Thursday, April 30, 2009

E-mel org Banjar

Salam E-G

Jemputan kenduri utk aqiqah anak ijai Nazeem dan berhaul –kenduri arwah muslimin n muslimat yg meninggal dunia di Kg. Gajah pd hari jumaat ni 1/5/2009. selepas solat jumaat.
Sorry my phone has been re-formatted so couldn’t inform ur by phone.

Kalau boleh bagi nomb
k.enon
ishak
k.ena
ajelan.

TQ


Kat atas merupakan e-mel dari sepupu saya, org "banjar" so namer pun dah lain, namer timangan mase kat kampung ialah iji, sorang lagi sepupu ijai, untuk namer abng ajelan... namer2 nie di panggil oleh sedara2 terdekat, tak taulah knapa namer nie ader. ader org bnjar ckap saya nie "ujik" ujik nie maksudnyer manjer. Entahlah bnyk sngat name glamour.

End of April, Beginning of May

Just tak ader idea nak post aper, tpi just happy that this april ending in well situation, my baby is growing with my love, feel happy jer hari2 walaupun ader rasa sad kadang2 but thats normal we had our own things, problems to get through all days. Yup also bila dah married nak tak nak ader jugak gaduh2 tpi not so teruk , walaupun kita dah lamer kenal ngan husband but ader juga masa kita takkan saling faham memahami, thats why it called asam garam kehidupan rumah tangga. Just totally rindu pada arwah mak, ahad lepas ader tgk kubur mak, sungguh pilu, rasa nak cium jer tangan arwah mak. i miss that moment, Mak adik really miss u , just al fatihah untuk mu adik kirimkan. Setiap kali tgk kubur mak, rasa miss the time with her. The time mase gurau2 ngan mak, the time masa dia panggil namer. now i understand the feeling of mother, i luv u mak forever n ever.



so comelkan




Stop on the sad partkan??? This may i wish my life is fully cherish with this growing baby, hope baby makin kuat, sihat jer, mama and papa really luv u, balik keje husbnad akan pegang perut panggil nama baby, tpi skrag kitaorg panggil dia "abby" bukan "baby" nice kan ??? So this may dah dekat 3 month i pregnant. tak sabar nak pie scan

Tuesday, April 28, 2009

My Baby dah 9 Weeks




My baby dah 9 minggu, dah besar dah syang mama nie, cepatlah 12 minggu, mama tak sabar nak tgk baby sayang mama intan payung nie. smakin hari smakin seronok, tak der morning sickeness, maybe dia mmg seorg anak yg baik... very good babykan syang. mama syang pada baby. Papa pun syang baby jugak...




hye sayang
intan payung mama & papa
cepat besar ok
jadi baby yg kuat
baby syg mamakan??

Thursday, April 23, 2009

Sesak yg Menyesakkan

Pukul 8.00 -8.45pagi , hari khamis 23-4-09....



Sungguh jem jalan ketika ini, pukul 8.50 baru aku smpai ofis, mmg terlalu sesak. highway nie dipanggil lebuhraya timur barat yg akn menuju ke federal highway, dan juga ke ofis ku. Mmg jem gila tak tau nak kater aper with also the driver yg sungguh selfish sesangat. Totally very selfish, lorong 3 line jdi 5 line. Actually bkn tiap2 hari jem, kdg2 ok je tpi hari nie bagi aku terlalu sesak sangat. Bagi aku ok jer tpi bila bnyka sngat main pancung jer jalan depan kete aku, aku bkn selfish try bagi jugak jalan tpi ader jer driver yg ambik kesempatan. nak tau gender maner yg so belagak mase drive. Driver Pompuan!!! yup pompuan yg selalu main jahat.geram. utk menenangkan fikiran aku akn usap perut dan ckp ngan baby. Selalu ckp jgn ikut perangai mama ok. bersabar selalu... hehehe. So aku ader ambik beberapa picture just nak show how jem it is.




tgk line nie ader 3 lorong tpi tgk boleh jdi 4 lorong, geram tgk lori2 kontena tue taulah diaorng besar, leh main masuk jer tpi bahaya tau, patut bnyk accident tgk sajer cara driving diaorg





ps: i driving in safe ok , nie maser keadaan already stop, no phone while driving




---------------------------------------



pukul 7.30-8.00mlm, di jalan old klang road, hari rabu



tak tau knapa jem gila, kuar dari ofis tgk wah so jammed, terkejut beruk, coz selalu takkan jem teruk mcm nie.. wondering ader accident ke? tapi takder after nak masuk kuchai lamer already ok. geram tul perjalanan balik 15 minit jadi 30 minit...








Tired of Elysyle Spa Re-measurement

Adoi tak larat nak keje, bnyk keje tpi yg pling memenatkan ialah bila nak kene buat re-measurement based on construction drawings, mmg pnat dan tired.. kali nie aku kene buat remeasure utk item internal partition + alc blockwall, mmg tough gila utk projek elysyle spa nie. bnyk sngat details, then the drawing produced by japanese people..... bila nak siap nie, nak muntah tgk drawings nie...



tak suka !!!!





internal partition


Tuesday, April 21, 2009

Happy Bufday Papa

21st april my husband bufday, slamat harijadi syang, semoga panjang umur dan di murahkan rezeki dan bekerja kuat utk kelahiran baby kita ok syang.., mama syg papa sngat. Disebabkan tgh bulan budget nak beli hadiah pun takder + nak beli kek pun tak lagi. Tpi papa tak kisah coz for him not important just doakan dia sihat + bahagia ngan famili dia, with wonderful wife (sorry papa, mama lebih2 pulak yerk) Next week aku akan belikan dia cake ngan hadiah??? aper hadiah nak bgi? aku pun tak sure... beli ape pun dia tak kisah punye.




hubby ngan nabila




So next week time utk pilih cake, papa suka mkan secret recipe cake, sdapnyer, mama pun dah terliur, maner stu yer papa cepat pilih (nyummmm). Nie semua favourite dia.




chocolate strawbery cake



chocolate indulgence.......(nie sdp yg amat)



chocolate fudge









happy bufday syag




Baby dah 8 minggu




Skrg baby mama dah 8 minggu, tak sbar nak tunggu baby 12 minggu. Sejak akhir2 nie aku kerap bngun pgi sbb nak buang air kecik, lepas tue aku tak leh tido. Aper2 pun mama syg baby tau, lpas tue selera mkn pun kurang cepat rasa kenyang... makn sikit kenyang bnyk....




Comel tak baby kat atas tue... ini anak eizlan yusof, comelkan???? Geram tgk mata dia yg bundar tue bulat sangat


Thursday, April 16, 2009

Memori Perkahwinan part 1

Yup hari nie rasa nak share gambar2 yg di ambik masa my wedding, mmg tak bnyk gambar tapi oklah utk tatapan umum. 8hb march 03 i become his truely love until forever, yup forever & ever. Suppose mmg i dah hired professional photographer but ader incident happened, anyway malas nak cite, past is pastkan.. sy tau there's a reason behind that incident.


nie mase kami berchit chat antara famili, yg baju silver tue my husbnad tgh biasakan diri dngan percakapn org "banjar" kene buat2 fahamlah




yup ini dia pengantin yg cute muit... hehehe cute ke, tak cute comel ok, tak comel ontel ok.. pada masa tue aku nak tukar uniform, panas gila pakai baju pengantin




ini famili arwah pakcik aku.. yg tgh tue (pakai baju ungu) namer dia boboi, study as doctor at jakarta, maser arwah bapak dia meninggal, dia tak smpat ader just ader masa kebumi





yg nie maser kat khemah mkn2 awam, nie tgh dlam pukul 1.30 ptg ramai dah balik, coz bnyk kenduri tmpat lain



nie perjumpaan kaum wanita, sungai manik




nie pulak budak2 catering, semua belajar kat asrama penuh, budak2 mrsm yg tngh tunggu keputusan SPM, mmg rajin gila, tukang basuh pinggan





gambar mereka lagi yg ckup ceria, pemalu diaorg nie





-----------------------------------

BAB MAKANAN
nie aderlah makanan yg ader maser my wed, sdp sngat masakan diaorng... nyum2. sdpanyer. nie just makanan yg smpat aku tngkap (sorry bkan aku yg tangkap my nephew yg tangkap). ader yg dia tak smpat tangkap coz dah habis kene balun






nie ayam masak merah





nasi minyak + ayam masak merah





buah oren sbagai pencuci mulut + ulam2 + daging tok mmg sdp gila





nie "jelatah"




ayam masak merah lagi... famous tul ayam nie




kuah dalca nmpak sngat oily





ayam panggang + ulam + daging tok

-------------------------------------------------------
habislah episod memori perkahwinan part 1 ader smbungan ok, tpai tak tau bila nak post sbb aku tau aku bz nanti......


