Thursday, October 28, 2010

Magika Best Giler




Huhu, at last we all dapat tgk citer MAGIKA, best giler for your info. Memag tak ckup ibu jari  nak kasi thumbs up. Lagu dia pun best2, well it the best filem yg i tgk. Ada jugaklah bab2 aku menitiskan air mata, saiko gila. Tapi yg penting IA SANGAT BEST.

Wednesday, October 27, 2010

Insyaalah...

Sebagai manusia yg kecil dirinya saya harapkan kesempurnaan dalam keluarga, kerjaya dan juga kehidupan sehariannya. Aku juga manusia yg kenkadang lupa pada Allah, bila susah baru aku merintih padanya, menangis kenapa aku diberikan beban dan dugaan seberat ini. Jahatkan aku. Tapi itulah manusia, jgn tipu kalau korang tak rasa seperti yg aku rasa. Tapi yg aku mampu lakukan is just pray for the best dan menjalankan kewajipan kepada Allah dan tidak lalai pada diriNya hope aku akan sentiasa begini , Insyallah. Awatlah aku merepek nie, hadoi actually tak ada idea pun nak tulis per???

Friday, October 22, 2010

Adam dan Barney & High 5

mThis entry just nak story pasal Adam yg makin lama makin suka tgk Barneys & High 5, terkejut gak time barney & high 5 nyanyi dia pun ikut goyangkan badan. Comel jer, tgk Adam goyang ke kanan, goyang ke kiri, mmg tomei, tomei ngan tomei (takperlah aku perasan sendiri, bukan aku kacau idup org pun). Ada jugak aku letak ayat sindiran kan, siapa makan cili dia terasa pedas. Suka hatilah blog aku, nak citer per pun. Semakin lama, semakin sayang kat mama lil boy nie...Dapatlah snap2 gambar dia tgh lali tgk citer kegemaran dia... tomei sngat.


mama, adam tgk tv
nyanyi2


tekunnya anak ku nie




mama, snap gambar adam yer??
jgnlah panggil adam,
adam nak tgk tv



Hi-5



Tepung gomak tgk tv



sukanyer saya nyanyi

Thursday, October 21, 2010

My Lil Prince and Me

Wah nampaknya hari2 aku dah start update blog nie, hahaha dah start ketagih blogging balik nie. Alah keje claim dah pun siap aper salahnya luangkan masa sikit update blog yg dah makin bersawang nie, rasa macam nak tukarlah layout blog nie, dah jemu ngan colour pinklah bowink.. i pun PINK LADY ok. Nak update pasal jamuan hari raya hari tue kat KGP, adalah kehadiran JKR, adanya Tan Sri Gadang, org2 kuat site, sub con dan termasuk aku dan Adam. Makanan gila banyak tersedia utk dihadam dan dilantak oleh kami semua. Adam masa tue pun taklah sihat sangat baru jer kene demam semalam tapi Allahmdulillah dia happy jer, tak meragam pun. Siap bos aku yg tidorkan dia. Hahahatapi tak dapat melantak bnyak pun.. Kambing gilos 5 ekor 1st time makan kambing terus pening kepala, maksudnya darah tinggi naiklah tue. Nasib baik tak jadi per2 klau tak ada yg mabuk terus pengsan.


Lets enjoy the picture of mama lil Adam



mama & the lil prince
macam mama dia tak???
tang dagu tue samakan




org sibuk makan
adam dok tido
hadoi




mama luv this cuti cutie boy




bebudak sembang2




i like this picture
aunty theresa with adam
super duper cutie




mama, adam minum dulu


Wednesday, October 20, 2010

Gumuks So What????

Huhu, malu rasanya nak upload gambor aku yg makin gumuks, malu ker??? Hahaha aper ku kisah aku gumuks ke aper ker, janji aku tetap sihat, maintain gitu. Aper nak malu ngan bentuk badan sendiri, janji aku ada family, ada anak, ada kerjaya yg best. Tapi ada jugak mahkluk yg kat luar yg pandang rendah pada org yg berbadan gumuks, kenapa ada 2nd class yerk.... Why kalau gumuks tak cantik, tak ada potongan badan... so tired with this kind of minded people. Geram. Janji aku happy wiyh my family, aku dah jumpa ngan bnayk org dah pergi meeting with a lots of people but they never treat me like those people. Those people that think there are so good. I hate them. Hate so much apesal nak jeling2 aku, aku ada mintak duit korang ke, kat site aku dah naik 15 tingkat, site kat UOL aku dah naik sampai 30 tingkat jalan kaki. Still ok. so what the fuck of you look me that way. Aku benci..... Honestly aku mmg geram ngan people macamnie.... pleaselah look at yourself also. Tak percaya ke ngan kejadian Tuhan.. sampai sekarang aku cukup benci ngan org itu....hate him.




i gumuks so what

Tuesday, October 19, 2010

10 Months Adam

Akhirnya ada gak masa nak update story pasal my beloved prince nie. Tup tap tup tap Adam dah besar dah, dah 10 bulan wooo, challenging gila time Adam makin membesar, bnyk gak dugaan tapi aku cukup2 happy punyai Adam hes my soul, kdg2 penat gak layan dia, kdg2 fed up jugak tapi Allah dah permudahkan segalanya utk aku. Permudahkan urusan keluarga kami nie. Yang paling aku happy Adam dah tak sakit lagi, dia makin sihat dan kuat, kalau dulu time hantar Adam kat nursey, asyik sakit2 jer, sebulan dalam sekali asyik sakit2 jer.tapi Alhamdullilah lately nie sejak di aduk kat umah pengasuh baru jrang gila dia sakit klu selsema pun esoknya dia dah ok, harap2 akan berpanjanganlah.


Pasal bab makanan pulak, pengasuh dah ajar adam makan macam2 kira dah rasalah semua makanan, klu bagi nasik pun just lenyek2 sebab gigi kat depan ngan bawah masing dah ada 4 batang so pebgasuh tue kata dia dah leh makan lenyek sejak umur 8 bulan. Oklah kan tak ada lag bekalkan adam bubur. Mula2 tak yakin gak ngan nenek nie mmg rasa nak marah yerlah takut bila kasi macm2 kat Adam nanti Adam cirit birit lagi camner... sian kat aku dok kene beli pamper bnyk2. Tapi so far so okay, sbb pengasuh nie jenis old timer sikit. Cam mak2 kita gitu.




vroom.............





Bestnyer Adam bawak kete



Dulu risau gila Adam tak leh nak merangkak + duduk lagi padahal dah 9 bulan. Tapi tuelah perkembangan budak2 nie lain. Lanie dia dah pandai duduk, comel jer gitu bila baby duduk tapi satu benda yg dia tak nak buat ialah merangkak, dia suka menyusur dari merngkak. Oklah maybe dia nak skip episod merangkak. La nie dia dah pandai berdiri ngan jalan2 sekeling sofa, hahaha makin aktif adam la nie, harap2 dapatlah dia berjalan sebelum setahun. Best agaknya klu diadapat berjalan, mesti aku tak menang tangan nati dok kejar2 dia. Best tak sabar tunggu moment tue.




Adam pakai tudung mama..
Tomei


Perangai Adam makin besar pun makin lain, hadoi makin manja2 gitu, dulu kalau letak di kat pengasuh tue pandang mama dia pun tak nak, nie makin besar makin menangis pulak, hadoi pening kepala, tapi pengasuh pandai gila pujuk adam dia umpan adam ngan makanan, keropok, nasi lemak, macam2 lagilah. Lagi satu dia mmg kuat makan, huhu. Lanie dia dah pandai merajuk tak dapat benda tue dia mesti marah siap2 hentak2 kaki gitu. Huhu itulah Adam, makin besar makin berakal, luv u adam.

Monday, October 18, 2010

?????

Apasal lah tajuk hari nie bnyk lak question marks?????? Ntahlah kepala tgh berserabut, serabut ngan subcon claim yg berlambak2 yerlah tuelah dah keje ngan main con jaga projek RM 349 juta, kepala pun berserabut gila. Dok sub con kejar2 macam aku lak di kejar Ah Long, tapi aper2 pun aku sngat happy kerja kat sini, happy sangat2 walaupun keluar masuk site tapi aper2pun aku tetap happy, walaupun keje kat site penuh ngan pancaroba tapi aku still tetap happy. My old works pun ok jugak tapi selalu sngat kene maki ngan cina, tahan mmg tahan tapi sakit hati gakkan sampaikan nak meletup. Kat sini sibuk jugak hari2 sampaikan tak ada masa nak update citer pasal adam, pasal aku, pasal keje dan macam2 lagi. Jaga projek gomen nie best jugak yerlah leh kenal ramai org, dulu nature of work pun mcm nie tapi ntah mmg lain gila. Dulu jaga interior punya works, la nie jaga projek hospital yg mmg kelam kabut.Anyway i'm happy..... so happy with my work dan puas hati sangat. Siapa kata bila dah ada anak, walaupun kita pompuan we still boleh keje kat site ok. Janji keje biar iklhlas. Oklah tak tau nak coret per lagi.. dah tak tau nak mengarang lagi nie.

Friday, October 1, 2010

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin





Selamat Hari Raya
&
Maaf Zahir Batin





Dah lama rasanya tak update blog nie, kalau tak hari2 dok update pasal kisah Adam yg makin lama makin banyak akal, tak larat lak nak melayan dia tapi syukur Allhamduliilah Adam dah makin sihat dan tak ada lagi masalah yg timbul bila dok ngan pengasuh baru aka nenek angkat Adam. Raya tahun nie pun meriah dengan adanya Adam yerlah dulu Adamkan dalam perut lagi, lanie dengan ada nya dia raya kami lagi meriah.semu apersiapan raya tertumpu pada dia dulu. Semua just for Adam. Oklah raya nie kami just beraya di umah Mertua kat bentong.. bestlah jugak. Enjoy picture of Adam yerk.




my son and mama luv u