Monday, January 24, 2011

Me Luv U

Me luv u, sowilah perasan sendiri. Berangan jer nak dapatkan Anuar Zain. AnuarZain pun tak teringin tgk i, hahaha. Takperlahkan i sedar diri, i sedar diri i yg i adalah peminat TEGAR dia, dapat jadi peminat pun ok. Kenapalah agaknya dia nie tak menamatkan zaman bujang yerk. Tgk kakak dia dah ada 4 cahaya mata yg tersangat cumil. Jodoh ketentuan Tuhan kan, maybe tak sampai lagi seru dia. Hope for the best for his career.






nie i upload tapi tuelah just sneek preview for OST Hikayat Merong Mahawangsa
Tak tau kenapa hati nie cair  bila tgk dia


Me luv u 
wow!!!!!!

Saturday, January 22, 2011

Mission Impossible

Rasanya aku tak berjaya lagi utk update 1 day one post, kerja kadang kala banyak menimpa sejak kebelakangan ini, tak taulah kenapa. Takperlah at least ada postkan taklah bersawang i punya blog. 

Addicted





Totally addicted to this song
Tk tau kenapa aku "ketagih" bila dengar lagu nie
Rasa macam nak dengar berulang ulang kali
Hadoi
Dah jadi mak org pun minat lagi lagu camnie
Actually dengar lagu can release some stress tau
Amazingly it is a very very nice song

Friday, January 21, 2011

Buli Adam


Lengkapkan hidup bila ada anak??, hik hik dialah peneman suka dan duka mama dia. Rasanya kalau tak ada Adam rasa boring gila, rasa cam hilang sesuatu jer. Tak sangka bila Adammakin besar, nakalnya makin menjadi2, herolah katakan. Kami just layan jer pernagai dia, tapi ada gak kadang kala tak tahan sabar rasa nak pelangkung jer tapi aku taklah samapi ke tahap tuekan. Samapi nak pukul anak bagi, huhu simpanglah. Tapi tuelah terfikir jugak kenapalah ada manusia yg mmg hati dia batu kot  or plastik, boleh pulak pukul2 anak, dera2 anak, adoi tak kesian ke, Ya Allah harap aku tak lah dalam golongan tue. Harap Tuhan kuatkan iman aku.


Nie nak story pasal Adam kit, dia still tak leh jalan lagi, babysitter kata dia pemalas nak angkat bontot (siapa yg baca nie, jgn nak speculate anak i macam2 ok, setiap budak lain dia punya progress, aku tau nanti adalah suara sumbang2 kan). Tak kisahlah ok janji dia sihat dan ok. Yg aku tak tahan ngan Adam, mulut dia bising gila, gaya cam nak bercakap jer, best lah kalau dia dapat cakap. Maybe tuelah sebab dia lambat jalan, kebolehan dia ke arah lain. Adam also kuat makan punya budak, hentam kromo jer org bagi per kat dia, tapi tuelah dia allergik kat makanan laut lah pulak. Ikut cam bapak dia. Mama luv u ok sayang.




Hancur remote astro mama kene baling ngan Adam





Mama, buli Adam buh patung kat baju Adam

Wednesday, January 19, 2011

Kenapa dan Mengapa???




Dulu time bujang dulu akui gila gak berhigh heels, nail lrt pun sanggup pakai kasut tinggi nasiblah kaki siapa yg aku pijak time bersesak sesak dalam lrtkan. main redah jer. Pakai handbag pun ikut color baju, bawak brg yg penting2 jer. Pegi keje siap makeup bagai, siap ada lipstick, ada mascara, ada blusher, kalau tak dan make up kat umah dalam kete pun sempat lagik huhu kira completelah penampilan pada hari-hari bekerja bila bujang nie. 

Tpi sekarang nie bila dah ada anak tak dan dah nak melawa nie, bila time ada meeting jer masa i kerja kat consultant dulu sempatlah touch up gitu gini, beg pun pakai beg yg boleh muat macam benda.dengan calculator, ngan scale ruler, ngan meeting punya brg huhu. Sampah pun kdg2 ada dalam beg, lanie aku pulak rindu pada works aku kat consultant, missing a lot of frens, missing the whole things. Erm teringtalah pulak kat kisah dulu, time kene marah ngan client, time keje tak berhenti2 but i knew that it turns that it is my passion on working, walaupun tak suka, walaupun kadang kala kene marah, it is the nature of work.

La nie, mmg payah nak nampak aku make up mmg mesti tak sempat punya, anak pagi2 dah bangun, nak make up pun pyah, main jer pakai baju ngan tudung yg ada, cari baju yg malas nak seterika jer lanie, Dulu time duk kat Apartment cemara, tangan penuh ngan beg, beg anak lagi, beg makanan adam lagi, handbag aku, sbelah tngan lagi pegang dia, huhu kira ada muscle jugak lengan aku time tue, hik hik. Tapi la nie dah duk umah teres so snag kit rasanya, antar adam dulu baru aku bawak kete, yerlah umah pengasuh dekatkan so tak ada problem.

Monday, January 17, 2011

H1N1



Musim demam dah melanda, sejak our Project Manager balik dari China, dia dah sebarkan virus pada kami semua. Tapi bukan virus H1N1 tau ia hanyalah sekadar tajk tau. Huhu aku paling takut utk sakit dan demam sbb nanti takut berjangkit pada Adam pulak. Huhu, tak mau. So precaution yg aku ambik, minum air glukos bnyk2 dan makan panadol bila rasa sakit. Ramai dalam department QS dah sakit sampai kene nebulizer kerana sesak nafas, tapi yg paling penting minum air masak bnyk2 untuk elakkan. 

Friday, January 14, 2011

Budget Bagus


I'm not so desperate pun, so tak kisah lah kan. Bukan aku nak sngat keje kat tempat engkau, Tak taulah pengalaman kerja engkau berapa lama, nak interview org pun interview jerlah tapi tanyalah benda2 yg berfaedah ini tak sembang sesama sendiri nak show off yg u all baguslah tuekan. My work experience dah 5 years so jgnlah memperkotak katikkan aku yer tak?? Aperlah, dahlah guna nama company org lain tapi nak keje kat company lain. Do i care, tak kisahpun dapat ke tak kerja tmpat, don't even bother ok. So typical people, judge kita punya ability time interview nak judge 2 pun agak2lah kan. Nie nak show off u bagus jer. Aku nak kerja bagai nak gila dah so i knew my skill ok. Jgn nak tumjuk u all jer bagus.




i don't even care!


Monday, January 10, 2011

Suka Dia





Obviously aku adalah peminat TEGAR  anak2 Pak Zain. terutamanya Anuarr Zain (suka sangat dia, very the like), and his sister Ziana Zian, luv her voice and style. Bila tgk AJL 25 hari tue time Ziana Zain performance, gila meremang bulu roma, saya tersangatlah kagum, so the gorgeous, so the best, so the power, wow, very2 bestlah.

Saturday, January 8, 2011

Shopping Adam

Weekend yg indah semestinya berada dngan family, yerlah siapa lagi yg aku ada dalam dunia nie?? Yang ada cuma suami dan Adam, hik hik ayat sedihlah pulakkan. Poyolah kan. Kami cuam menghabiskan masa kami kat shopping mall jer tapi mainly kami lepak kat Tesco Cheras and Carrefour Bandar Tun Hussein Onn, port kami berjalan2 dan shopping brng dapur. Boring jugaklah kan duk umah nak kene gak berjalan2 ngan Adam. 

Walaupun Adam tak berjalan lagi, tak kisahlahkan kitaorg masukkan Adam dalam troli senang citer. Allhamdulillah dia bukan jenis bnyk ragam bila letak dalam troli tue, hik hik namapk comei jer. Mama luv Adam ok sayang. Whatever happened in the future please know that mama luv u forever n ever darling. You're mama lil boy and mama luv u in every of my breath.




Adam tgh observed mama & papa dia mamam





Adam: Mama, saya lapar lah???





Shopping Adam
Hik hik letak dia kat dalam troli.




Nak cari brg mama

Thursday, January 6, 2011

Kecik Hati


'hati'


Kecik hatilah sekarang nie kat pengasuh Adam?? Adoi tak payahlah nak complain atau bezakan anak aku ngan cucu dia. Maybe sekarang bukan rezeki anak aku utk benda tue?? Asyik aku jer nak faham hati org, payahlah cam nie. Nk wat camner makan kat hati jerlahkan, takkan nak cari gaduh ngan orang tua pulak. Dengarkan jer bebelan diaorg tue, cuma harap Adam akan dijaga dengan baik itu jer. Redhakan jerlah. Perkembangan anak2 bukan sama pun. Redha jerlahkan.

Tuesday, January 4, 2011

Sambungan Misi 2011


Adoi tak habis lagi rasanya nak cakap misi 2011 aku, hik hik tak taulah terlaksana ke tak?? Harap2 dapatlah terlaksana walaupun tak semua sebahagian pun tak aper, hidup dalam kesederhanaan kan bagus. Ok aper lagi yg aku tak list out yerk


  1. nak update blog nie hari2, tapi rasa macam ada problem jerk nak update, kenkadang busy gila sampai tak leh nak update. hik hik alasankan. Dah tak tau rasanya nak reka ayat2 sedap. hik hik, tak kisahlah kan kalau org tak baca, jadi aku baca, kisah hidup aku dan adam chubby2.
  2. nak pergi holidaylah, tak pernah rasanya pergi bercuti lama ke tempat2 yg menarik, harap tahun nie ada rezekilah yerk, maner tau ada rezeki terjatuh ke terpijak ke, mana nak taukan.
  3. tema raya tahun nie ialah biru, biru dan biru ok.
  4. nk try apply balik utk KPLI, huhu ndah bnyk kali rasa nya pie exam tapi tak ada jer rezeki, ada jer halangan, huhu tak per sebelum umur aku 30 tahun baik rasanya aku cuba utk kali terakhir kot.

Monday, January 3, 2011

Misi 2011



Pejam celik dah 2011, officially Adam pun dah 1 year. Cepat rasanya masa berlalu Azam tahun lepas partly ada yg tercapai, yerlah Adam dah makin membesar dengan sihat walau pun kadang kala sakit jugak, bnayak gila cabaran tahun 2010 yg aku hadapi. Fed up with CPK Associates, and now happy with new job walaupun aku site based walaupun kene kerja sampai Sabtu, walaupun tak seperti kerja di CPK at least i had new environment, new frens, new workload, aper2 pun kene happykan. Erm walaupun bnyk benda pahit yg terjadi tapi partly itulah kehidupan penuh dugaan dan cabaran. Manusia akan diuji dan terus diuji oleh Allah. Tiada manusia pun yg terlepas, harap utk tahun ini i akan sentiasa kuat menghadapi segalanya.

Misi 2011

  1. Nak menambah bilangan keluarga, harap2lah aku akan dikurniakan rezeki
  2. Harap career akan lebih berkembang walaupun dah 5 tahun kerja QS walaupun kenkadang ada rasa fed up with kerja2 qs tapi what to do kerja jerlah kan nak cari rezeiki utk anak dan family , hihi episod pencarian kerja... if ader better offer baik take it kan.
  3. Nak cepat2 settlekan S&P umah kat Pelangi Semenyih 2
  4. Nak kete baru (huhuhu, nak dapatkan kete impian tue)
  5. Nak buat baju kurung banyak2
  6. Nak cuti raya aidilfitri lama2
  7. Nak itu dan ini..................................
I luv my life now, luv my Adam, luv my family luv my works, luv my frens luv every one.