Thursday, March 24, 2011

Zizan Raja Lawak ft. Dina - Selamat Tinggal HD Music Video




Loving this song...
Cinta hingga ke hujung usia..
Bukan mudah nak lupakan cinta pertama cinta yg tiada gantinya...

Wednesday, March 23, 2011

Touched By The Song





Buat pertama kalinya aku dengar lagu nie at hot fm time break azan maghrib. Erm tiba2 hati rasa sayu pulak, yes bila dengar lagu nie aku teringatkan arwah mak aku. Aku tak sempat lngsung jumpa dengan dia di saat akhirnya... sesungguhnya aku mahukan masa itu berputar semula tak sanggup hidup tanpanya. Huh besarnya dugaan hidup aku nie. Pasrah atas takdir hidup nie Ya Allah hanya mu yg mengetahu segala Takdir yg berlaku dalam hidup ku. Seandainya ini adalah perjalanan hidup aku , aku redha dan pasrah.

Monday, March 21, 2011

Can't Focus!!!


Bila aku stress!!!
Aku makan


Last week aku rasa aku makin tak produktif, silalah report pasal bos saya ok. Bos saya kat site office dah resign so tak guna korang report kat dia sbb dia tau aku tak fokus pun, wakakaka. Tak tau kenapa tak folus, final re-measurement sub con banyak lagi tak buat nie, tak tau pun nak start dari mana, pening2.  Bnyk gila sub contractor nak kene final. Nak kerja lebih masa, OT tak dibayar kot, nak bawak kerja balik umah lagi tak boleh, aku dah melanggar polisi aku sendiri, aku dibayar gaji dari pukul 9.00a.m to 6.00p.m ok. Huhu, adoi dahlah ramai yg resign , interview dah banyak dah pergi tapi hampeh tak ada yg call pun. Ke aku yg suka gaduh ngan penginterview aku. Adoi mmg tak boleh fokus kerjalah, ke hati aku tak prefer kerja ngan main con, atau aku tak suka ngan surrounding kat sini. Aku pun tak tau, dah tak ada hati nak keja, CAN'T FOCUS OK, that my answers sekarang.

Tuesday, March 15, 2011

Officially


Officially 
My Lil Adam dah boleh jalan
1 year and 3 months
He is walking without any support dan boleh lari2 gitu






p/s  tak kisahlahkan i just nak share this good news
 walaupun anak i lambat jalan

Monday, March 14, 2011

Facebook




You all minat facebook tak aka FB. Em dulu aku mmg ketagih tahap ayam kat FB nie. Berjam2 lamnanya ngadap FB nie pun tak apa, tapi tuelah then tanpa u perasan all the works you akan kept aside as you mmg dah addicted to FB. Powerkan kuasa FB, so tak heranlah kerja yg suppose urgent jadi lambat, so masalah tue mmg dari diri sendiri, sendiri yg cari pasal. But lately aku dah tak addicted to fb, means tak adalah aku nak post2 status yg ngarut2kan. Dulu kalau aku bengang, aku buat status kat fb suruh my super senior ngan my principal baca. Hahaha tak terlepas gak consultant2 yg aku kenal. Diaorng pun melambatkan kerja aku dan give a headache to my head, hik hik well itulah manusia.  Kadang aku suka gak cari gaduh komen status org yerlah ada tue status annoying sangat kat aku. Hahaha, setan cucuk aku suh gaduh. Well now aku just tgk jer status org, like bila perlu komen rasa nak komen senang kit kan mals nak cari gaduh kat FB nie, kurang kontroversi.

Saturday, March 12, 2011

Ada Rezeki Adalahkan?????

Hari ini aku ada interview with Mah Sing after works punya session, tak taulah dapat ke tak kan , just try my luck. Kalau ada rezeki adalahkan, sebelum pegi kene ambik lil adam wih my husband yg drive yerlah nie kan hari jumaat for sure mesti jammed gila jalan Sungai Besi. Actually frankly dah bnyk gila pie interview ngan company besar2 tapi tuelah tak ada rezeki ,takpun sbb gaji aku mahai sangat kot dan maybe diaorng lebih rela ambik fresh grad senang nak ajar than org yg dah terlampau experience nie. Huhu, whateverlah kalau ada rezeki adalahkan. Kalau tak dapat pun tak aper. 


Sapai kat MahSing pun dah pukul 6.30ptg tunggu org nak interview, huhu serabut gak ofis kat sini. Sesi temuduga berjalan ngan lancar tapi biasalah penemuduga kat company besar2 nie mesti nak eksen kan. Hello i know how tough it is to become QS ok, aku punya experience with consultant and clients, kerja lewat malam samaoi tak makan, time aku pregnant dah 8 bulan aku kerja sampai kul 12, so hello i know the nature of works ok. Ayat paling besat aku dengar " WORKS HERE WE NEED SPEED BECAUSE OF THE TIGHT DEADLINE, AND IF U RASA SELESA WIH YOUR CURRNT COMPANY, BETTER YOU STAY THERE". wow superb kan ayat dia, erm typical chinese kan,  hello u kerja company besar u ingat u bagus ke dahlah u cuma HR jer , per bendalah nak condem aku pulak. Aku dtg interview elok2 kau nak perlekehkan aku pulak. Per bendalah poyo.



Sorrylah yerk  kalau ada kata2 yg show aku macam bagus, wakaka. Just ayat jer bukan per pun, so enyoy my picture with lil Adam yg makin nakal tue, so the naughty boy.





Snap 1
Mama & Adam





Snap 2
Me luv U





Snap 3
Tanpa Rela






Snap 4
He is my luving luv

Friday, March 11, 2011

Teka siapa saya????


Cuba teka siapa saya?????

Thursday, March 10, 2011

My Working Place

For this post rasa nak cerita pasal tempat kerja aku. Well dulu aku kerja bertahun2 dalam QS consultant now i'm changing my working environment to become site qs that for sure is totally different with my old company, tapi tak kisahlahkan dulu ada gak suara sumbang cakap, "kau nak ke kekerja kat site, keje bahaya tak sesuai ngan pompuan...... dahalah keje 6 hari masuk sabtu". Well mmg nyaris jugak aku tolak, tapi ada sebab aku cari kerja lain, utk dekat ngan Adam, yerlah that time every month Adam akan sakit smapai aku punya cuti pun dah jadi unpaid leave, why not sacrifice utk anak2kan. Yg bestnya kerja , dekat ngan umah, dapat jimat minyak duit tol rm0.50 sehari dan if adam sakit snag aku nak antar dia pie klinik. Why not try something new, walaupun aku tau aku terlepas bonus, tapi aku tak kisah.





Our office at Level 1 Apartment D
Apartment D, doctor punya umah ok, besar gila kot




Dulu site office aku kat kabin, lepas raya kami pindah ke Apartment D pulak, yerlah kabin tue nak di demolish utk bagi laluan kepada kerja2 infra. So far so goodlah ofis kat apartmentkan taklah macam kat kabin dulu penuh ngan habuk dan tanah. Takperlah rezeki aku utk kerja kat sinikan. Tapi bestlah jaga projek hospital nie, banyak benda belajar then my work pun adalah less sikitkan. kalau tak kerja kat consultant nak toleh tepi pun tak boleh nak minum pun tak sepat, sembahyang pun hujung2 waktu.


Wednesday, March 9, 2011

.........



- apple of my eyes -

Monday, March 7, 2011

I'M Speechless










Siapa pernah dengar lagu nie?, Frankly ini 1st time aku dengar lagu nie dalam Mentor Konsert Pengenalan, layan punya layan, terasa syahdu kat hati, totally missing my mum. Genap sudah 4 tahun dia tglkan dunia ini. Dunia yg lebih baik menunggunyer disana,  siapalah adik tanpa mak, siapalah adik tanpa mak, siapalah adik tanpa mak..... how i  wish mak dengan adik selamanya.  I luv u mak...........

Saturday, March 5, 2011

His Bicycle

As what we promises to Adam, if dia dah jalan. We promise him we would buy a bicycle, so after searching all Tesco, dari tesco cheras, tesco semenyih, tesco kajang, tesco ampang banyak gile kan tempat. Sebenarnya nak tengok which want offer murah sikit. Yerlah kat tesco, bicycle yg kami nak dah sold out so perhaps kalau kitaprng cari lain tesco maybe yg kami nak tue ada. Erm hampa dan hampa, basikal yg kami jumpa harganya ialah rm 116.10 mahal tak. Aku rasa tak worth of money, tak kedekut ok, just nak cari yg muwah kalau ada aper salahnyer boleh jimat sikit k. Cari di Carrefour mak datuk mahai gila, RM170.00 less dapat RM 130.00, gilos tak gilos, padahal fesyen basikal sama jer ngan kat tesco punya.

So selepas pencarian yg memenatkan kami, akhirnya kami decide utk ke Tesco Ampang kembali. Agaknya rezeki Adamkan, basikal yg di idamkan hanya tgl 2 unit lagi. dan harga pun dah jatuh kepada RM 99.90, nak dekat seratus gakkan, so kami pun rembat jerlah khas utk Adam, yang akhirnya boleh berjalan. So tiap2 pagi kerje akulah nak menolak Adam ke rumah pengasuh. mama excited, cumil basikal tue.




Basikal mane???





Apa tengok2 nie basikal Adam tau!!!!!
Tut
Ketepi

Wednesday, March 2, 2011

He's Leaving Us

This man is leaving us now
We will be missing u so much
Sedihnyer...
Nak tau siapa yg resign, 
Our Contract Manager Mr Chong Wai Mun already resigning, 
Baru jer kenal, adoi sedihnya, 
Baru kenal almost 8 months, 
He's good in teaching. 
Sedih..... (no more word to say)
Although we just known for few months, 
You such a good teacher, 
Hope for the vest for your future.





Me, Mr Chong Wai Mun & Mr Kok at Al Dafiah Restaurant

Tuesday, March 1, 2011

Postmen Pat


Mr Postman Pat & The Black White Cat



Mesti korang kenal character cartoon kat atas kan, itulah POSTMAN PAT, yg jadi kegemaran Adam sekarang,sambil tgk sambil menari bila dengar opening theme cartoon nie, oklah at least aku tak ajar anak aku tgk citer cartoon ganas, bebudak time nie kan suka cartoon yang nyanyikan so oklah. At least it can developed their mind. 



candid gambar dia



khusyuk gila




mr postman pat, 
lalala