Monday, March 1, 2010

Rutin Adam & Mama

At last Adam dah mula sesuaikan diri tinggal di Taska, pengasuh kat Taska tue semua baik, la nie bila hantar Adam budak2 kat Taska tue akan panggil baby dah smpai dan semua budak tue akan kerumun Adam, mcm artis pulak anak mama niekan. Adam nie dah semakin pandai, aku antar Adam sekarang dlm pukul 8.00 pgi itupun kesian gak kat Adam, aku angkat time dia tgh tido, tgh mamai, dia mesti tido atas bahu aku on the way nak pie kereta, pepagi aku dah exercise angkat adam yg dah 7 kg nie. Itulah actually ubat nak kurus yg semulajadi. Harap dapatlah aku kuruskanbadan lagi. At least turun 10kg kagi uish bagusnya.


Aku habis kerja pun dalam pukul 6.00 ptg, lanie bila Adam dah ada ngan aku usah harap aku nak stay lelama kat ofis, so every urgent things mcm claim, contract aku akan siapakan dengan kadar segera, uish at least aku nak pentingkan my family more right now. Sampai taska adam pun dah dlm kul 6.20ptg, ambik adam sembang ngan pengasuh kejap. Hari 1st Adam tgl kat Taska, dia patutnya kene asing dri bebudak lain, yerlah diakan sorang jer baby, so pengasuh masukkan Adam dalam satu bilik tapi Adam nangis so pengasuh bawak Adam keluar dan dia tido kat luar sama nganbudak2 tue, means Adam nie suka pada environment yg bising, oklah tuekan snag sikit nanti.


muka Adam di pagi yg ceria yg teruja tgk lampu



Smapi umah + cari parking dah pukul 6.45ptg, aku actually paling tak suka baby balik time senja, erm maklumlah time tuelah bnyk syaitan berkeliaran, risau yg Adam nie akan meragam, sampi umah Adam akan main2 dulu then kul 7.00-7.30ptg dia mesti nak tido, bagi susu dan dia akan tido smpai kul 12.30tgh mlm, bangun dan mintak susu, then tido balik, kul 3.30 pgi akan bngun balik then minum susu, dan tido balik, kang 5.30pagi bngn balik tapi nak main2 dulu, kul 6.30 baru minum susu, dan nak tido sampailah time yg patut aku antar Adam ke Taska dalam kul 8.00pgi. Hihi rutin aku pun dah mcm Adam, bngun dan tido ikut dia, time aku tak larat baru aku suh papa dia yg buatkan susu dan kasi adam tido. Aperpun letih ke tak letih ke belakang cerita, but it was a great time with Adam, erm layan jerlahkan, at least time aku kira organise jugak, ngantuk mmg ngantuk tapi nak what cam no ini kira duty of a mother.



my adam chubby2, tgh main chak2 ngan mama


At least pagi2 aku tak payah mandikan adam, kat taska baru dia dimandikan. Aku ambik Adam dari taska pun dia dah manidi, wangi sungguh anak mama nie. Aperpun hati mama senang sejak Adam dah tgl kat Taska.

No comments: