Monday, June 29, 2009

Kisah Hujung Minggu

Erm hari nie malas tul nak wat keje "Monday Blues" actually dlm kepala nie asyik teringat gulai tempoyak ikan patin yg mak mertua buat smalam, mungkin just dpat makn sikit itupun mak mertua simpankan seketul coz smlam ader sedara belah ayah yg dtg so diaorng dah sebat semua gulai tempoyak ikan patin tue. Erm mesti baby tak puas, baby tak puas ke? mama baby yg tak puas?? hehehe actually ini package 2 in 1 klu mama tak puas baby pun tak puaskan syang. Actually tak mengidam sngat coz hari tue dah dpat mkn seperiuk, tpi bila mkn ikan patin nie wah lagi ader rasa kick. sodap yg amat.



Then, abang ipar ader beli durian, 6 biji so aku mkn dalam 2 biji, hihi sodap. makan tak hingat.. mcm org kebulur rupanya. Nama pun org perak klu tak mkn durian nie adoi baik buang diri sendiri dri katerorg negeri perak, so cadang next week nak balik perak, nak pegi tgk kebun durian maner tau ader rezeki. Yup keluarga aku ader kebun durian, dulu durian bnyk berbekas2 buat tempoyak, wat bubur durian, buat serawa durian, lempuk, wat cekodok durian, wat masak gulai tempoyak dan tempoyak goreng. sodap wei..... adoi rindunya time tue. yup aku pun terkenal dalam family hantu durian. Dulu ingat zaman sekolah naik basikal ngan kwn2 pie melantak durian kat kebun kwn aku. dulu masa kecik selalu gak ikut ayah cari durian dalam kebun bila dngar jer bunyi dup, itu dia bunyi durian jatuh. laju jer aku pie mencari. sonok tau.




buah durian


Lepas tue akak ipar ader lebih beli buag dokong, so akulah kaki licinkan buah tue, so smpai KL ckp kat husband sdpanyer buah tue so pie carilah smlam, rm6.00 sekilo, mahalkan tapi nak wat cam ner dah teringin tpi bukan aku yg makn husband aku yg kaki habis semua. mama yg teringin tapi papa yg balun smpai hbis.



buah dokong



Tujuan aku balik bentong sbb nak sngat jumpe anak buah aku yg paling kecik, baby "aira natasha" rindu kat si kecik nie, erm happy sngat bila jumpe baby. so aku lah dok melayan dia, yup she's a good baby tak bnyk kerenah, nangis bila nak susu. Kalau lambat bagi susu, amboi dia mmg kuat merajuk. comel sngat. tgk mak mertua aku jaga mmg mudah jer lagi pun mak kater dia tak bnyk ragam. aku paling tunggu part dia bngun tido akulah yg akn first terkam dia. adoi baby mama tak sbar nak peluk baby mama dalam perut nie. Mak mertua pun ader tanye, aku sihat ke tak? still pening lagi tak?? erm aku just jwb dah mkin ok, maybe aku dah mula take care on my health. So kat bwah tue aku upload gambar baby aira. comel tak???

baby "aira natasha"


ala2 comel nyer dia




pandai nie asyik tgk camera




nie bkn ibu dia ok, tgh belajar melayan baby




baby aira



sayang dia



sian dia tak der org nak dukung




aira natasha



Friday, June 26, 2009

Addicted to Nur Kasih

Hari nie aku tertunggu2 this cerita yup menjadi kegilaan aku, smpai husband aku nie tak leh tgk cite kat tv lain, hehe mama to be need to win, kan baby, aku suka tgh cinematografi yg ckup hebat ini dan jalam citer yg ckup meruntum jiwa ku ini. siap kene letak sekotak tisu sebelah aku, coz ader saat aku nie terlalu emosi. hihi husband pun geleng kepala tgk. yerlah knapa aku nie terlalu emosi, yerlah kaum lelaki nie maner der perasaan hati batu, jiwa kering. Pelakon2 dalam cite nie mmg pandai bermain emosi, aku suker sngat, also the soundtrack of the song.



Drama Nur Kasih
Pelakon2 Drama yg hebat ini



Aku paling suka this dialog, sbagai manusia kita alpa dngan dunia, mahu kaya dunia, tpi tak mahu kaya di akhirat


Adam : "Adam tak suka mengaji. Kenapa ayah paksa Adam mengaji? Bukannya bila kita pergi interview nanti, orang tu suruh kita mengaji!" Takder kan??
Aidil : ( diam dan dengan tenang menjawab). Abis tu interview dengan Allah nanti macam mana?



"Adam dan Aidil tak sama. Kalau kita berikan air pada pokok yang ini, berbunga. Kalau disiram banyak mana pada pokok yang satu lagi tu, takkan berbunga, bang. Malah jadi layu. Sebab dia perlukan tanah kering untuk hidup subur. Dia perlukan matahari, tapi kita beri air, bang..." (Hajjah Khadijah)




------------------------------



Lirik Lagu NUR KASIH



Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan


Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan


Nur kasih
Nur kasih


Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran


Nur kasih
Nur kasih


Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi


Ooo kasih
Nur kasih

Oh nur kasih
Nur kasih


Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi


Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih



* so enjoy this drama ok dia membawa kita kepada konsep cinta, kasih sayang dan ketuhanan

Thursday, June 25, 2009

Lenka "The Show"

Erm hari nie mcm bnyk masa jer kan leh surf internet, yup tiba2 teringat akan iklan TM yg baru kat tv, the song tima2 asyik bermain kat kepala.. so search dan dah download the song, mesti aku akn dngar hari2 nie... smpai ke tahap aku dah bosan... also search for her picture & lyrics call as "The Show". Hari nie tahap kemalasan aku melampui batas, erm rileks lahkan. selalu dah keje perah tenaga, curi tulang, daging ke tak salah kot lagipun gaji pun tak msuk lagi ....memberontak sikit




lenka






Lyrics of "The Show"



I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I don't know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

Slow it down
Make it stop
Or else my heart is going to pop
'Cause it's too much
Yeah, it's a lot
To be something I'm not

I'm a fool
Out of love
'Cause I just can't get enough

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I don't know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

The sun is hot
In the sky
Just like a giant spotlight
The people follow the sign
And synchronize in time
It's a joke
Nobody knows
They've got a ticket to that show
Yeah

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

Just enjoy the show

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show

Good and Bad in Pregnancy

Yup hari nie nmpak aku ader bnyk free timekan?? Hehehe tak jugak, tahap kemalasanku sudah mencapai tahap maksimum, so nak tak nak curi tulanglah dulu baru dapt mood buat keje kan... So kat bwah i upload very beautiful picture of baby. Baby of today, adore that cute face. Adore u sayang, yup hari selasa suka tgk program GUGU GAGA ERRA, engku aleesya so cute, yup see how the motherhood of erra and emran make an inspiration to me to face the same facts, baby had lots of action that need us to understand.



you so cute darling



-----------------------------------------------




So smlam ader google satu website nie that show on pregnancy tips, mmg exciting so for the sesiapa yg tgh pregnant boleh tgk nie just for fun ok. Hope u guys enjoying this as part utk laugh session, yg good kita ambik yg bad jgn ikut ok.







Tips No. 1

ini mmg klu buat mau pengsan lelaki tgk



Tips No. 2

funnylah this



Tips No. 3



Tips No. 4




Tips No. 5





Tips No. 6




Tips No. 7

if pregnant wear like this, mata pun tak berkelip tgk so seksi lady



Tips No. 8





Tips No. 9





Tips No. 10



Tips No. 11





Tips No. 12

hihi, pilih nama anak saddam hussain


Tips No. 13

Tips No. 14






Tips No. 15



Tips No. 16




Tips No. 17




Tips No. 18


Wednesday, June 24, 2009

Mama, Baby dah 17 minggu

"Mama!mama! baby dah 17 minggu" memanggil aku dlam perut nie, ceh just imaginasi aku jer ni. Ajaiblah klu baby nie boleh panggil mama sbb dia still dalam perut. Ramai dah tanyer aku rasa tak pergerakan baby. Erm just dapat rasa ader angin dlm perut, maybe lum lagi kot, coz aku nie bnyk lemak di perut. hehehe. mengaku tue??? Next week planning nak pie scan, sajer coz dah 17 minggu, next month ader 2 appoitment satu kat klinik ibu mengandung DBKL, 13hb Julai dan di HUKM 22hb Julai. So aku rasa just kat hukm ader provide scan, tpi tak sabar lah nak tgk baby.


Aku nie ader masalh tidor, aku suker tuker meniarap, perut ke bawah, tak leh nak buang tabiat nie, rasa selesa, tpi aku takut ader effect pada baby. Hri tue aku ader tanyer nurse, dia kater tak apa, tapi bolehnyer elok tidur mengiring ke kiri. Erm camner nak buang tabiat nie, ader org dapat tak nasihatkan mama nie??? Perut aku still tak nampak besar, adakah baby boy?? hope to, if twins lagi better, ceh aku nie suka berangan. tpi haraplah2 kan , tak payah ngandung lagi klu dapat twins. hehe




Week 17



Your baby is now nearly 5.5 inches/ 13 centimeters long from crown to rump and weighs approximately 5 ounces/ 140 grams. Her skeleton is mostly rubbery cartilage, which will harden later. A protective substance called myelin slowly begins to wrap around the spinal cord. With the help of a special stethoscope, you can now hear your baby's heartbeat. There's almost nothing more comforting or exciting than hearing your baby's heartbeat galloping along. On days when you're worried about how your pregnancy is progressing, hearing the heartbeat lets you know that your baby's developing and growing. For times when boredom strikes and you feel as if you'll be pregnant forever, it can be a pleasant reminder of what will come at the end of 40 weeks of waiting. Your growing uterus has shifted your center of gravity and you've probably been feeling a bit off-balance. Be careful and wear low-heeled shoes. Finding it hard to settle when you go to bed?




------------------------------------------------


hari nie mama rajin sikit nak ambik gambor sendiri, sajer wat kenang kenangan.

comel tak mama to be nie








mama yg malas pi keje, tpi gaji nak

Tuesday, June 23, 2009

Aper Keje ku Hari Ini???

Skrg aku dah mula bngun lambat sikit, dan kuar dari umah agak lambat, coz aku tau still aku akan terperangkap dlam jem di highway metramac for about 45 minits, so smpai ofis ngan2 pukul 9.00 pgi. Senior kenelah msuk lambatkan, cewah!! Hari nie aku memandu dngan berhemah, tiada lagi mulut berkumat kamit, jadi pemandu yg berhemah. Org nak masuk line aku bagi dngan rela hati, diaorg pancung aku pun aku akan bgi. So smpai ofis sesi mkn breakfast dulu.




Update ngan scan komputer, dan mulalah sesi merajinkan diri yg tak rajin nie, yup still doing re-mesurement elken exhibition hall, everything need to remeasure back coz major changes on the layout plan for 3th & 4th floor. Yup mmg malas, luper pulak yg husband suruh book ticket utk tgk tranformer 2. tgh check on the date yg sesuai, dah lamer tak tgk movie sejak pregnant nie, miss that moments, so dah book on the tickets, late night movie.. so ader search for transformers promo dan dapat cari the movie poster.






tranformers movie, will be the hit this year





Bumblebee, my favourite





Tiba2 pulak ptg nie aku kene msuk meeting ngan LCL yg dibuat kat my ofis, adoi mlas tul nak bincng VO's terlalu bnyk, aku pun bkn dngar sngat pun, jadi mamai sepanjang meeting. Dan hari nie takder mood nak keje, staff baru kat ofis terlalu mengada2, adoi menyampah tahap gaban. Dah andartu tpi perangai so gediks, ingat comel kot, so ini sesi aku untuk mengutuk org di dalam blog. This women like a rock star chic, maybe coz she working as QS in ID consultant so agak mmg kenen dress like that. Ckp dngan our principal also so daring. lemah perut aku dngar. Yup sesi ngutuk dah hbis... just tunggu time nak balik. hari nie aku akan blik sharp..





Monday, June 22, 2009

Just to share


Skrng family mertua dah tau, im pregnant... and they all very excited especially my mother in laws... yup dapat more attention dari diaorg, knpa dah 3 bulan baru bagitau?? Sajer we all nak bagi tau lmbat takut diaorg terkejut tgk knpa baru kawin dah pregnant. Hehe actually aku "bunting pelamin" syukur allhamdullilah tak semua yg berpeluang mndapat anak dengan segera niekan. Siap mak mertua tnyer soalan 18sx tapi between saya dan dialah. private talk from daughter to mother, no lelaki maser tue. Mak mertua pun cerita gak kisah mengandung dia, hapy gaklah skrng aku dah mula rapat ngan mak mertua, aderlah sesi nasihatkan.



ini aira, newborn baby in family ank my sis in law






close up of aira



Akak aku yg kedua pun dah tau tpi tau dngan cara bagi hint. My sis tanyer aku msak tak kat umah. aku pun ckap tak masak, tak larat, terus dia tanyer dah ader isi ke. Ingat buah ke main isi2. Aku pun agak malu2 kucing, yup dah 4 bulan. Terus dia excited gila, ckp nie bunting pelamin yerk dan ckp kami nie terlalu aktif in 18sx. Siap offer aku suruh stay ngan dia masa pantang, tpi aku rasa mungkin tidak coz umah dia kat kedah, kesian kat husband nanti. Just tinggal my 1st sis tak tau this lagi and my bro. Kitaorng pun rungsing coz dah 3 months my bro tak e-mail or call, risau gak dia kat overseas tue. kan skrg bnyk kes H1N1, hope nothing happened to him.




Then to my nephew punyer kes, mohd azri yg paling bongsu anak ke 3 akak 1st aku. Aku kesian pada dia, ayah dah takder, maybe dia rasa neglected by my sis. Yup my sis dah jadi ibu tunggal, so need to work hard, i just pity her. My sis nie gak bising maybe selalu bebel kat azri smpai dia fed up nak belajar, dnt know what in side azri heart, org tanpa bapa maybe ader rasa sunyi sikit dalam diri.



Facebook Quiz


Azila Bt Hussain Yerlah tue dapat 3 baby girl, i think in my womb right now is girl + boy (twins) (not sure) just says.....




Azila took the How many kids will you have? quiz and the result is 3 Girls

Oh my! What a noisy house you will have once these three start to get into clothes. From drama about a boy at school to a fight for who's going to borrow the pink sweater to the movies, you are going to have a lot on your plate!






Yup hari nie aku buka facebook, sejak bila pulak aku addicted to facebook, dah lamer aku ader facebook tpi tak berapa minat application dlm facebook, bnyk sngat dan sngat serabut.. aper2 pun my ex senior requested me to do this quiz " How many kids will you have" and the result quite mengejutkan, the result said i akan ader 3 children but they are all girls. tapi tak leh nak percaya benda nie punkan. harap2 my first baby is boy, if twins also better.. just angan2 jer. Yup aku mmg ade history twins that its me, but just aku jer yg still hidup. Tak kisahlah aper gender pun janji this baby sihat.

