Wednesday, November 25, 2009

Dedicated to the one i love, my frens, the frens & to all.

To all yg mengenali saya, Azila Bt Hussain also known as Belon and Bell. Thanks sebab jadi kwn bel althought bel tau yg bel pun ader buat salah and terkasar bahasa dengan korang dan harap korang dapat maafkan tau, halalkan semua. Wish me luck dalam bersalin nie. Bel akan merindui korang semua and ingat bel dalam memori korang tau. To Afzan, fish, noly dan kwn2 yg sudi dengar masalah bell thanks a lot bantu bell dalam bnyk perkara. To all i will always luv u all. Thanks so much being the frens for me. I will be missing u all. Please pray for me. REmember bell in your memory.










i luv u all







Wednesday, November 18, 2009

Thanks Mama Afzan & Family

As for tajuk diatas, this post are dedicated to Mama Afzan & Family yg buat gathering to all kwn masa kat uitm dulu, thanks for all the food, yup semua mmg sedap, nasi ayam tue sdap, mi kuah tue pun sedap tapi mama bel segan nak mkn bnyklah. But thumb ups to you Afzan, dapat jumpe dgn si kecik "zahra" makin comel tau si kecik nie.. geram jer tgk. So enjoy the gambar yg saya curik dar FB Afzan, (sowi)




mama bel & mama afzan



suka this moments



laki aku control ayu, (yg pakai baju biru)
ps: afzan, laki aku segan nak mkn kat umah hang




kami semua dah kenyang













from the bottom of my heart
thanks afzan for the gathering

Monday, November 16, 2009

Check up 38 Weeks





Seperti biasa tiap hari isnin aku ader check up kat klinik DBKL Flat Sri Kota kat Bandar Tun Razak, so seperti biasa jugak aku akan dtg awal mungkin utk dapatkan no yg kira 20 keatas, dan seperti kebiasaan jugak aku pergi check up tanpa di temani oleh sesiapa pun. Husband sibuk keje tapi takperlah aku masih punyer kudrat, aku masih seorng mama yg kuat dan aku punyer "si kecik" ini utk temankan aku ke mana sahaja. Yup membawa perut selama 9 bulan mmg kenagan terindah. Bila nak bersalin nie tak sabar??



Seperti biasa, rutin check up mula dengan ambik berat, urine test dan check blood pressure. After buat nie tunggu turn utk jumper nurse for consultation. Erm aku dah 38 weeks dah, adoi berdebar jer rasa yerlah ramai kata aku akan bersalin awai biasalah anak sulung dicampurkan juga dengan stress kat ofis, kerja berlambak2 tambah2 final account. Nurse ckp kepala baby tinggi lagi so aku agak aku tak mungkin bersalin awal, tiap2 hari aku ckp pada "si kecik" nie kuar after raya haji, bagi mama mkn puas2 dulu. Hope "si kecik" mama nie faham. So if aku tak bersalin lagi this week aku kene pergi for next week check up. Yup i hope for normal delivery rather than caesarean but anything can happened.




Friday, November 13, 2009

Picture of 37 Weeks

Picture taken on Thursday before going to office
Photographer is my self





saya sangat suka perut ini





happy mama




proud mama





in car driving to office
still driving




Wednesday, November 11, 2009

HUKM Last Check Up

MY FINAL CHECK UP
11/11/09 finally is my last check up at HUKM, i will miss that moments, tunggu time check up agak seronok tgk perut ibu2 ngandung. Actually appoitment kul 10.00 pgi tapi aku nie gatal nak pegi awal tak sangka rupenya aku terlalu awal dtg. Tapi takper coz kalau dtg awal leh dapat parking cepatkan, so tunggu turn kat ruang menunggu. Then nama aku di panggil, so aper lagi pie buat prosedur yg same, pegi ambik berat, pergi ambik blood pressure dan pegi buat urine test. Tapi aku sangkut kat turn nak ambik blood pressure, yup nurse kata blood pressure aku tinggi 150/90 so dia suruh aku rehat dulu, dalam hati aku dah berapa jam dah aku rehat. So aku pie buat urine test thensit kat ruang blood pressure rehatkan diri konon selama 1/2 jam then baru pergi balik, yup my BP dah turun, 130/80 so dah normal balik. takut gilos time tue.




Turn utk scan baby pulak, dapat tempat kat depan bilik scan just tunggu bila turn no tertera kat skrin. Lama gak tunggu sbb hari rabu mmg hari ibu ngandung dan penyakit wanita HUKM, then my turn sampai, hari nie perut aku jadi demonstrasi budak2 praktikal hukm, tak kisahlah all are perempuan, yup all are ok, uri kat atas, air ketuban cukup, my baby sangat sihat. Then turn tunggu utk jumpa doktor. yang nie mmg lama kul 12.30 tghrai baru dapat jumpa, doktor ckap my baby dah 3.4 kg, besarkan, terkejt gila camner in one week dia naik samapi 0.5kg, what are suprise. Anyway doktor kater just wait for tanda2 bersalin jer, then aku cakap aku tak dapat figure 10 kali pergerakan baby, 2 hari just dapat 8 kali jer. So dia suggest buat CTG nak tau graf baby.




So pegi buat CTG kat unit Daycare, aku sorang jer kat situ buat, nurse sibuk letak wayar dan cari heartbeat baby, yup mmg boleh dengar beat baby, buat selama 1 hour aku per lagi snaplah gambar yg patut...




alat CTG





mama bowink tunggu




chak




Tuesday, November 10, 2009

9 Months ~ I strong Enough to go for Interview

Dah 9 Months dan tunggu masa utk bersalin sahaja,
Tapi aku kuatkan semangat utk pergi interview,
I'm just trying my luck,
Mane tau rezeki baby,
I will got new job, new environment,
Who knows right,
What God prepared for us,
Still strong to walk,




Still strong to naik LRT,
Still strong to put a smile to every one i meet,
Nervous??
Yup i'm nervous coz this is my 1st ever interview,
With my condition like this,
Hope they understand,
I'm strong person





2 Datuk with 3 other associates interview me,
QS question are given to me to answer,
I prove that i mampu to work with them,
But they need a person to fill this vacancy fast,
Coz it is a fast track projects,
Anyway they will call me back after my maternity,
I kept their promise,
Anyway i'm happy,

Friday, November 6, 2009

Panic Attack


"si kecik mama"






Hari Selasa "si kecik" mama nie buat mama panic,
Malam tue "si kecik" nie diam jer no movement at all,
Mama sampai tak tido,
Siap ketuk perut bagi "si kecik" nie move sikit,
Mama risau,
Mama SMS papa ckap "si kecik" tak nak gerak,
Papa kater "si kecik' penat main ngan mama,
Balik papa usap perut mama,
"Si Kecik" tak bagi respons langsung,
Siap nangis nie, harap nothing happened





Hari Rabu, pie klinik Alam Damai,
Check "si kecik" whether he ok or not.
Yup the doktor ckp maybe dia ubah rythm dia,
Scared tau,
"Si kecik" dah 2.75 kg,
Mama syang u ok,
Don't make mama scared......
So hari tue aku MC, yahoo....







Thursday, November 5, 2009

"TENSE"

Yup hari nie aku amat "TENSE",
Tak tau nak luah kat siapa??
Mak dahlah tak ada,
Akak-akak mcm ada tak ada,
Abang kat overseas,
Kenapalah aku rasa sunyi, sepi??
Rasa nak nagis jer hari nie??
Mungkin bagi org lain tak rasa aper aku rasa??
Pedulilah ngan aper aku rasakan!!
Well i need some one to talk,
A person that understand me a lot,

Monday, November 2, 2009

36 Weeks Pregnant





Dah lamer rasanya tak update pasal my pregnancy, yup sekarang dah 36 minggu lagi 4 minggu ke 40 minggu, dan ramai dah advice kater maybe akan bersalin awal, tapi mama dah pesan awal2 kat si kecik supaya bagi mama mkn puas2 dulu harap dapat bersalin lepas raya haji, tapi tak kisahlah bila2 pun tak apa yer tak. Janji mama dan si kecik nie sihat. Aperpun kaki aku dah semakin bengkak dan sakit pinggang pun menjadi2, sakit kaki pun samer.. takperlah nie cabaran bagi org mengandung. Teringat masa mak aku mengandungkan aku dan kembar aku tue mesti perut lagi boyot, dahlah kene pie sawah padi tanam padi, lagi besar pengorbanan dia dari aku yg bnyk duk dlm office yg beraircond nie, so aderlah insaf sikit. So kenelah bersyukur sikitkan, thanks mak , walaupun mak takder tapi adik sentiasa sayangkan mak.


Memamg betullah kater org, makin nak dekat bersalin nie, makin malas jadinya, Yup aku amat mals sekarang, keje ofis aku suka buat lambat2, bukan per ntahlah takder mood, diaorg bagi aku keje mcmlah aku tak cuti lamer lagi. Tension jer, aku nie PREGNANT woman so akan kdg2 rasa tak sihat (mmglah ini bukan alasan dari tak buat kerja) dunnp lah what to say. Tense jer.. aku bagi komitmen gak dalam keje, dulu masa aku bujang aku tak kisah pun balik lambat, tapi skrg i'm pregnant takkan nak harap aku keje macam zaman bujang dulu, jadilah insan yg "CONSIDERABLE"










- no more to say-
- enough is enough -