Wednesday, June 2, 2010

Teluk Intan - The Journey ^_^

Jeng!, jeng!.. hihi akhirnya kami pulang ke Teluk Intan, pulang ke kampung merupakan pengalaman Adam yg pertama, walaupun dia tak faham tapi huhu dia pun rasa excited agaknya balik.. hihi. Macam balik kampung nak raya pulakkan Adam. Bertolak ke Teluk Intan dalam pukul 6.30pagi lpas sembahyang subuh, Adam pun tak mandi lagi tapi dia dah bangun xcited tgk mama dia dah pakai tudung. Menggelupur, "hihi bukan mama nak hantar Adam pie nursery tapi nak balik kampunglah" cam faham jer Adamkan. Erm anyway mama pun happy dapat balik sejak sekian lama tak balik.


Perjalanan kami seawal pagi tue pun taklah selancar mana, highway pun jammed kat certain2 area, ern yerlah cuti panjangkan, hari jumaat sampai ahad cuti mestilah lama, so mesti org ambik peluang utk pie bercuti atau balik kampung. Yg paling aku tak suka ialah aku kene gak monitor si papa nie punya driving bukan tak caya, tapi dia kalau tgk org lena sikit mmg bawak kete macam nak race, hihi actually aku pun sama macam tue, dah berapa kali dah kete aku accident tapi aku yg buat, haha, tak kisahlahkan. Duit aku gak kuar. (moral of the story jgn bawa kete dgn emosi, pandu cermat jiwa selamat, ingatilah org tersayang).


Smapi Teluk Intan dalam pukul 10.00 pagi, kami pie breakfast kat kedai yg mmg terkenal kat Teluk Intan, kedai mamak Ghulam Rasul, hihi aper lagi aku belasah roti sardin, si papa belasah roti canai banjir, konyang wo, tapi Adam hanya mampu melihat, dia dah berapa kali nak buat percubaan nak tarik pinggn dan cawan mama dia, hadoi. Sian dia dah lapar gak nak mamam gak. Umah still macam dulu, perubahan erm anda bayangkanlah sendiri klu yg duduk kat umah tue hanyalah ayah aku ajer, erm tak terurus, tapi takperlah lagipun ayah aku tue dah tua nak pegang penyapu, nak buat kerja umah pun dia tak laratkan.


Kemudian dalam kul 2.30 lpas si papa habis Sembahyang Jumaat kami bertolak ke McDonals Teluk Intan, nak mamam McD pulak, erm tak sangka tau Teluk Intan sudah begitu maju, dah ada Giants, dah ada Old Town, dah ada Butik Ratum huhu, dah ada Steak Factory, macam tak caya jer membangunnya Teluk Intan. Huhu hebat tul teluk intan, cawangan pizza hut pun samapi 2 outlet tue, maju ta maju, setiap inci tanah kat Teluk Intan tue dibangunkan dengan shop lot dan perumahan, erm pembangunan yg pesat gak.



Let's enjoy photo Adam kat McD Teluk Intan



werk, hihi comel tak Adam mama





mama ngan papa makan McD
Adam lak minum susu jer





pose sikit kat mma ^_^



After dah kenyang mama McD, kami semua bertolak ke Bulum Midai lak, hihi tak taulah sebutan per, tapi kawan kat Kampung gajah tue, nak jumpa Nenek sedara Adam, hihi Adam nie mmg tak takut pada org langsung, semua orang dia nak, baguslah macam tuekan, taklah nak menangis kalau jumpa org yg dia tak kenal yer tak. Duk sembang2 then bertolak balik ke KL, smapi pun dalam kul 8.00 mlm, so per lagi semua org pun tido, cuti panjangkan. huhu.

No comments: