Monday, July 6, 2009

Jalan Bellamy

Last Saturday, husband dah promise nak bawa pie mkn ikan bakar kat jalan bellamy, agak terliur bila tgk rancangan "warung kita" kat astro prima, so sejak tue asyik teringat ikan bakar, so dlm kul 10.45 dah bertolak, yup mmg tak tau sngt maner jalan bellamy tue, tpi kami nie main redah ikut petunjuk yg my frens bagi, alah rupe sng gila nak cari betoi belakang istana negara. rupenya kami bkanlah org yg terawal smpai. ramai jugaklah time tue. kami mkn kat kedai seri menanti, erm mmg nmpak sedap gila mkanan tue, tambah2 ikan pari, baby dlm perut pun dah gerak sikit2. Aper lagi time utk mkn.



Ader dalam 4 gerai kat area nie, semua menyediakan ikan bakar, sotong bakar, benda 2 yg mmg akan di bakar dan juga lauk pauk yg ckup menyelerakan, so bila di perhatikan setiap gerai mmg penuh dah makin lamer makin bnyk kete yg dtg utk mkn disitu, menjelang 12.00 tghhari agak pack di sekitar kawasn tue. Husband nie mmg jarang nak mkn ikan pari bakar, mmg dia tak minat sngat, tgk aku mkn pun dia dah tau ia teramatlah menyelerakan sayang.







kedai ikan bakar "seri menanti"





my ikan pari yg teramat sedap





*nie bkn aku yg tangkap ehsan dari web lain, tgk betapa besarnya saiz ikan pari



bakar jgn tak bakar bang

No comments: