Thursday, June 4, 2009

Mama, Baby dah 14 weeks

Skrang permata ku dah 14 minggu menghuni didalam rahimku.. harap2 aku di anugerahkan badan yang sihat termaksuklah cahaya mata ku ini, mengitung hari, minggu, bulan untuk melihat mu. Keadaan aku hari nie amat okay cuma hari nie perut rasa mencucuk2 jer, tak tau naper?? maybe lapar sangat kot, bukan aku tak mkn cumer takder selera, rasa tak sedap jer tekak. tpi sekarang aku dah ader buah kegemaran buah epal hijau, smlam aku dah baham 3 biji dalam satu malam, adoi sedapnyer tak terkata. rasa cam baby cakap, "mama, sdapnyerr benda masam nie" hehe itu cuma ilusi ku jer. Bila mkn benda masam aku rasa selera, tpi bukan asam jeruk tue tau. nie asam buah mcm buah epal & limau.





Keje ku dah makin berlambak, claim dari LCL sudah ader di mejaku. Yahoo.. sejak aku pregnant aku tak lagi terlibat dalam site evaluation, just hri tu sahaja aku pergi smpai memuntahkan sesuatu dalam service lift kerana mabuk. aper2 pun hari nie malas nak buat keje. no mood.. takper bos aku pun takder dia pergi Kota Kinabalu ader projek baru di saner.





Bilalah perut ku nak jadi seperti itu....






--------------------------------------------
MY LOVING BABY






Crown to rump, your baby is around 3 and a half inches / 9 centimeters long and weighs one and a half ounces / 43 grams. The body is now growing faster than the head. This week, its parchment-thin skin covers itself with lanugo (ultra-fine, downy hair that usually disappears before birth). Though eyebrows are beginning to grow and the hair on top of the head is sprouting, this hair may change in both texture and colour after birth. About now, the fetus can grasp, squint, frown and grimace. It may even be able to suck its thumb. Researchers believe these and other movements probably correspond to the development of impulses in the brain.

1 comment:

a m b e r h u n n said...

take care with your baby..

:-)