Wednesday, June 29, 2011

Aku Rindukan Mak

Al Fatihah buat mu Mak

Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Monday, June 27, 2011

Hospital Rehabilitasi Cheras


Occupational theraphy area





Acoustic Room 






Landscape area





Inilah nama projek tmpat aku kerja, bangga rasanya nak story pasal projek ni. Walaupun aku masuk di tgh2 projek time tue ofis aku dalam kabin. Best giler miss that moments. For your info this project worth of RM 349 millions and its the 1st rehab hospital in Malaysia. Its the 1st goverment hospital that provided theraphy that are free. Yerlah terapi usually hospital swasta provide and dari segi kos tersangatlah mahal. Terapi utk org yg lumpuh, ada strok dll, major building is hospital main block,ward block, meditel (which is hotel), nurses hostel, apartment block that is for doctors and nurses. Besarkan erm mmg hospital ini lengkap dngan peralatan moden. Dan hospital ini mmg cantik, superb kalah hospital swasta mmg best giler. I'm happy to become a part of this team. Fully appreciated it.



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Friday, June 24, 2011

Bilalah masa itu akan sampai???



Tgh fikir nie??? Bila agaknya aku nak preggy, rindulah time preggy. Ingatkan bila aku tak peot 4 bulan hari tue ingatkan berisi rupanya tak huhuhu. Doktor kata aku stress, sedihnya. Dulu aku rasa tempat lama buat aku lagi stress, anggap jer belum rezeki.



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Thursday, June 23, 2011

Tak Buat Keje Pun




Aku tak buat keje pun hari nie, stressnya tak buat keje hahaha. Baru balik jalan kat site tadi. Wah bnyk gila perubahan kat HMB mmg cun gila tak mcm hospital for sure. Cantik bangat lah kalah hospital swasta. Tak sabar nak tgk ending of this project.




Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Wednesday, June 22, 2011

Lamanya Tak Blogging




Dah 3 bulan aku tak blogging, tak taulah sbb apa aku tak rancak lagi blogging. Dulu sibuk mana pun aku akan luangkan masa utk blogging. Malas benarnya aku nie.

Adam, Allhamdulillah dari sehari ke sehari makin bnyk akal nie semua dari hasil didikan pengasuh dia Nenek Sa'mah. Budak2 yg nenek nie jaga, mmg pandai cepat faham apa yg nenek mintak. La nie Adam dah jadi assistant nenek, apa nenek suh dia ambik dah pandai dengar arahan. Syukur.

Pasal keje aku lak erm aku just buat apa yg termampu. Medical Equipment dah start pasang so mmg project nie akan siap this year. Hopefully.


Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Saturday, June 18, 2011

Emotion is Running On




Dah mid of June, more couple of weeks will be on the new month of July. Right now aku tgh counting months to settle my works. All my subcon are in the process of Final Account. A lot of conflicts between me and sub con, membuatkan aku fed up nak jadi qsan erm tapi apa nak buat kejelah nielah sumber rezeki aku. Hadapkan jerlah hope I will get new spirit, now I'm missing my old officemate and my contract manager. Really miss them. Kadang kala jer people akan appreciate keje aku, huhu pening, time hujung bulan sibuk tanya pasal cheque ada ke tak, rasa nak hempuk jer phone kat ofis, we all tak control the payment, we only control the certificate, so kejarlah Project Manager buat apa bambu QS. Nothing to say .......



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device

Thursday, June 16, 2011

Workaholic



Erm workaholic, lately aku didatangi kojer2 yg mmg buat aku menyampah. Dahlah Contract Manager aka kitaorng panggil Abg Long, nampak nice tapi erm very the meluat hahaha. Tak baikkan ngata org bertambah dosa aku, at least ini statement benar. Dah nak penghujung projek a lot of works kene buat dahlah document berterabur, drawing bersepah tak tau yg maner update ke tak, huhu bertahanlah selagi boleh huhuhu.



Sent from my BlackBerry Bold 9780® wireless device