Friday, June 19, 2009

Kisah Tempoyak

Setiap pempuan mengandung mesti akan tiba satu perasaan yg di panggil "mengidam".. erm aku pulak mengidam paling benda yg snang nak dapat, iaitu tempoyak. walaupun dulu snang nak cari tempoyak nie, tpi duk kat bandar KL nie mmg pyah nak dapat. Taklah craving sngat, tapi aderlah meleleh gak air liur. So bagitau husband, memandangakn minggu nie nak pie balik kmpung di bentong, so maybe nak cari tempoyak tue kat saner. Tak sangka pagi tue husband inform mak dia suruh buat ikan gulai tempoyak, so on the way balik bentong smpai jer pintu umah dapat cium satu haruman yg wah mmg sdap.




inilah tempoyak... sdapkan




Yup itu bau tempoyak.. dalam perut nie agaknyer baby dah terliur. Masa tue baru pukul 12.00tghari, tpi mak mertua dah siap msak dan siap hidang sekali, yup terus dia hulur saru mangkuk ikan gulai tempoyak pada aku. aduh dngan tak malu aku pun dngan lahap mkan, bila msuk dlam perut sudah dpt di rasa kenikmatannyer. cukup sdap. mcm dapat rasa baby berenang dalam perut. aku dngan tak malu bertambah mkn lagi, sdapnyer. lpas basuh tngn still bau tangan, bau tempoyak tue still melekat dkat tangan, smpai ke malam lauk tempoyak nie aku hbiskan. Ya Alllah sdapnyer aku asyik tersengih2 mcm kerang busuk mser makan. Nikmat tau, bila benda yg di idamkan dah kita rasa.





ikan gulai tempoyak




Gambar di atas tu cumer illustrasi, tapi still gulai mak mertua ku sedap... so kira dah mkn nie aku dah puas hati, takder lagi rasa nak mkn tempoyak. Husband pulak selalu perli, nak tempoyak tak.. takper syng mama dah puas hati, maner taknyer habiskan satu periuk gulai tempoyak.. maner tak puas, betul tak syang intan baby mama. Tentu baby tersengih2kan dlm perut. So baby nak mengidam aper pulak kali nie, kita buli papa ok syang..



Thursday, June 18, 2009

Mak, Adik rindukan mu

"Adik rindukan Mak" itulah ucapan aku setiap hari, slepas smbahyang, bngun tido, dalam mimpi... tiba2 rasa panas jer kat pipi, aku menangis kerana rindukan mu mak... Entah knapa ingatan pader arwah mak smakin kuat. Teringat memori sewaktu bersama arwah mak, senyumannyer, bila mak dlm keadaan marah, cara dia mendidik aku, peristiwa ini yg menguatkan memori bersamanya. teringat detik2 ketika aku mandikan mayat ibu, air mata turun membasahi muka tanpa henti, memandikannnyer seolah pengalaman yg amat memilukan buat aku, kenangan ketika menjaga nyer di hospital, Ya Allah dugaan aperkah ini???? Teringat pandangan terakhir ketika aku ingin pulang ke KL, sungguh syahdu pandangan tue, aku menangis tanpa henti, adakah itu kali terakhir aku melihatnyer. Knapa bila kita kehilangan barulah rasa rindu smakin memuncak??? inilah fitrah manusia.




Aku tertanya pada diriku knapa kah aku tidak sedar ketika itu aku akan kehilangan mu mak, kejam ke aku nie. setiap kali aku pandang wajah wanita tua seusia mak aku seolah aku memandang arwah mak, terus aku menangis ketika itu. Knapa aku tak boleh kuat?? walaupun sudah 2 tahun arwah mak tiada, knapa aku lngsng tak boleh lupakannyer, walau betapa gembira pun aku, tpi hati ku ttp dambakan kasih mak. Menggeletar seluruh tubuh ketika melihat arwah mak tiada lagi, dlm perjalanan membawa mayat mak ke teluk intan, air mata mengalir tanpa henti, di waktu mlm aku tidur dngan memeluk kain arwah mak. Besarnyer dugaan mu Ya Allah?








Melihat gambar siti nurhaliza di atas, membuatkan aku teringat kenangan itu, kenangan bersama arwah mak, rindu ini smakin mendalam bila kandungan ku semakin membesar mungkin sbb aku tiada tmpat utk ceritakan masalah ku ketika ini, walaupun suami sentiasa di sisi tpi seolah keadaan berbeza. Memori bersama arwah mak akan ku abadikan dalam idup ku, menjadi memori paling berharga, dia mengajar ku erti kehidupan, menjadikan aku insan yg berjaya walaupun aku sering kali menggagalkan impiannyer. Ya Allah setiap kali ku berdoa agar arwah mak ku di cucuri rahmat dan di tempatkan bersama org yang Engkau Sayangi. Mak adik sayangkan mak hingga ke akhirnya.

Tuesday, June 16, 2009

Geram, Baby, Darah Tinggi dan Lamer Tak Update Blog

Aper kaitan tajuk di atas dengan aku punyer post hari nie, nak dijadikan citer sbb aper aku lamer tak update coz lepas blackout computer aku terus jadi bengong tak leh masuk dalam blog coz "certificate error" ape ke benda pun tak tau??? Atau pun bos dah tau aku kaki update blog.. hihi suker akulah ok nak update ke tak ke, hak aku.. (aku tau bos aku takkan baca blog aku nie dia tak faham bahasa malay) Geram sbb tak leh update bloh, geram sbb handphone rosak.. adoi tak mampu rasanyer nak beli hp lain. Nasib baik husband ader 2 hp dia bagi pinjam hp dia, hihi





Perkembangan baby aku nie pun dah lamer tak update, yup baby dah 16 minggu hari nie...makin membesar dalam rahim ku, harap2 ia baby boy.. ceh pandai jer aku teka yerk. Insyallah jer, aper2 berdoa agar kita sentiasa di kurniakn kesihatan yg panjang oleh Tuhan... So baby skrg dah 16 minggu.. dan bnyk juga msalah yg timbul, masalah kesihatan terutamanyer. Tapi takper utk baby mama snggup, even gadai nyawa sekali pun. Minggu lepas aku bnyk sakit kepala + batuk tak tau nak ckap.



Week 16
Your baby is now about the size of an avocado (about 5 inches / 11.6 centimeters long from crown to rump and weighing approximately 4 ounces / 100 grams). In the next three weeks he'll go through a tremendous growth spurt, doubling his weight and adding inches to his length. In or out of the womb, babies are playful creatures. Yours may already have discovered his first toy - the umbilical cord - which he'll enjoy pulling and grabbing. Sometimes he may even clutch it so tight that less oxygen gets through, but don't worry - he doesn't hold onto it long enough to harm himself. The circulatory system and urinary tract are in full working order, and he's inhaling and exhaling amniotic fluid through his lungs. Sometimes, when you move suddenly, you may a feel a slight pain in your sides. Ligaments on each side of your uterus and pelvic walls are stretching as your baby grows. It's normal to feel some pain, but if it continues for a few days or escalates, talk to your doctor. We've a guide to make sure you eat well in the next stage of your pregnancy.






--------------------------------------------



Week 15
You may not know it when it happens, but your tiny tenant frequently gets the hiccups, which babies master before breathing. Babies don't make any sound because their trachea is filled with fluid rather than air. Although you've probably gained between 5 and 10 pounds / 2.2 - 4.5 kilograms, the fetus weighs in at around only 2.5 ounces / 70 grams. It measures nearly 4 inches / 11 centimeters long, crown to rump. Legs are growing longer than the arms now, fingernails are fully formed and all the joints and limbs can move. You may be able to find out the sex of your baby by ultrasound now, since the external genitals may be developed enough that your doctor can tell you if you're going to have a boy or a girl. If the idea of having a baby seems so remote, nothing makes it feel more real than feeling your baby move for the first time. Most mums-to-be discern movement (called quickening) between 16 and 20 weeks. If you've been pregnant before, you'll feel things earlier rather than later. What you may first think is a rumbling stomach may be your baby doing some back flips. Make note of when you first start feeling the baby and tell your doctor at your next visit. This middle stage of pregnancy is a good time to start exercising.






Hari jumaat yg lepas aku berazam utk bukak buku merah di klinik ibu mengandung DBKL, aku datag seawal pagi dah mendapat no giliran no.5. yup prosedur tak leceh pun.. ok jer. the nurse ambik bacaan darah tinggi aku, dan ia ckup tinggi, + ader sesi bebelan kejap. Then check for berat badan aku dah reduce weight. yup aku mmg takder selera nak mkn lately. Sesi utk ambik darah pun bermula, the nurse tak dapat cari urat darah aku. So sebnyk 4 kali percuban utk ambik darah, yup mmg sakit siap nak nangis2 lagi yapi nurse nasihat nak jadi sorang ibu kene kuat. Yup its true, bkn sng nak jadi ibu sbb pader akhirnya maser melahirkannyer kita bertarung ngan nyawa kita jugak Itulah knpa ibu bersalin di kategorikan mati syahid. di janjikan syurga oleh Allah SWT.

Thursday, June 4, 2009

Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir

Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir Dari Dr.Fadzilah Kamsah.


1. Pemimpin

2. Lembut

3. Kemas (Cerewet)

4. Rajin

5. Boleh berbincang

6. Angin

7. Patuh

8. Bisnes

9. Glamour


Contoh: 20 05 1981
2 + 0 = 2

Maka kotak pertama adalah 2.


Kemudian campurkan kesemua nombor..2 + 0 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 1 = 26

Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :2 + 6 = 8

Maka kotak kedua adalah 8..


Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua 2 + 8 = 10

Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi 1 + 0 = 1

Maka kotak ketiga ialah 1..


hasilnya..

2 : Lembut 8: Bisnes 1: Pemimpin


Maka anda sudah cerminkan diri anda mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana tahu mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda akan menjadi seorang yang berguna..
---------------------------------
So tadi aku nak buat test ini,
tarih lahir ku 06071982
utk kotak pertama 0+6 = 6
utk kotak kedua 0+6+0+7+1+9+8+2 = 33
= 3+3 = 6
utk kotak ketiga, kotak pertama + kotak kedua = 6+6=12
jadi = 1+2 = 3
jadi nombor ku ialah 6 = angin, 6=angin , 3 = kemas (cerewet)
dan tak dinafikan ia adalah benar samer sekali, aku aderlah seorng yang angin cukup angin dan juga cerewet

Mama, Baby dah 14 weeks

Skrang permata ku dah 14 minggu menghuni didalam rahimku.. harap2 aku di anugerahkan badan yang sihat termaksuklah cahaya mata ku ini, mengitung hari, minggu, bulan untuk melihat mu. Keadaan aku hari nie amat okay cuma hari nie perut rasa mencucuk2 jer, tak tau naper?? maybe lapar sangat kot, bukan aku tak mkn cumer takder selera, rasa tak sedap jer tekak. tpi sekarang aku dah ader buah kegemaran buah epal hijau, smlam aku dah baham 3 biji dalam satu malam, adoi sedapnyer tak terkata. rasa cam baby cakap, "mama, sdapnyerr benda masam nie" hehe itu cuma ilusi ku jer. Bila mkn benda masam aku rasa selera, tpi bukan asam jeruk tue tau. nie asam buah mcm buah epal & limau.





Keje ku dah makin berlambak, claim dari LCL sudah ader di mejaku. Yahoo.. sejak aku pregnant aku tak lagi terlibat dalam site evaluation, just hri tu sahaja aku pergi smpai memuntahkan sesuatu dalam service lift kerana mabuk. aper2 pun hari nie malas nak buat keje. no mood.. takper bos aku pun takder dia pergi Kota Kinabalu ader projek baru di saner.





Bilalah perut ku nak jadi seperti itu....






--------------------------------------------
MY LOVING BABY






Crown to rump, your baby is around 3 and a half inches / 9 centimeters long and weighs one and a half ounces / 43 grams. The body is now growing faster than the head. This week, its parchment-thin skin covers itself with lanugo (ultra-fine, downy hair that usually disappears before birth). Though eyebrows are beginning to grow and the hair on top of the head is sprouting, this hair may change in both texture and colour after birth. About now, the fetus can grasp, squint, frown and grimace. It may even be able to suck its thumb. Researchers believe these and other movements probably correspond to the development of impulses in the brain.