Monday, February 28, 2011

19 May 2011







Again and again its about NUR KASIH,
Cant wait for the day.....







Saturday, February 26, 2011

Nur Kasih and Adam Quzhairiey






Nak tau kenapa aku suka pada NUR KASIH dan aper kaitan dia pada Adam??? I totally luv this cerita sbb masa aku mengandungkan Adam, he is totally membesar dengan cerita ini., and that time totally i wish to have baby boy dan namakan dia dengan nama Adam, aku menangis, aku gembira dengan cerita ini. Cerita yg membuatkan aku sedar akan CINTA pada NYA. It just not only a story it had a message behind that. Hope that i could had a baby girl dan akan aku namakan dia Qaseh Nur Iman, itu aku punya impian sekarang nie. Sedapkan nama tue. Totally i wish that i'm pregnant,  nevermind try again Azila and pray for that k, maybe belum  rezeki aku. Masa masih panjangkan, at least i had Adam. Tak sabar rasanya nak tgk filem nie.

Thursday, February 24, 2011

Stress

Stress!!! Partly i think itu mmg kita akan alami yer tak?? Ada yg stress dalam kerja, ada yg stress time ada problem, ada org stress everyday yerlah ada yg fikir pasal family, pasal kerja, pasal dunia. mcam2lah. Itu nature kehidupan manusiakan, tapi kenelah professional sikitkan ini tak, aperlah i tetiba merapu niekan peningkan. Actually aku tak suka lahkan bila kerja aku diperkotak katikkan. Tak suka, professional sikitlahkan. I tau u buat kerja u, but your experience not worth for u to fight me ok!! u  just only 1 year experience k and your background not the same as me. tup2 baling kertas atas meja aku depan aku, kenapalah attitude kau tue mcm DIVA, pleaselah learn to respect people, u nak org respect u, tapi u tak respect org lain. U bukan bos i ok. Totally different, or tgk chart organisation your place in the top doesn't mean that  u my boss ok, ur position not same as me. Geram, aku tak marah dia, walaupun dia baling benda tue atas meja i, i cakap nice jer ngan dia but cakap sinis jer ngan dia, but that make her cry. So who fault is that, its me or you... waste of time nak pujuk this kind of person k.

Wednesday, February 23, 2011

Hydrotheraphy Pool

Takperlah kan i nak jugak story pasal  projek nie, mmg saya bangga nak story pasal tempat kerja saya nie. Mesti nanti ada suara sinis yg cakap alah kejer kat site aperlah kisah.  Tapi tak kisahlah kan i nak jugak citer kat u all pasal i punya projek nie. Hospital will be name as Hospital Rehabilitasi Cheras and it is the 1st hospital yg lengkap with fasiliti equip with terapi equipment specialities. So ia mmg canggih ok tak tipu langsung, mmg it 1st everhospital full equipied with the very moden and canggih sistem. nak tau value of this project its nearly RM350 million ok. Walaupun aku join di tgh2 projek but aku sangat happy dan mmg tak sabar gila nak tgk projek nie siap. Bnyak tau ranjau dan duri we all terpaksa harungi utk jaga this projects. Kena marah ngan JKR, ngan subcon but worth it. So hope this will be ending this year ok.


So salah satu benda yg canggih i nak story pasal Hydrotheraphy pool supplied and install by Hydroworx (kalau nak tau aper benda tue klik kat sini ok). So hari tue en mike danner dari hydroworx USA dtg dari US utk install this things and it cost nearly RM 1.5 million for this small hydrotheraphy pool. So imagine what this machine can do, help disabled person do terapi in the water. Its so amazing how people try to help disabled person or injured person that are paralysed to get their feet back. So hari tue kami dapat tgk how this machine function dan org dari Kementerian kesihatan Malaysia dtg utk tgk demonstrasi of this machine. Machine in the water and it is Hydrotheraphy pool.



presented
Azila (me), Rohaizan, Norlina, Mr Mark Danner (HYDROWORX USA) & Husnil Khatimah
kami nie merupakan QS2 kat site nie kamilah perempuan and the only perempuan at site + 2 more QA&QC peoples, so that is Mr Mark Danner that responsible to fully installed all the Hydrotherapy pool, nie kitaorg kat area bawah pool. So baik tau Mr Mark Danner nie, humble and kind, we will be missing u




hobby kami para qs, bergambar




bergambar lagi





the hydrotherapy pool





surface and tread mill of hydrotheraphy pool






 the women behind this projects





Hope for the success of this projects, dan diharapkan this hospital will help all people that are not in good condition to get their theraphy here. I'm proud to be a part of this.

Monday, February 21, 2011

I Need A Break





Erm hari nie aku rasa nak dengar lagu nie, this past few days, rasa penat gila otak?? Tak taulah kenapa?? Pasal kerja, pasal diri aku, erm macamlahkan nak fikir. Aku paling rasa menyampah pada org yg suka fikir dia bagus sangat, macam semua hal dia tau dulu. Tapi tuelahkan tak leh nak salahkan org tue, lagi satu hal aku tak sabar nak cabut, cari kerja lain, aku sebenarnya tak minat kerja ngan main contractor, yg mmg tak sistematik langsung, suppose bila dah jaga beratus juta projek should pentingkanlah documentation sidekan, tapi aku pelik kat sini, fail VO ntah ke mana, payment to subcon ikutlah apa progress work dia. Bilalah aku nak buat final re-measurement agaknya. banyak sub-con yg aku jaga dah nak finalize dia punya works. Huhu tak taulah camner aku nak buat nanti. Aku nak kerja balik kat consultant QS, maybe aku dah biasa ngan the way of QS consultant punya works, org tak buli aku, maksud aku contractor tak berani nak buli aku?? Yerlah takkan berani kan nak cari gaduh ngan QS consultant yer tak??? Hadoi pening banyak sub con nak finalize dah nie, honestly working as QS bukanlah kerja idaman, tapi aper nak kata inilah rezeki aku, hadap jerlahkan, tak baik ngata periuk nasik sendiri. Hadapkan jerlah sbb kita di bayar gaji utk ini, nak merungut pun tak ada hasilnya. Think positive ok zila, lpas nie ada bnyk lagi manusia yg akan cari pasal ngan u. Hik hik saiko sikit diri.

Saturday, February 19, 2011

Perlukah Kita Minat Pada Kerja???



Hari-hari aku tertanya-tanya, 
Adakah aku minat pada kerja aku sekarang???
Kerja yg aku dah ceburi selama 5 tahun, 
Dulu kerja kat consultant qs sekarang kerja sebagai main con, 
Dulu stress consultant lain, sekarang stress main con bertambah lagi, 
Tambah2 kalau kerja yg ambik setengah jalan, 
However inilah kerja yg aku kasi anak aku makan, 
Kerja yg membolehkan aku beli pampers dan susu anak
What ever it is, 
I luv to be QS,
It's my passion, 

Thursday, February 17, 2011

Akhirnya

Internet down kat ofis, sbb modem and router rosak, macam tak leh bernafas rasanya, serabut jer kepala bila tak ada line internet, huhuhu, siap akulah org yg membusykan diri call org tmnet, siap marah2 lagik. Peduli aper aku "customer always right" tapi tuelah aku taulah tak leh marah2 org tapi huhu tak lehlah idup tak ada internet nak buat kerja pun no mood tau. nanti i kasi upload story best2 k

Friday, February 11, 2011

Lunch at Asam Pedas Linda Onn

Hari Jumaat dalah hari paling best, kitaorg leh rehat 2 jam,  bolehlah nak ngular mana2kan. Tapi hari tue kitaorg plan pie KK Home Deco kat belakamg Tesco Ampang, so apparently adalah sesi membeli belah kat situ adalah jugak habiskan masa dekat2 satu jam lebih, bnyk gila choice kat KK Home Deco and harga pun reasonable than others tempat cthnya SSF Deco twice harga dekat KK Home Deco, tapi tuelah bila dah terkenal harga pun turut naik. So bila dah lapar kitaorng pun carik kedai makan, tup2 dekat KK Home Deco tue ada My Asam Pedas Linda Onn, hik hik why not try makan kat sinikan. 

Rezeki tak rezeki, Linda Onn pun ada kat sana terkejut jugakk lah kitaorng. Dapat gaklah bertemu artis gitu, dia yg tegur kita orng dulu tuelah di katakan artis yg humble so kita pun rasa best bila dia mula interact ngan kitaorng. Bab makanan pulak, mmg sedap gila asam pedas dia, pedas dan tearas gitu asam pedas asli. Well two thumbs to her food  ok worth for the money. Rata2 yg datang makan kat situ take the chances utk bergambar dengan Linda Onn, oklah dia mmg mesra gitu. Walaupun i taklah minat sngat ngan dia tapi i puji dia punya attitude not like a Divas type. Hope for her success in the future.



aktiviti kemestian, snap picture




us with LINDA ONN
so obvious we are short hahaha

Wednesday, February 2, 2011

Buai Laju-Laju

Sempena cuti Hari Wilayah kami menghabiskan masa di Taman Tasik Permaisuri pada sebelah petangnya, apa lagi bawak adam pegi main buaian lah, nasib baik ada buai yg kita just letak anak kat dalamkan. Senag sangat, tgk muka Adam time tue kelakar gila, muka takut dan blur, tapi bila kita hayun je buai tue wah dia yg beria pegang buai tue macam faham lak dia kene pegangkan. Comei sesangat. Takperlah i perasan anak i comelkan, siapa nak puji lagikan kalau tak puji anak sendiri, luv u sayang.Yang paling tak tahan, nak angkat dari buai dia pulak dok nangis. Sian pulak tgk, hari nak hujan lah pulakkan, marilah kita beransur balik yer sayang.



Mama, lil boy 


Buai laju-laju,
Sampai pucuk atap,
Aper dalam baju, 
Seekor katak puru, 
Hik hik...
Tentomei... 





Pakai cap lah pulak sebab panas
fokuslah pulak si comel nie