My Wedding Video

Baru skrng aku nak buh my wedding video, usaha ini di buat oleh anak buah ku yg lebih suka ambik video dari ambik gambar, for majlis kat perak tak ader professional photographer. malas nak buka citer pasal kisah photographer nie.... geram gila masa tue. anyway ader jugak pic tpi sikit2 lah.....








ENJOY

Tuesday, April 14, 2009

My Baby 7 Weeks


This week my baby is 7 weeks, cepatlah syang mma tak sabar nak tgk anak mama nie. Bila ader baby dlam perut nie, rasa hati mmg berbunga2, tiap2 hari excited. Tak tired lagi... yup ini mmg satu anugerah. ader yg rezeki utk dpat anak aderlah cepat, ader yg lambat. alhamdulilllah rezeki aku cepat.




hye sayang
mama harap baby sihat ok
mama syang baby
papa pun syang baby

Monday, April 13, 2009

Bos, i've got word for u

Boring jer dalam ofis nie, first day of work hari nie aku maki big boss aku, disebabkan dia so annoying. always want to find others fault. Aku dlam keadaan pregnant nie pun jdi angin. yerlah respectlah people as u want people to respect u is it.



Bos we are human and imperfect, still have feelings, so please stop blaming others. how to say?? I know u pay my salary but u still need to appreciate the efforts that given. Not just simply yelling with your own attitude, i feel that annoying



.................................. hope u read this


regards


Azila


your kuli

Friday, April 10, 2009

Baby dah 6 Weeks




My Baby dah 6minggu, mmg excited asyik kira hari jer. Adoi bila lah baby dah besar yer?? Mama pulak tak sabar?? Tak sabar sbb org kat ofis nie sayik cakap baby nie mesti comel gile berdasarkan mak dan ayah dia... hehehe diaorg nie pandai jer. Untuk sepanjang 6 minggu aku just ader simpton morning sickness tpi tak teruk sngatlah, selera mkn pun dah kurang tpi balik umah mmg terasa lapar gila dan sejak nie aku akn selalu tido awal. puluk 10mlm dah tido . gila cepat, selalu aku nie addicted to tv kdg2 kul 2-3 pgi aku baru tdi,. tpi sejak kehadiran baby nie adoi asyik tido awal. maybe baby nak mama rest kot....







----------------------------
Hye syg mama,
tgh wat per?
mama syg kamu
syang ku
-----------------------------


Thursday, April 9, 2009

Sudah Selesai




Finally aku lega..
Coz claim ini dah kuar, walaupun tak mencecah 10% dari amount contract tpi kitaorg ttp bgi that payment atas persetujuan klien,
aku rasa inilah contractor yg betui2 tak der respect pada consultant,
chase payment mcm ceti haram,
tak dapat tahan kerenah dia



adoi
dah selamat
akhirnya

Pasal Semalam & Hari Ini



Kisah hari ini


Hari nie just ok bagi aku, tpi ader sikit bising kat ofis, mcm pasar mlam dngan suara bos yg mrah pda waktu pagi, dngan suara anak pompuan bos yg bising jerit saner jerit sini. Maner tumpahnyer kuah klu tak ke nasikan.... like father like daughter. like mother also like daughter dlam badan dia ader genetik perangai2 ibu & bapa. so hari nie mood ok berbanding smlam just pagi tdi takder selera nak mkn. mmg morning sickness dah menjelma..... takper for baby mama akan strong. i luv uworkload pun ok jer, just aku buat contract document utk ASTRO phase 1. so tdi ader curik maser pie kira baby dah berapa minggu. baby dah 6 minggu tau.....



-----------------------------------------




kisah semalam



yup nak tau knpa muka aku baru lepas nangis... nie gara bos yg perasan dia bagus, mcm kita hutang dia sngat. padahal dia yg hutang kita..... nevermindlah u ttp bos i ttp kuli but aperpun u kene hargai u punyer workers don't simply bambu org suka hati... pada belah pagi aku ok tpi lepas tghari aku dah bengang... keje pun malas buat dok main internet. then aku balik awal jam 6.00 ptg sharp tau. hahah
tak mau aku duk ofis mcm nie... buat pening


Wednesday, April 8, 2009

Baby, U are my strenght

This week sya rasa hidup sya ckup perfect, ckup sempurna, walaupun tired, kene chase ngan contractor yg mcm ceti haram, kene jumpe supplier, semua so worth it!! all is worth it because of this baby. saya hrap dia akan jdi the strenght of me right now. give mama kekuatan atas kehadiran mu my lovely baby, my sweetheart.


ya Allah,
aku hamba mu yg kerdil,
ckup bersyukur atas pemberianmu,
atas kehadiran baby ini.




Wahai anakku
mama syg kamu,
syg sngat.....




Ok ckup utk part syahdu ok. Skrg sy benar2 tau perasaan arwah mak masa lahirkan saya, mengandungkan saya. yup i miss u mak. Al fatihah adik sedekahkan pada mak.








from above chart skrg my baby is 5 weeks, still growing, still so small. can't wait for you my baby

Tuesday, April 7, 2009

Aku Gembira

Nak tau kenapa aku gembira??? Sbb satu ofis dah tau i'm pregnant all of them are totally nice to me... thanks baby, mama ckup happy atas kehadiran baby. i luv u

My Baby is 5 Weeks


Week 1: In the beginning...

Fetal development in pregnancy week 1:embryo in first month It’s been a momentous past couple of days—even if you don’t know it yet. At some point roughly 1.5 – 3.5 million sperm took aim at your fallopian tubes and one superior little seed hit the target spot on. The now fertilized egg is still inside your fallopian tube and is already merging with the sperm to become a zygote. Cell multiplication is occuring at an astonishingly rapid rate. Your little zygote will spend the next 7-10 days dividing and multiplying as they slowly descend into the uterus, where it will nestle into the already cozy blood-rich uterine wall. The implantation process may result in a little spotting for some, caused by the sloughing off of uterine wall at the implantation site. This is perfectly natural and not a cause for concern. When your little zygote is finally implanted, it is a blastocyst measuring about 0.1 – 0.2 mm. This will be your baby’s spatially-challenged home for the next 38-40 weeks.



Week 2: And we're on our way!

Fetal development in pregnancy week 2:embryo in first month Your little blastocyst is now separating into two distinct parts: the amniotic cavity (or yolk sac) and the embryo (your baby-to-be). The yolk sac’s main job is to protect and nourish your baby until the placenta is fully formed. Right now, the placenta is just beginning to take shape, but won’t be complete for another 8 weeks or so. The beginnings of the umbilical cord are visible and partly functional, although it is still not fully formed.



Week 3: Your teeny tiny miracle pear

Fetal development in pregnancy week 3:embryo in first month Although your belly is still the same size and shape as it was pre-pregnancy, a plethora of amazing and dynamic changes are taking place despite this fact. Right now your little zygote is already 1.5 – 2.5mm in size. This is quite a change from the microscopic pack of cells you had just two weeks ago. Your microscopic little one is already composed of three complex “germ” layers: the ectoderm, endoderm and mesoderm. Although you could hardly see them at this point, these layers are the beginnings of your baby's nervous system and brain, stomach and inner organs, and skeleton and connective tissue. Your baby is also starting to take on recognizable physical dimensions somewhat comparable to a very tiny pear. The round part of the pear will eventually become the head and the pointy part will be the spine. Perhaps the best part of this week is that somewhere around the 21st day, your miraculous little pear will have a beating heart, although the heart chambers and valves will not be completely developed for another couple weeks.


Week 4: Wag that tail!

