Monday, May 3, 2010

Adam nearly 5 months


this is the boy,
who make me not enough sleep,
who make me cry, worried, sad & happy,
who give me the smile,
who give me all the luv that i wants.
this is my son Adam Quzhairiey



Adam Quzhairiey dah nak masuk 5 bulan, lagi 1 months dia sudah 5 bulan yahoo...Dah besar anak teruna mama nie, harap2 dia akan sentiasa sihat tak mo dah sakit2 nie, jadi tough ok Adam. Erm dah masuk 2 bulan Adam duduk kat nursery umie lieza, no choice also nak cari babysitter agak payah kat area aku nie, huhu. Erm actally ok, tapi Adam selalu jer sakit if duduk sana, dia dah 1 kali demam yg betul2 panas, 2 kali batuk + kahak + selsema & 1st time dapat ulser kat tekak. Huhu erm diakan masih baby tapi dari info yg aku baca actually demam nie ok for baby, dia tgh bertarung dengan bakteria dalam badan dia. So oklah kot tapi yerlah dia kan kecik lagi so risaulahkan.




mama, adam nak mamam KFC




Info terkini Adam
  1. Berat = 8.40kg, panjang = 72cm (BMI still ok lagi bukan kategori overweight baby)
  2. Dah boleh meniarap sendiri, ini akan terjadi ikut mood dia, kalau dia nak tunjuk terror kat mama dia diakan meniarap.
  3. Suka tersenyum, tak kiralah ngan siapa pun, janji org tue tegur dia dulu
  4. Sudah ada satu batang gigi, nampak comel sesangat
  5. Suka tgk kartun disney
  6. Suka gelak2 ngan papa dia
  7. Paling suka ialah time mandi, huhu melonjak2 kegembiraan
  8. Suka bebel sorang2
  9. Suka nak masukkan jari kaki kat mulut dngn sedaya upaya
  10. Makin chubby aka temban
  11. Sudah pakai size L punya pampers
  12. Pakai baju size 12-24 months punya baju

1 comment:

rahayu said...

salam..
anak dah tumbuh gigi?awal yer..erm..anak saya lum lagi..erm..tahniah..comel..