Thursday, September 10, 2009

Pregnancy, work & fasting months

Kaitan tajuk nie, ntah tiba2 hari nie nak story pasal tiga2 benda nie. My pregnancy is ok, still ok tapi huhu penatlah pose, kurang tido, lapor, haus tapi dugaan tue, sayang kot kalau tak pose. Bulan pose nie aku akan msuk ofis awal 8.30 for sure aku akan ader kat ofis, sbb pukul 5.30ptg aku akan balik dan aku merupakan 1 org jer staff melayu kat sini. The only one malay among this chinese officemate, thats a pro and contra if you're the only malay & islam person in here. Ini just a piece of my mind (please do not speculate things) with my general sentences. Thanks for my generous office mate that sudi ambik my picture, this picture where taken when me in 27 weeks & 28 weeks pregnant. Private clinics that recently i meet said taht my belly looks more than 7 months tpi i just answers her that i'm a big size person with a big size belly. Than aku bangga membawa perut ini. I'm happy....




28 weeks pregnant


huhu, nampak besarkan perut suka tgk perut nie
suka gila
suka sangat




27 weeks pregnant






yg nie pulak 27 weeks pregnant





This week aku masih menyiapkan measurement utk Tingkayu Composting Plant, tak bnyk sngat element tpi sbb aku dah lamer tak buat taking off utk main building works so aku jdi "blur" sekejap, at least right now half of that elements had been finished. Means right now keje aku hanya measurement, no more final account checking, no more variation order re-measuremnet ...partly rasa lega sikit. Tak payah nak buka2 contract dan old measurement & drawings utl check the changes need double works....



Kisah bulan puasa nie, mmg mcm kisah, tapi takderlah kisah yg kelakau, semua citer pasal nak mkn aper, nak pie bazar maner, erm kdg2 panas jer ngan husband, sbb selera kami tak samer. Tapi aperpun dia mengalah utk aku. Belilah aper pun janji yg mengenyangkan kami berdua. Selalu makanan berbuka kami akan beli di pasar, lagipun mmg tak sempat utk aku nak masak. So sahur lak selalu aku akan goeng telur, panaskan lauk lebihan berbuka, kadang-kadang masak sardin utk bersahur. Bagi aku pulak aku mmg kene makan bnyk, sbb baby nie, so try mkn bnyk, minum susu, makan roti tapi but the end aku akan muntahkan semua makanan. Tak tau knapa??







*baby lapar tak?, erm mama laparlah*

No comments: