Saturday, February 4, 2012

Feedback So Awesome For "Hospital Rehabilitasi Cheras"



So happy on the feedback utk projek nie, ramai yg e-mail + private msg for enquiry tentang hospital nie. For first of all i bukan staff utk Kementeian Kesihatan, saya merupakan Site Quantity Surveyor bagi pihak Main Contractor iaitu Konsortium Gadang Perembun. So ramai yg tanya nak apply keje, bila leh masuk sini and etc. Jawapan saya kalau nak apply keje tanya pihak KKM mereka lagi mengetahui. Pihak Main Contractor target to handover on this February tapi well nak handover projek nak dapatkan CPC mmg payah sikit, semua defect kat site mesti settlekan dulu all medical equipment need to do testing & commissioning dulu to make sure all are in order. So jawapan bila leh masuk hospital nie depends on JKR and KKM bila mereka dah puas hati dan bagi CPC barulah hospital nie leh operate. Pihak Main Contractor will do 2 years maintenance utk hospital nie, so kami terutamanya Site QS mmg akan stay sini smpai habis Final Account utk sub contractor yg aku mmg tak tau bila leh habis. Well dont worry bila ada perasmian dari Yang Di Pertuan Agong means the hospital will be fully operate..... 1st fully government rehab hospital for rakyat Malaysia which had a alot of modern equiment, facilities yg cukup for all Malaysian citizen. Hope for the best for us to siapkan defects nie cepat.Thanks for the enquiry yer, anything can pm me at fb or in this blog. Thanks guys for the support.

Friday, February 3, 2012

Aku Masih Di sini


Team KGP 




Aku masih di Malaysia, masih di sini...masih kekal bersama KGP, masih menjadi Quantity Surveyor utk projek Hospital Rehabilitasi ini, bangga berada di sini. Nekad mencari kerja lain tetapi akhirnya rezeki aku masih disini walaupun bnyk interview dah pergi if its not meant to me aku redha sahaja. Bulan 11 aku disahkan mengandung anak ke2, walaupun tak dapat bertukar kerja Allah ada rencana yg lain yg lebih baik utk ku. Rezeki yg amat berharga buat ku, Allhamduliilah. Walaupun tak dapat kerja kat Putrajaya Holdings, walaupun gagal dapatkan kerja di tempat yg lain maybe aku masih diperlukan di projek ini hingga ke akhirnya, hingga ku bersalin, hingga Hospital ini beroperasi harap bnyk lagi peluang aku di luar sana hendaknya.


Lama benarnya aku tak update blog, dah berbulan2 rasanya ntahlah tak tau kenapa. Ada benda nak story dan share tapi ntah tak tau knapa rasa nak berbloging  tue hilang...erm well skrng harap aku akan kembali aktif walaupun tak seaktif yg dulu, harap2 adalah jugak story utk di kongsi.

Thursday, February 2, 2012

Missing Them




Missing all of you..
Missing the moments with you....

Monday, August 8, 2011

Block Memblock




Huhu feel so long tak update my blog, my diary nie. Rasa nak story pasal manusia2 yg suka block, block ape?? Haha bukan block kete or what, pasal block wall dia kat fb!! Pelik klu rasa tak suka delete jerlah dlm fren list sng citekan. So obviouslah klu nak block wall tak bagi org tue tgk serupa tak payah add dia jadi frens. Hahaha kan lagi snang tak menyakiti dan di sakiti. Aku tak kisah pun tak kwn ngan dia hahaha tak mendatangkan untung pun tak kisahlahkan doakan jer dia bahagia selamaanya, Amin


Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Thursday, August 4, 2011

Salam Ramadhan





Dah bulan Ogos, bulan Islam ialah bulan Ramadhan. Maknanya bulan pose, bulan yg paling di rahmati dlm bnyk2 bulan. Syukur aku masih lagi bernafas merasai nikmat berpuasa. Ini Ramadhan ke 2 aku di KGP, Allhamdulillah pnjang jugak jodoh aku ngan KGP. Happy sbb tak payah nak fikir pasal jam2 nie, bazar pun dekat bestnya, bazar terpanjang di area Tasik Permaisuri, Cheras. Mmg best kat bazar kat sini tapi tuelah nafsu manusia niekan, semua nak beli, semua nampak sedap jer, tapi bila rasa hampeh je, apa pun harap aku dapat apa yg aku idamkan huhuhu :)




Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Tuesday, August 2, 2011

There's a time I feel lonely

Aku manusia biasa, manusia yg ada hati, manusia yg rindukan kisah dahulu. Adakah ada org akan faham aku, adakah org akan faham kisah aku, aku kehilangan semuanya, aku hilang mak aku. Ada tika aku amat rindukan nya. Aku masih perlukannya. Ya Allah aku tak mampu, aku terlalu rindukannya. Aku tak mampu utk kuat selamanya. Kadang aku letih, letih dan letih



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Wednesday, July 27, 2011

HOW I WISH




How I wish to get pregnant again, erm so dissapointed bila buat test hari tue, skrang dah delays 3 weeks. Dah buat test last week try to do the test upcoming weeks, hope the result is positive.... How I wish to have a gegurl baby, so cutekan all about gegurl is pink :). Please pray for me, hope to get the good news.


Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Monday, July 18, 2011

Recently....

Dah bulan July, happy with my life, my works and my family. Cume lately I'm quite down, cpat marah, cpat emo, huhuhu. Tgh pening kpala nak cari keje lain, yerlah aku tau aku takkan di buang keje kerna khidmat aku masih di perlukan sehingga selesainya Final Accounts utk semua sub con di setelkan. Well I know my position k, whether its important or not!!! Tired with all politics in this office, people is stabbing others back and its quit irritating. People who works hard not earn what they should have, why??, people who just do little and simple things get awarded. Huh don't like this a lot :(, well just go with the flow. Smile :)





Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device