Tuesday, September 1, 2009

Baby Buat Mama Takut!!

Cuti yg panjang, actually aku dah planning utk balik ke Johor to see my sister tpi kaki tak berapa boleh nak jalan then keadaan badan pun macm tak berapa sihat. So cuti 3 hari nak buat aper?? Husband ajak balik umah di Bentong on ahad pagi, then pergi visit baby fish yg baru jer lahir. Her first child.... Nak dijadikan cerita my baby tak bergerak mcm selalu, mmg tak ader movement langsung dari sabtu, ahad dan isnin.. just dapat feel sikit tue pun tak berapa sure is it his movement. Mmg aku akan usap perut dan picit2 so baby akan gerak, tpi still no response, so on Monday after balik dari Bentong, aku dan husband pegi ke klinik alam damai, utk scan baby. Yup kebetulan doktor yg bertugas is perempuan, Doktor Laili.



Rasa betul2 selesa dengan this doktor, dia tanyer aper masalah dan aku ckp i can't feel any of baby movement dan ia betul2 menakutkan saya, so she said its good that i'm concern on it, so mulalah peringkat scan baby, erm jantung ku betul2 berdebar rasa nak meletup. Yup then i see my baby, jantung still berdegup, Ya Allah engkau jer yg tau perasaan ku ketika itu. Doktor kater baby nie comel tpi tak berapa nampak sngat, just pujian doktor jer. Maybe to comfort me. So yup its a boy... huhu, husband pun dok tersengih2 jer. Doktor gerakkan baby so baby dah start aktif balik. Baby u make mama scared, jgn buat mama mcm nie lagi. Jgn tau!!!Aku bersyukur that all are fine, me & baby are fine.



my baby....27 weeks





Gambar kat bawah aderlah baby fish & sahrul, comel kan, kecik jer, berat badan 2.34 kg sahaja. Geram jer tgk, almost spend 1 hour tgk baby nie. Mama baby sihat jer, baby nie jer tak mo buka mata tgk mama bell. Anyway congrats fish for your baby boy "Hadif Ifwad" such a beautiful name for a cute baby boy. Cepat2 besar ok. Raya nanti mama bel dtg visit baby lagi.



sweet face






* i luv to be a mama*

No comments: