menjadi2, herolah katakan. Kami just layan jer pernagai dia, tapi ada gak kadang kala tak tahan sabar rasa nak pelangkung jer tapi aku taklah samapi ke tahap tuekan. Samapi nak pukul anak bagi, huhu simpanglah. Tapi tuelah terfikir jugak kenapalah ada manusia yg mmg hati dia batu kot  or plastik, boleh pulak pukul2 anak, dera2 anak, adoi tak kesian ke, Ya Allah harap aku tak lah dalam golongan tue. Harap Tuhan kuatkan iman aku.


Nie nak story pasal Adam kit, dia still tak leh jalan lagi, babysitter kata dia pemalas nak angkat bontot (siapa yg baca nie, jgn nak speculate anak i macam2 ok, setiap budak lain dia punya progress, aku tau nanti adalah suara sumbang2 kan). Tak kisahlah ok janji dia sihat dan ok. Yg aku tak tahan ngan Adam, mulut dia bising gila, gaya cam nak bercakap jer, best lah kalau dia dapat cakap. Maybe tuelah sebab dia lambat jalan, kebolehan dia ke arah lain. Adam also kuat makan punya budak, hentam kromo jer org bagi per kat dia, tapi tuelah dia allergik kat makanan laut lah pulak. Ikut cam bapak dia. Mama luv u ok sayang.




Hancur remote astro mama kene baling ngan Adam





Mama, buli Adam buh patung kat baju Adam

Wednesday, January 19, 2011

Kenapa dan Mengapa???




Dulu time bujang dulu akui gila gak berhigh heels, nail lrt pun sanggup pakai kasut tinggi nasiblah kaki siapa yg aku pijak time bersesak sesak dalam lrtkan. main redah jer. Pakai handbag pun ikut color baju, bawak brg yg penting2 jer. Pegi keje siap makeup bagai, siap ada lipstick, ada mascara, ada blusher, kalau tak dan make up kat umah dalam kete pun sempat lagik huhu kira completelah penampilan pada hari-hari bekerja bila bujang nie. 

Tpi sekarang nie bila dah ada anak tak dan dah nak melawa nie, bila time ada meeting jer masa i kerja kat consultant dulu sempatlah touch up gitu gini, beg pun pakai beg yg boleh muat macam benda.dengan calculator, ngan scale ruler, ngan meeting punya brg huhu. Sampah pun kdg2 ada dalam beg, lanie aku pulak rindu pada works aku kat consultant, missing a lot of frens, missing the whole things. Erm teringtalah pulak kat kisah dulu, time kene marah ngan client, time keje tak berhenti2 but i knew that it turns that it is my passion on working, walaupun tak suka, walaupun kadang kala kene marah, it is the nature of work.

La nie, mmg payah nak nampak aku make up mmg mesti tak sempat punya, anak pagi2 dah bangun, nak make up pun pyah, main jer pakai baju ngan tudung yg ada, cari baju yg malas nak seterika jer lanie, Dulu time duk kat Apartment cemara, tangan penuh ngan beg, beg anak lagi, beg makanan adam lagi, handbag aku, sbelah tngan lagi pegang dia, huhu kira ada muscle jugak lengan aku time tue, hik hik. Tapi la nie dah duk umah teres so snag kit rasanya, antar adam dulu baru aku bawak kete, yerlah umah pengasuh dekatkan so tak ada problem.

Monday, January 17, 2011

H1N1



Musim demam dah melanda, sejak our Project Manager balik dari China, dia dah sebarkan virus pada kami semua. Tapi bukan virus H1N1 tau ia hanyalah sekadar tajk tau. Huhu aku paling takut utk sakit dan demam sbb nanti takut berjangkit pada Adam pulak. Huhu, tak mau. So precaution yg aku ambik, minum air glukos bnyk2 dan makan panadol bila rasa sakit. Ramai dalam department QS dah sakit sampai kene nebulizer kerana sesak nafas, tapi yg paling penting minum air masak bnyk2 untuk elakkan. 

Friday, January 14, 2011

Budget Bagus


I'm not so desperate pun, so tak kisah lah kan. Bukan aku nak sngat keje kat tempat engkau, Tak taulah pengalaman kerja engkau berapa lama, nak interview org pun interview jerlah tapi tanyalah benda2 yg berfaedah ini tak sembang sesama sendiri nak show off yg u all baguslah tuekan. My work experience dah 5 years so jgnlah memperkotak katikkan aku yer tak?? Aperlah, dahlah guna nama company org lain tapi nak keje kat company lain. Do i care, tak kisahpun dapat ke tak kerja tmpat, don't even bother ok. So typical people, judge kita punya ability time interview nak judge 2 pun agak2lah kan. Nie nak show off u bagus jer. Aku nak kerja bagai nak gila dah so i knew my skill ok. Jgn nak tumjuk u all jer bagus.




i don't even care!


Monday, January 10, 2011

Suka Dia





Obviously aku adalah peminat TEGAR  anak2 Pak Zain. terutamanya Anuarr Zain (suka sangat dia, very the like), and his sister Ziana Zian, luv her voice and style. Bila tgk AJL 25 hari tue time Ziana Zain performance, gila meremang bulu roma, saya tersangatlah kagum, so the gorgeous, so the best, so the power, wow, very2 bestlah.

Saturday, January 8, 2011

Shopping Adam

Weekend yg indah semestinya berada dngan family, yerlah siapa lagi yg aku ada dalam dunia nie?? Yang ada cuma suami dan Adam, hik hik ayat sedihlah pulakkan. Poyolah kan. Kami cuam menghabiskan masa kami kat shopping mall jer tapi mainly kami lepak kat Tesco Cheras and Carrefour Bandar Tun Hussein Onn, port kami berjalan2 dan shopping brng dapur. Boring jugaklah kan duk umah nak kene gak berjalan2 ngan Adam. 

Walaupun Adam tak berjalan lagi, tak kisahlahkan kitaorg masukkan Adam dalam troli senang citer. Allhamdulillah dia bukan jenis bnyk ragam bila letak dalam troli tue, hik hik namapk comei jer. Mama luv Adam ok sayang. Whatever happened in the future please know that mama luv u forever n ever darling. You're mama lil boy and mama luv u in every of my breath.




Adam tgh observed mama & papa dia mamam





Adam: Mama, saya lapar lah???





Shopping Adam
Hik hik letak dia kat dalam troli.




Nak cari brg mama

Thursday, January 6, 2011

Kecik Hati


'hati'


Kecik hatilah sekarang nie kat pengasuh Adam?? Adoi tak payahlah nak complain atau bezakan anak aku ngan cucu dia. Maybe sekarang bukan rezeki anak aku utk benda tue?? Asyik aku jer nak faham hati org, payahlah cam nie. Nk wat camner makan kat hati jerlahkan, takkan nak cari gaduh ngan orang tua pulak. Dengarkan jer bebelan diaorg tue, cuma harap Adam akan dijaga dengan baik itu jer. Redhakan jerlah. Perkembangan anak2 bukan sama pun. Redha jerlahkan.