Tuesday, August 18, 2009

Footballer Dalam Perut???

Today my baby dah 25 weeks, dah 6 months dia dalam perut mama dia, smakin membesar dengan kasih sayang ku dan suami. We all love this baby. Yup pejam celik dah lagi 4 months this baby nak tgk alam ini. Mama luv u sayang. My baby dah semakin nakal dalam perut, suka sngat main bola, dok tendang jer perut mama dia. Setiap kali aku letak tangan atas perut sure kena tendang, entah aper this baby buat dalam perut. Kadang2 boleh gelak sorang2 bila fikirkan keletah baby nie. Msa baring nak tido baby nie sibuk main dalam perut. But that morning baby kejutkan mama bangun tido, sbb mama malas bngun pie keje, wah mmg kuat tendangan dia. Maner tau boleh jadi mcm David Beckham dan Christian Ronaldo, pemain bola yg hebat. Really nak share my feelings right now, aku mmg bersyukur dengan adernya this baby. Yup aku tak rasa sunyi lagi, hidup aku makin sempurna penuh dengan kasih sayang tpi setiap kali aku akan terfikir pada arwah ibu ku. I miss u and Al Fatihah untuk mu ibu. Siapa nak jaga adik nanti bila dalam pantang?? Yup sedih bila terkenangkan persoalan itu. Mak mertua tak samer ngan ibu sendiri? Ok stop on the sad part. I'm grateful what i have now, jgn greedy ok.



25 Weeks and More Week to go






The baby now weighs nearly 1.5 pounds/ 660 grams and is approximately 13.5 inches/ 35 centimeters long from crown to heel. He makes breathing movements but has no air in his lungs yet. At 26 weeks, fetal brain scans show response to touch. If you shine a light on your abdomen, your baby will turn his head, which according to researchers, means his optic nerve is working. At every
antenatal visit, your doctor will take your blood pressure and do tests on a sample of your urine. In this way, pregnancy-related conditions such as pre-eclampsia and diabetes can be detected and treated. Your fingers, wrists and hands may be feeling achy and numb. The carpal tunnel in the wrist is swollen, as are many other tissues in your body. Nerves that run through the tunnel end up pinched, creating pressure that manifests itself as shooting or burning pain. Wearing a brace may help; so will taking vitamin B6. Talk to your doctor about other ways to cope. Find out about natural remedies for numb or achy fingers















*i'm a happy mama*

No comments: