Monday, November 2, 2009

36 Weeks Pregnant





Dah lamer rasanya tak update pasal my pregnancy, yup sekarang dah 36 minggu lagi 4 minggu ke 40 minggu, dan ramai dah advice kater maybe akan bersalin awal, tapi mama dah pesan awal2 kat si kecik supaya bagi mama mkn puas2 dulu harap dapat bersalin lepas raya haji, tapi tak kisahlah bila2 pun tak apa yer tak. Janji mama dan si kecik nie sihat. Aperpun kaki aku dah semakin bengkak dan sakit pinggang pun menjadi2, sakit kaki pun samer.. takperlah nie cabaran bagi org mengandung. Teringat masa mak aku mengandungkan aku dan kembar aku tue mesti perut lagi boyot, dahlah kene pie sawah padi tanam padi, lagi besar pengorbanan dia dari aku yg bnyk duk dlm office yg beraircond nie, so aderlah insaf sikit. So kenelah bersyukur sikitkan, thanks mak , walaupun mak takder tapi adik sentiasa sayangkan mak.


Memamg betullah kater org, makin nak dekat bersalin nie, makin malas jadinya, Yup aku amat mals sekarang, keje ofis aku suka buat lambat2, bukan per ntahlah takder mood, diaorg bagi aku keje mcmlah aku tak cuti lamer lagi. Tension jer, aku nie PREGNANT woman so akan kdg2 rasa tak sihat (mmglah ini bukan alasan dari tak buat kerja) dunnp lah what to say. Tense jer.. aku bagi komitmen gak dalam keje, dulu masa aku bujang aku tak kisah pun balik lambat, tapi skrg i'm pregnant takkan nak harap aku keje macam zaman bujang dulu, jadilah insan yg "CONSIDERABLE"










- no more to say-
- enough is enough -

No comments: