Monday, March 8, 2010

Mr Lion is Adam Buddy

11/03/2010 Adam dah 3 Months, dah besar dah anak mama nie, harap2 makin sihat dan makin pandai yer Adam, mama syangkan Adam so much. La nie mama suka ambil gambar Adam, harap2 detik2 nie akan sentiasa menjadi kenangan antara mama dan adam. Adam dah ader toys baru namanya Mr Lion, Adam dam Mr Lion mesti tido sama2. Pagi nie Adam bangun awal so mama pun antar Adam awal kat Taska, Mr Lion ada dlm kete ngan mama, nanti balik Mr Lion main ngan Adam tau. Minggu depan mama kene bawa Adam pie injection, harap2 hero mama nie tak nangis, mmg Adam tak nangis pun masa injection 2 Months pun Adam rileks jer, mama jer yg terlebih emosi.

Mr Lion tgk Adamlah , mama


Tension jer ngan Adam, puas dah potong kuku Adam, tapi suka jer Adam nie nak garu2 muka dia, mmg dah hobi adam, tgk2 dah ader kesan cakar kat muka, nurse dah tak galakkan pakai mittens lagi. Erm oklah ikut jerlah advice nursekan. Bukannyer aku tak reti nak jaga anak kan, dah dia nak cakar muka takkan nak halang lagipun itu kan tangan dia, just kene make sure kuku dia sentiasa pendek. Semua mak pak mmg nak anak tue terjaga, semua preacutions mmg kene ambik kira, terutama safety anak tapi kalau setakat cakar muka sikit2 just a little things pun jgn to fussy. Semua org ada cara sendiri nak jaga anak mereka tapi bukan tak reri nak jaga anak ok. Lagi satu Adam dah ader satu hobby baru, sukajer masukkan tangan yg ingat dia muat dalam mulut, dah tak boleh masuk nak jugak dimasukkan tangan tue dalam mulut, hihi kadang2 kealakr tau tgk keletah Adam nie, seronok gila bila ada anak, penat mcmner pun kat ofis, balik tgk anak semua penat ke stress ke semua hilang.


my Adam chubby2






This week aku kene pie duduk 8 hari kat Petronas utk buat Tender Evaluation for Dayabumi projek so aku kene berkampunglah dekat saner kan. Erm harap2 semua ok no more stress ke aku akan makin stress bila di kerumuni pelbagai kerenah semua parties kat situ. Hope for the best.





Today is my 1st Wedding Annivesary, hope for the best for our marriage, walaupun mmg dilanda pelbagai dugaan tapi aku pasti akan pertahankan perkahwinan ini. Harap ia berkekalan

No comments: