Tuesday, October 19, 2010

10 Months Adam

Akhirnya ada gak masa nak update story pasal my beloved prince nie. Tup tap tup tap Adam dah besar dah, dah 10 bulan wooo, challenging gila time Adam makin membesar, bnyk gak dugaan tapi aku cukup2 happy punyai Adam hes my soul, kdg2 penat gak layan dia, kdg2 fed up jugak tapi Allah dah permudahkan segalanya utk aku. Permudahkan urusan keluarga kami nie. Yang paling aku happy Adam dah tak sakit lagi, dia makin sihat dan kuat, kalau dulu time hantar Adam kat nursey, asyik sakit2 jer, sebulan dalam sekali asyik sakit2 jer.tapi Alhamdullilah lately nie sejak di aduk kat umah pengasuh baru jrang gila dia sakit klu selsema pun esoknya dia dah ok, harap2 akan berpanjanganlah.


Pasal bab makanan pulak, pengasuh dah ajar adam makan macam2 kira dah rasalah semua makanan, klu bagi nasik pun just lenyek2 sebab gigi kat depan ngan bawah masing dah ada 4 batang so pebgasuh tue kata dia dah leh makan lenyek sejak umur 8 bulan. Oklah kan tak ada lag bekalkan adam bubur. Mula2 tak yakin gak ngan nenek nie mmg rasa nak marah yerlah takut bila kasi macm2 kat Adam nanti Adam cirit birit lagi camner... sian kat aku dok kene beli pamper bnyk2. Tapi so far so okay, sbb pengasuh nie jenis old timer sikit. Cam mak2 kita gitu.




vroom.............





Bestnyer Adam bawak kete



Dulu risau gila Adam tak leh nak merangkak + duduk lagi padahal dah 9 bulan. Tapi tuelah perkembangan budak2 nie lain. Lanie dia dah pandai duduk, comel jer gitu bila baby duduk tapi satu benda yg dia tak nak buat ialah merangkak, dia suka menyusur dari merngkak. Oklah maybe dia nak skip episod merangkak. La nie dia dah pandai berdiri ngan jalan2 sekeling sofa, hahaha makin aktif adam la nie, harap2 dapatlah dia berjalan sebelum setahun. Best agaknya klu diadapat berjalan, mesti aku tak menang tangan nati dok kejar2 dia. Best tak sabar tunggu moment tue.




Adam pakai tudung mama..
Tomei


Perangai Adam makin besar pun makin lain, hadoi makin manja2 gitu, dulu kalau letak di kat pengasuh tue pandang mama dia pun tak nak, nie makin besar makin menangis pulak, hadoi pening kepala, tapi pengasuh pandai gila pujuk adam dia umpan adam ngan makanan, keropok, nasi lemak, macam2 lagilah. Lagi satu dia mmg kuat makan, huhu. Lanie dia dah pandai merajuk tak dapat benda tue dia mesti marah siap2 hentak2 kaki gitu. Huhu itulah Adam, makin besar makin berakal, luv u adam.

No comments: