Friday, June 19, 2009

Kisah Tempoyak

Setiap pempuan mengandung mesti akan tiba satu perasaan yg di panggil "mengidam".. erm aku pulak mengidam paling benda yg snang nak dapat, iaitu tempoyak. walaupun dulu snang nak cari tempoyak nie, tpi duk kat bandar KL nie mmg pyah nak dapat. Taklah craving sngat, tapi aderlah meleleh gak air liur. So bagitau husband, memandangakn minggu nie nak pie balik kmpung di bentong, so maybe nak cari tempoyak tue kat saner. Tak sangka pagi tue husband inform mak dia suruh buat ikan gulai tempoyak, so on the way balik bentong smpai jer pintu umah dapat cium satu haruman yg wah mmg sdap.




inilah tempoyak... sdapkan




Yup itu bau tempoyak.. dalam perut nie agaknyer baby dah terliur. Masa tue baru pukul 12.00tghari, tpi mak mertua dah siap msak dan siap hidang sekali, yup terus dia hulur saru mangkuk ikan gulai tempoyak pada aku. aduh dngan tak malu aku pun dngan lahap mkan, bila msuk dlam perut sudah dpt di rasa kenikmatannyer. cukup sdap. mcm dapat rasa baby berenang dalam perut. aku dngan tak malu bertambah mkn lagi, sdapnyer. lpas basuh tngn still bau tangan, bau tempoyak tue still melekat dkat tangan, smpai ke malam lauk tempoyak nie aku hbiskan. Ya Alllah sdapnyer aku asyik tersengih2 mcm kerang busuk mser makan. Nikmat tau, bila benda yg di idamkan dah kita rasa.





ikan gulai tempoyak




Gambar di atas tu cumer illustrasi, tapi still gulai mak mertua ku sedap... so kira dah mkn nie aku dah puas hati, takder lagi rasa nak mkn tempoyak. Husband pulak selalu perli, nak tempoyak tak.. takper syng mama dah puas hati, maner taknyer habiskan satu periuk gulai tempoyak.. maner tak puas, betul tak syang intan baby mama. Tentu baby tersengih2kan dlm perut. So baby nak mengidam aper pulak kali nie, kita buli papa ok syang..



1 comment:

a m b e r h u n n said...

wahwah.mengidam tempoyak.

wink!