Thursday, March 4, 2010

Info Mengenai Adam

Bila dah ader anak segalanya adalh cerita tntang anak, rasa mcm nak cerita jer progress Adam hari2, Adam dah nak masuk 3 bulan, semakin chubby dan semakin berisi, tangan mama dia pun tak larat nak dukung Adam nie pie kereta tiap2 pagi. Rasa cam nak patah jer tangan mama nie Adam. Adam masa time pantang mmg kuat menangis dan mmg menguji kekuatan mental dan fizikal aku ketika itu, bayangkanlah dia dalam pantang akan bngun dari kul 1.30 pagi sampai 5.30pagi, akan menangis dan tak taulah aper dia nak, mcm2 cara dah buat tapi mmg perangai Adam time dlam pantang mcm tue, akak aku ckp sbb aku lahirkan dia kul 1.30 ptg so mmg dia akan berjaga mlm.


Latest info mengenai berat badan (kg) dan panjang (cm) Adam


  1. masa lahir : 3.73kg, 48cm
  2. 1st month : 5.10kg, 51cm
  3. 2nd months: 6.88kg, 63cm
  4. 3rd months: ?????




Graf Pembesaran Baby





Sesiapa yg rajin bolehlah ke laman web wyeth malaysia, kat situ kita boleh add page for baby and then boleh dpat graf mcm kat atas, so bolehlah pantau tahap pembesaran anak kita. Org kat Taska pun ckp Adam nie tak nampak mcm 2 months punyer baby, semua kata mcm 5 bulan punyer budak, hihi mama pun tak tau mcmner leh dapat anak sesemangat Adam Chubby mama nie. Minum pun hanya susu dutch lady jer tak sangka Adam membesar bagaikan juara.


Adam aler otak


Adam happy nak pie Taska





Kat atas adalh detik2 mood Adam yg baik bila dalam perjalanan ke Taska, Erm ikut mood dialahkan nak senyum ke tak ke?? Well bagi aku senang kot nak bawak adam pie Taska, lagipun dia mmg suka duduk dalam car seat, oklah jgn meragam sudah. Jarak Taska dari rumah aku cuma dalm 5-10 minit drive jer, so kalau keluar pukul 8.00 pgi pun aku still sempat nak pie keje yaklah lambat sngat, Tgklah Adam bngun kul berapa kalau dalm kul 8.00pgi tak bngun lagi terpaksa gak angkat dia time tido.


Teringat peristiwa nie kejadian berlaku di Tasik Permaisuri ketika sedang jalan2

Gadis 1: Ish tgk baby tue comellah
Gadis 2 : Erm tgklah mak dia
Mama Adam : Pusing kepala, senyum (no komen)







No comments: