Wednesday, February 23, 2011

Hydrotheraphy Pool

Takperlah kan i nak jugak story pasal  projek nie, mmg saya bangga nak story pasal tempat kerja saya nie. Mesti nanti ada suara sinis yg cakap alah kejer kat site aperlah kisah.  Tapi tak kisahlah kan i nak jugak citer kat u all pasal i punya projek nie. Hospital will be name as Hospital Rehabilitasi Cheras and it is the 1st hospital yg lengkap with fasiliti equip with terapi equipment specialities. So ia mmg canggih ok tak tipu langsung, mmg it 1st everhospital full equipied with the very moden and canggih sistem. nak tau value of this project its nearly RM350 million ok. Walaupun aku join di tgh2 projek but aku sangat happy dan mmg tak sabar gila nak tgk projek nie siap. Bnyak tau ranjau dan duri we all terpaksa harungi utk jaga this projects. Kena marah ngan JKR, ngan subcon but worth it. So hope this will be ending this year ok.


So salah satu benda yg canggih i nak story pasal Hydrotheraphy pool supplied and install by Hydroworx (kalau nak tau aper benda tue klik kat sini ok). So hari tue en mike danner dari hydroworx USA dtg dari US utk install this things and it cost nearly RM 1.5 million for this small hydrotheraphy pool. So imagine what this machine can do, help disabled person do terapi in the water. Its so amazing how people try to help disabled person or injured person that are paralysed to get their feet back. So hari tue kami dapat tgk how this machine function dan org dari Kementerian kesihatan Malaysia dtg utk tgk demonstrasi of this machine. Machine in the water and it is Hydrotheraphy pool.



presented
Azila (me), Rohaizan, Norlina, Mr Mark Danner (HYDROWORX USA) & Husnil Khatimah
kami nie merupakan QS2 kat site nie kamilah perempuan and the only perempuan at site + 2 more QA&QC peoples, so that is Mr Mark Danner that responsible to fully installed all the Hydrotherapy pool, nie kitaorg kat area bawah pool. So baik tau Mr Mark Danner nie, humble and kind, we will be missing u




hobby kami para qs, bergambar




bergambar lagi





the hydrotherapy pool





surface and tread mill of hydrotheraphy pool






 the women behind this projects





Hope for the success of this projects, dan diharapkan this hospital will help all people that are not in good condition to get their theraphy here. I'm proud to be a part of this.

No comments: