Monday, April 12, 2010

4 Months Adam

Erm, nielahkan keje mama bila tgh bosan, hihi nak ambik gambar terbaru, yup Adam dah turn 4 months this weeks. Dah besar anak mama nie, makin chubby makin berat tau anak teruna mama nie. Adoi mmg payah skrg nak cari baju Adam , walaupun dia 4 months baby tapi la nie dia punyer baju adalah 12-28 months punyer size. Adam bukan dalam category gemuk, BMI dia pun still ok. Tpi tak taulah awat semangat sangat anak mama nie, entah2 penangan minumam susu Anmum.


InfoTerkini Adam

Masa lahir: 3.73kg, 48cm
1st Month: 5.10kg, 57cm
2nd Months: 6.88kg, 63cm
3rd Months: 7.78kg, 67cm
4th Months: 8.40kg, ??? (nie time timbang kat private klinik)




Tapi kesian kat Adam, skrg aku dah kurangkan susu dia, means aku kene cairkan susu dia. So skrg mmg kerap gak dia minum susu mana tak dulu 4 sudu susu dah tgl 2 sudu susulah. Tapi oklahkan utk kurangkan kahak + batuk dia tue, erm next week appoitment kat Paedtrician Pantai Medical Centre, oklah dah book with Dr Lai, so tunggu camnerlah keadaan Adam nanti, hope nolah bad things happened. Erm mmg ramai yg ckap dan ini adalah fakta, bayi yg dilahirkan dari pembedahan aka ceaseraen, mmg akan dapat penyakit asma, ini terjadi sbb baby tak keluar dari saluran yg normal, yg membolehkan kerongkong bayi dihimpit utk kelurkan lendir dari badan semasa tempoh dia dilahirkan secara normal. So aku mmg expect nurse kat HUKM tue mmg tak korek betul2 dan keluarkan lendir dari kerongkong Adam, so dari dia kecik mmg ada bunyi macm kahak kat dada dia. Erm hope dan doakn yg terbaik utk anak mama nie yer. Lets enjoy pic of Adam time nie we all nak pie melepak kat Taman Tasik Seri Permaisuri nak kasi Adam tgk Kuda DBKL.



4 Months Boy in action


mama, mama Adam ada tak gaya Lelaki Macho



yo!! kami rappers yo
hihi



saya walaupun macho
tapi suka main kain




huhu , mama bila nak kuar nie??





aku adalah lelaki
yang pantang melihat wanita yg lain


No comments: