Saturday, February 4, 2012

Feedback So Awesome For "Hospital Rehabilitasi Cheras"



So happy on the feedback utk projek nie, ramai yg e-mail + private msg for enquiry tentang hospital nie. For first of all i bukan staff utk Kementeian Kesihatan, saya merupakan Site Quantity Surveyor bagi pihak Main Contractor iaitu Konsortium Gadang Perembun. So ramai yg tanya nak apply keje, bila leh masuk sini and etc. Jawapan saya kalau nak apply keje tanya pihak KKM mereka lagi mengetahui. Pihak Main Contractor target to handover on this February tapi well nak handover projek nak dapatkan CPC mmg payah sikit, semua defect kat site mesti settlekan dulu all medical equipment need to do testing & commissioning dulu to make sure all are in order. So jawapan bila leh masuk hospital nie depends on JKR and KKM bila mereka dah puas hati dan bagi CPC barulah hospital nie leh operate. Pihak Main Contractor will do 2 years maintenance utk hospital nie, so kami terutamanya Site QS mmg akan stay sini smpai habis Final Account utk sub contractor yg aku mmg tak tau bila leh habis. Well dont worry bila ada perasmian dari Yang Di Pertuan Agong means the hospital will be fully operate..... 1st fully government rehab hospital for rakyat Malaysia which had a alot of modern equiment, facilities yg cukup for all Malaysian citizen. Hope for the best for us to siapkan defects nie cepat.Thanks for the enquiry yer, anything can pm me at fb or in this blog. Thanks guys for the support.

Friday, February 3, 2012

Aku Masih Di sini


Team KGP 




Aku masih di Malaysia, masih di sini...masih kekal bersama KGP, masih menjadi Quantity Surveyor utk projek Hospital Rehabilitasi ini, bangga berada di sini. Nekad mencari kerja lain tetapi akhirnya rezeki aku masih disini walaupun bnyk interview dah pergi if its not meant to me aku redha sahaja. Bulan 11 aku disahkan mengandung anak ke2, walaupun tak dapat bertukar kerja Allah ada rencana yg lain yg lebih baik utk ku. Rezeki yg amat berharga buat ku, Allhamduliilah. Walaupun tak dapat kerja kat Putrajaya Holdings, walaupun gagal dapatkan kerja di tempat yg lain maybe aku masih diperlukan di projek ini hingga ke akhirnya, hingga ku bersalin, hingga Hospital ini beroperasi harap bnyk lagi peluang aku di luar sana hendaknya.


Lama benarnya aku tak update blog, dah berbulan2 rasanya ntahlah tak tau kenapa. Ada benda nak story dan share tapi ntah tak tau knapa rasa nak berbloging  tue hilang...erm well skrng harap aku akan kembali aktif walaupun tak seaktif yg dulu, harap2 adalah jugak story utk di kongsi.

Thursday, February 2, 2012

Missing Them




Missing all of you..
Missing the moments with you....