Tuesday, March 31, 2009

Pregnancy Test

sejak 2 menjak nie aku rasa bnyk perubahan pada diri, selau sngat nak pie buang air kecik, asyik lapar, nak berintimasi ngan husband pun rasa tak mau... dah tue aku tiba2 terfikir aku pregnant ke???? sebab klu ikut kalender aku patut dtg period. so hari ahad lepas ader beli pregnancy test kat guardian so blik umah dngan tak sbar pegi buat test, suspen sngt2 bila tgk the result, tgk2 ader just one line kat c so it means that aku tak pregnat , tpi bila tgk blik ader line kat t mcm ader takder. so ckp kat husband maybe tak pregnant kot. siap nangis lagi.


tapi hari nie masa lunch hour aku bertekad nak pie guardian beli lagi pregnancy test sbb mcm tak cayer the 1st trial. mcm instint aku ckp tak salah buat 2nd testkan so aku buat test kat toilet ofis sbb rasa tak sanggup nak tunggu time balik umah, sng jer nak guna this pregnancy test... yup nak tau tak the result..... browse ok kat bawah




my pregnancy test







adoi tak sabar






tunggu kejap ok
kasi suspen sikit








download in progress
yup yup
the result












what do you
think ???

i'm pregnant or not ???












the details ok
close up



downloading





the result



guess what????




guess for me

excited



Monday, March 30, 2009

Pregnancy?????

short conversation antara bos & me
bos : so azila when do you want to give birth?
azila : see whenlah, the good news i will not hide from you what?????










Pregnancy???
i've got result for it
yes or no
will be the answers



so pray for me

Friday, March 27, 2009

Movie Fever

so cute






Time for MOVIE mania
with hubby

Fingercut

Ai hari nie, jari tangan terluka kerana sibuk kemaskan drawing dan juga document that unwanted, then the sharp drawing accidently hurt my finger, sakit tau tpi jauh dari perut bukan parah sangat punkan?? 2 jari lagik tue tpi tak per sbb dah biasa luka dan melukai ini, the medicine buh jer handplast nanti sembuhlah.



the jari yg cedera



big hand







so hubby
hari nie mama tak masak tau,
tangan sakit

si hubby jawab : alasan jer tue



Never Ending Workload !!!

Semakin lamer, semakin banyak pulak keje. Erm bukan tak suka keje tpi kdg2 bila bnyk sngat keje yg dtg menimpa2, padahal kita nak fokus tuk this job., tup tup nak kene wat keje lain pulak. otak bukan ader dua kan??? so minggu nie aku fokus pada this projects yg bnyk memeningkan kepala.




Revised 2nd Cost Estimate CMP Factory for Elken Group

semua org tau elken groupkan, so skrg tgh dlm peringkat 2nd cost estimate for GMP factory diaorng kat USJ, so kene buat re measurement coz the layout are totally change, biasalah bila dah change nak kene re measurement utk kuarkan budget baru, mmg berpeluh2 gak buat nie bkn aper akulah yg buat segala measurement, tpi aku ttp suka....






floor plan




coloured to differentiate the finishes




UOL Residency - 31st serviced apartments


yg nie pun mmg bring headache, a lot of discrepencies on this projects so tugas aku utk prepare contract documents, progress claim for them.



contract documents




tender documents




the plan for serviced apartments




public areas floor plan

Wednesday, March 25, 2009

Souvenier from Australia

Last week my ofismate going to her brother convo at australia, almost one week on leave. Bestkan dapat pie saner???? bilalah dpat peluang nak pegi nie??? ader rezeki aderlah nantikan puan azila. so she bought us this coin pouch, easy to simpan duit syiling, thanks tau elaine for this small souvenier





australia souvenier








koala,
i already ader patung koala a gift from my bro





australia kangaroo
hop! hop!

Tak Suka Meow



yup ini story pasal kucing, ader org kater kucing nie manja, comel dan sahabat baik manusia dan my husband nak bela kucing, not sure kucing aper kucing siam ke??? kucing???? aku pling tak suka bukan benci tau just aku geli ngan kucing. just aku ader ckp kat husband klu dia bela gak, esok tgklah kucing tue tak ada (sorry hubby) sya tak boleh blah tul ngan kucing.... geram tau rasa nak ****** tpi aku tau tak baik mendera haiwan





tak suke kucing

Tuesday, March 24, 2009

Wedding Photo







our wedding photographer dah publish
our wedding photo in web site



malulah
sonok
dan tak sabar nak ambik gambar tue

Present from contractor

The Lil Aeroplane
*fly....fly away*





Rear Elevation



Side Elevation





Top Elevation



Side Elevation



Front View


I dapat this as a present from the contractor for astro job... so guess what actually is it,, actually it is an alarm u can set the time to do your job so put how many minutes your required then it will sound like a bell. Baguskan tpi mcm perli jer contractor nie??? anyway thanks mr lee






its not a bribekan.......
so your next claim......
haha
just joking

Ikea Shopping Spree

Last Sunday kitaorg pie ikea jer, duit takder just pegi utk survey brg. Smpai kat saner pun dlm pukul 10.15 pgi tue pun dah takder paking sngat, ingatkan we all yg lgi awal rupanyer ramai yg gunakan this time to do some shopping at ikea. actually ini bkn 1st timd dtg, dah selalu dtg just nak keep in written the memory bila dah married nie. so nanti leh show kat anak aper "mama ngan papa" punyer aktiviti tiap hujung minggu



penat jugak jalan dari section to other section tapi mmg best, rambang mata, tpi husband sya nie mmg tak suka sngat jalan2 nie, tgh saya belek2 jer dia tah ilang ke mana?? dia nak suruh sya jalan cepat sikit.... (adoi tak bestnyer nak shopping). so jlan punyer jalan tak beli bnyk brg pun just beli 2 item jer.... coz rambang sngt + no money just leh tgk jer




*ikea entrance*.... snap, snap





my husband

Friday, March 20, 2009

Husband Request

semalam suami request saya utk masak favourite food dia iaitu nasi lemak... so demi dia aku akan masakkan, coz aku dulu selalu buat cuma skrg ingat2 lupa... so esok kene bangun awal utk siapkan nasi lemak utk papa, mlm nie akan pie tesco beli barang dapur.. harap aku berjaya



chaiyok







adakah nasi lemak aku menyerupai di atas, so tunggu tau the result



*mama boleh*

Weekend Planning

This weekend dah planning ngan husband nak pie this tempat, harap2 jadilah



Planning 1 : Ikea Shopping









nak pie shopping kat ikea utk hias umah so hrp boleh borong bnyk benda hopefully coz husband sya nie mmg tak suka jalan tempat crowded, dia lagi suka pie tgk wayang dari jalan2 window shopping yerlah lagi pie ngan pompuan mcm saya yg mmg kuat cari barang, tak beli tapi suka belek2 dulu klu berkenan mmg terus beli takder fikir2 pun. so janji i satisfied... (ini mmg perangai ku, harga belakang kira), tue pasal sya lagi suka jln sorang bila cari barang. paling susah bila nak dia punyer opinion... mmh susah (sorry yer hubby)



so IKEA i give u warning please stand by for my arrival, sbb i nak menjelajah seisi tempat..... so azila keep u strenght... yg pasti aku kan kuar awal dari umah utk mendapatkan parking di ikea... tak sabar nak hbiskan duit yg takk berapa ader....



----------------------------------------------



Planning 2 : 1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2009



Bila terbaca cerita pasal this event, mmg excited gila nak pie, kat malaysia ader hot air ballon ada percaya tak.? aku tak harap sangat dpt pie coz aku tau mesti akn crowded gila ngan nak cari parking lagi, nak tangkap gambar ngan hot air balloon.. so mlm nie aku akn memujuk suami ku, hrap dia nak pegi









variety of hot air ballon, nice is it???
can't wait








all this picture aku ambil dari this website http://www.myballoonfiesta.com/ seronokkan yerlah 1st event lagi so for sure best







*papa, mama nak pie*

Wednesday, March 18, 2009

Malas Day

So malas hari nie aku start masuk keje balik, further more keje berlambak tpi takder moodlah nak buat, nak wat measurement so malas, contractor call pun aku blur, mmg malas tahap dewa, tak larat... tgk muka aku pun stress. Maybe dah berstatus isteri lagi letih, mana blik nak masak, basuh baju, kemas umah, buat itu buat ini. adoi letih, maybe take time kot nak sesuaikan diri, keje dah berlambak nak pie site lagi, nak pie meeting lagi dan aku tak maulah keje mcm zaman bujang dulu, keje smpai mlam... ish2 tak tahan kot... how??? im so tired





kebosanan melampau







i'm tired

UiTM 2000-2002 (the memory)

hari nie kwn aku "mr bentonitecement" suruh aku tgk fs dia tgk gambar lelama masa kat itm perak (skrg dah panggil uitm.) .. aku pun excited nak tgk gak... bila bukak bnykner gambar kenangan. rindu betul masa kat uitm perak, maner taknyer dulu uitm perak mcm tempat jin bertandang, punyerlah hulu uitm masa tue dalam hutan... siap ader babi hutan lagi lalu lalang. masa tue uitm mmg tak membangun langsung, travel pie ipoh pun dalam 1 jam siap naik bas adoi tak tak tau nak describe bas tue macamner, cumer harap bas tue tak roboh dahlah, mmg mencabar gila travel dari Seri Iskandar to Ipoh


so thanks to mr bentonitecement, aku dah curik gambar tue dari fs dia, thanks a lot man




..........................................................




1st memory : ulu kenas survey camp




nie aderlah gambar kenangan di ulu kenas survey camp, mmg best gila masa nie, aku di lantik jdi ketua untuk group pompuan so tugas aku tiap2 mlm kene buat rondaan check setiap bilik ingat lagi masa aku check bilik kat luar dlm kul 12.00 mlm, aku dapat rasakan sesuatu memandang aku so aper lagi pecut macam lipas kudung best gila memori nie, mmg penat masa survey tpi mmg worth it...




dimana aku.... miss u all








geng2 budak laki





...................................................................




2nd memory : trip to melaka



i truly miss this moment, the journey that are the best. nie adalah kisah rombongan che kiah to melaka... taklah mengenai trip ke melaka masa semester 4 tak silap aku lah, mmg thrill gila sbb naik bas yg aduh mmg buruk tpi hadap jugaklah, dahlah free aircond tudung pun mcm nak terbang, byangkan travel dari perak to melaka naik bas yg so uzur nie, jgn tak tau siap singgah kt klcc tau...
dulu aku nie suka duk kat belakang bas syiok leh sembang ngan bebudak2 nie, mmg best gila peristiwa yg aku tak leh lupa beli sushi kt klcc semua share mkn dalam bas.... i miss them




tue aku





aduh happynyer bell, so heaven beb







the moment






aku ngan tasha
i miss her a lot





bas buruk pun janji posing






i miss this moment
miss all of you guys

8 Signs He/She is yours

Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu? Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?

Petanda 1

Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama.. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat… kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Petanda 2

Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu.... Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Petanda 3

Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu…

Petanda 4

Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan… Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5

Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya…


Petanda 6

Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya… Nah, kalau begitu ini bererti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..

Petanda 7

Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil ‘buruk’ di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya… Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!

Petanda 8

Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan padanya





* yup he's my soulmate

Thursday, March 12, 2009

Headache is coming

Rasa baru sekejap jer cuti, ckp cuti kawin mestilah nak lamerkan. Mmglah tpi ade budget cuti maner tau nak pie bercuti ke??? ermmmm.. smpai ofis hari rabu tgk bersepah drawing atas meja, budget mesti aku punyer keje... adoi diaorang nie tlglah bagi aku rest sikit,,, aperpun ader drawing yg perlu buat 2nd cost estimate utk elken factory kat subang dan mmg ader a lot of major changes, adoi malasnyer dah tentu aku wajib kira elements yg paling bnyk............ adoi headache pun dah dtg...nak wat camner semua nie aderlah tanggungjawb so nak duit kene keje




The drawings yg akan buat ku headache
adoi tak tahan





adoi mmg bnyk kot nak kira






the floor plan


----------------------------------------------------------




Walaupun kojer bnyk tak menghalang utk ku sentiasa update blog nie, mmg rajin update blog nie.....




cutekan girl nie, sambil menyelam minum air ok
inilah blog aku