Fetal development in pregnancy week 4:embryo in first month By the end of this week the round and pointy ends of your little pear-shaped baby will be slightly more exaggerated and their body will look more like that of a miniature manatee. Despite your baby not looking particularly human without any eyes, ears or mouth, the earliest developments of what will become the larynx, internal ear, and eye lens are already forming, although you’d have to be a trained expert to recognize them for what they’re going to be in the future. Likewise, tiny bumps are forming on your little embryo which will eventually be their cute little arms, elbows, fingers, legs, knees and toes. What’s more your little swimmer will have a teeny tiny tail by the end of this week-- but don’t worry, it’s just the end of their developing spinal cord! A microscopic photo would reveal what seems to be their vertebrae filling out the spine and tail. Although they aren’t bones yet, but rather, the “bone seeds” that will give rise to your baby's tiny vertebrae, ribs and sternum.

Week 5: Teeny tiny baby steps

Fetal development in pregnancy week 5:embryo in second month The changes to your growing embryo are not quite as drastic this week as they've been in the last few weeks. Growth is now largely focused on their little head, which is starting to develop much more rapidly than the rest of their tiny body. This is because their amazing brain is undergoing some very crucial and rapid development in order to effectively regulate their heart rate, blood circulation, and other vital functions. As for the rest of their miniature body, what were simple limb buds last week are limb flippers this week and the tail is more expressed. Amazingly, within a mere five weeks your little miracle is already developing the rudimentary forms of their liver, pancreas, lungs, stomach and nasal pits while their little heart is already increasing its circulation. Your baby is now a whopping 4-6mm in length









--------------------------------------
hye baby ku sayang
mama syg baby so much
i love u
and hope the day
is cherish
by u my baby
--------------------------------------



Monday, April 6, 2009

Yup I'm Pregnant, thats for sure!!

Nak umumkan one good news, yup i'm pregnant 5 weeks already my baby... mmg excited gila bila masa doktor confirmkan yg sya betul2 mengandung. Actually pada hari sabtu lepas 4/4/2009 sya ngan husband pegi kat Pusat Rawatan Jamilah di Bandar Tun Hussain Onn dlm pukul 10.30pgi smpai saner. So mmg berdebar gila time ambik no. ngan husband pun asyik mengusik. So my turn coming.... sya dan husband pun masuk




Doktor Jamilah: Puan azila sakit aper?
Ssya: Nak check betul ke sya pregnant, sbb sya dah buat test dan ia positif
Doktor Jamilah: Ok puan pegi ambik air kencing, so kita test utk u



Dlam beberapa saat (tak tau saat ke minit)



Doktor Jamilah: Nie kawin bila dan bila last period
Saya : Bulan 3, 8hb saya kawin last period 24hb
Doktor Jamilah: Nie bunting pelaminlah nie lepas nie tak cukup rehatlah puan azila, CONGRAT



Doktor terus salam tngan husband mcm dalam drama pulakkan??? Mmg syahdu gila masa tue rasa nak peluk jer doktor tue



Yup i'm pregnant. Mmg nangis masa tue coz rindu kat arwah mak, yer bila kita kehilangan seseorng yg kita syang, tuhan akan ganti untuk kita yg lagi berharga.











Ya Allah
aku bersyukur pada mu atas pemberian mu ini.,
tabahkan hati hamba mu ini,
sihatkan tubuh badan ku dan anak ku ini,
harap ia menjadi permata hati kami suami isteri



Thursday, April 2, 2009

The Mind is in the Air

Tak tau tajuk nie sesuai ke tak??? Yup now sya betul2 tak leh fokus dlm my work, tak tau maner satu nak buat??? Nak buat progress claim?? or doing supplier hunting??? dan juga fikir pasal pregnancy??? adoi yg maner satu nie???



Adakah aku pregnant??? Org kater aku nie "bunting pelamin". aku pun tak bersedia lagi jumpa doktor, but planning sabtu nie nak pegi ngan husband baru best if husband follow. boleh feel the suspens. Yup aku mmg excited nak pregnant? Tpi apakah aku bersedia to become a mother?? sya pun tak ader answer utk jwapan itu. yg aku tau aku excited.


cutekan

Wednesday, April 1, 2009

April is coming

tak sangka dah bulan april,
selamat datang bulan april,
hope this month is the month
for cherish the love and happiness





opss lupa
this month
besday hubby





welcome APRIL