Tuesday, May 25, 2010

Family Outing

Tiap hari Ahad ialah hari kami sefamily outing pagi2, bukan outing ke shopping mall tapi shopping utk mencari barang2 dapur utk stock 1 minggu. Dulu aku selalu pie kat kedai aka mcm wet market kat taman len sen, cheras. Tapi sejak diaorg dah tukar owner aku dah tak minat dah nak pergi beli barang basah kat situ, pilihan ikan tak banyak, ikan mcm tak fresh jer + harga ikan pun agak mahal, huhu sayur oklah bnyk, tapi tuelah malas nak menyesakkan diri kat sana lagi.

So then aku dah dapat tmpat baru maner nak dapatkan brang2 basah nie, la nie dah start pergi ke Pasar Pagi kat Bandar Tun Razak, sambil leh cuci mata tgk brg lain yg ada jual gak, cam tudung, cam makanan, erm macam2 ada, hihi. So time nie best gak bawak Adam jenjalan pagi2 kan klu tak dia ngan papa dia kan kene tunggu dalam kete sampai Adam nangis kebosanan, So at least tempat shopping terbaru aku nie dekatkan, so far ikan, daging, sayur senang gila nak dapat so harga pun ok. Ada pakcik tue yg niaga daging cakap "harga2 kaum2" hihi ada pulak cegitu yer tak tapi oklah muwah wo daging lembu nie hihi. Tenkiu pakcik. Jadi bolehlah jadi pembeli tegar kat Pasar Pagi Bandar Tun Razak.

After episod shopping dah habis kami akan makan kat kedai paling kami suka pie breakfast is kat Q-Bistro, pagi2 kat sini dah pack dngan org, actually menu dia tetap sama macam kat kedai mamak yg biasa cuma yg bezakan ialah suasana yg agak santai. Enjoy makan dan makan, Adam hanya mampu tgk sahaja, hihi. Yg penting roti canai 2, ngan air milo panas huhu meletup gitu makanan pagi2. Kenyang sampai ke tengah hari gitu. Balik umah nak kerjakan, ikan & ayam pulak. Nak kemas peti ais lagi, nak basuh baju lagi huhu. Janji Happy



Ragam Adam Ke Pasar Pagi






muka cam tak suka pie Pasar Pagi





 sukanya saya jenjalan pagi2 nie... nak shopping utk
 barang dapur ngan mama & papa






comel tak sya mama





kecik2 dah merenung masa depan
wakaka



No comments: