Monday, February 21, 2011

I Need A Break





Erm hari nie aku rasa nak dengar lagu nie, this past few days, rasa penat gila otak?? Tak taulah kenapa?? Pasal kerja, pasal diri aku, erm macamlahkan nak fikir. Aku paling rasa menyampah pada org yg suka fikir dia bagus sangat, macam semua hal dia tau dulu. Tapi tuelahkan tak leh nak salahkan org tue, lagi satu hal aku tak sabar nak cabut, cari kerja lain, aku sebenarnya tak minat kerja ngan main contractor, yg mmg tak sistematik langsung, suppose bila dah jaga beratus juta projek should pentingkanlah documentation sidekan, tapi aku pelik kat sini, fail VO ntah ke mana, payment to subcon ikutlah apa progress work dia. Bilalah aku nak buat final re-measurement agaknya. banyak sub-con yg aku jaga dah nak finalize dia punya works. Huhu tak taulah camner aku nak buat nanti. Aku nak kerja balik kat consultant QS, maybe aku dah biasa ngan the way of QS consultant punya works, org tak buli aku, maksud aku contractor tak berani nak buli aku?? Yerlah takkan berani kan nak cari gaduh ngan QS consultant yer tak??? Hadoi pening banyak sub con nak finalize dah nie, honestly working as QS bukanlah kerja idaman, tapi aper nak kata inilah rezeki aku, hadap jerlahkan, tak baik ngata periuk nasik sendiri. Hadapkan jerlah sbb kita di bayar gaji utk ini, nak merungut pun tak ada hasilnya. Think positive ok zila, lpas nie ada bnyk lagi manusia yg akan cari pasal ngan u. Hik hik saiko sikit diri.

1 comment:

AMAN said...

woit...takkan traser gn aku kot..huhuhu...