Monday, May 24, 2010

Gaya Tido Terbaru Adam

Nampaknya blog nie kene tukar kepada "Blog Adam" , tak habis2 mama dia nak update pasal dia yer tak. Alah saja jer nak share kisah hidup si kecik nie sambil membesar dengan sihat dan kuat insyallah dan cukup dengan kasih sayang mama &  papa dia. Adam la nie dah 51/2 bolan erm bnyk gila perubahan budak nie. Hadoi mama dia nie pun terkejut, makin sehari makin ke sehari ader jer akal yg baru. huhu. Lanie aku nak share kisah tidor Adam. Actually dulu masa time Adam lahir aku mmg tak nak ajaq dia tido buai, yerlah mals tul nak duk dan enjut buai tue. Tpi disebabkan nasihat MIL so terpaksa buh Adam dalam buai ini kes tak rela tapi terpaksa huhu.

nie bantal bucuk Adam
tak bleh tido tanpa bantal nie




nie mama tak buli dia tau
mmg gaya dia tido sndiri
dia sndiri tarik bantai tue kat muka dia



1st day hantar kat nursey dah ckap kat nursery anak aku tido buai, yerlah takut jadi problem kat pihak diaorgkan. Tapi umie lieza ckp erm takper kat sini dia boleh belajaq tido sndiri. Allhamdullilah dah 3 bolan duk situ Adam mmg sng tido, pandai diorg ajaq anak aku tido. Tapi bila kat umah Adam tak leh tido sndiri, dia nak kene tido dalam buai, klu siang 100% time mmg tido dalam buai, malam pulak lpas dia nak bangun minum susu kali ke2 baru letak kat bawah. Tapi lanie ajaib gila dia bleh tido sndiri huhu mama dia terkejut aka beruk tgk. Harap nie berterusanlahkan. Tak susah mama & papa, duk enjut jer buai tue. Allhamdullilah dgn perubahan dia... pandai dah tido ngiring sndiri, if tak selese dia kan cari posisi yg betul2 selesa pada dia, geraklah dia ke kiri ke kanan ke, ke atas ke bawah ikut dia punya suka.





gaya tidoq di suatu ptg
comel tak saya



No comments: