Friday, June 11, 2010

Officially Adam 6 Months

Yahoo, ini adalah announcement its officially Adam sudah 6 bulan. Tup tap tgk Adam dah besar dari 3.73kg hinggalah lanie dah 9.30kg. Cayo tak anak aku dah seberat 10kg beras, haiyo aku pun tak caya gak awatlah leh seberat ini, taulah gen tue faktor utama sbb mama & papa dia badan besaq punya org. Dah nak wat camnokan dah badannya gitu dah berketul2 dah nie tangan mak dia dok dukung pagi pie taska, ptg ambik dari taska, jalan pie kete lagi. nie kira exercise dah nie. Bila Adam dah 6 bulan nie mama dia terlebih excited pulak sbb Adam dah leh mamam, mama dia dok fikir nak kasi per? menu per, dok cari info kat internet pasal pemakanan bayi. yerlah anak 1stkan mana nak tau apa.


La nie beg Adam pie taska pun dah bertambah, satu beg utk makana dia, satu beg for baju+pampers+ubat, huhu mama dia doklah pegang tiga beg kat tangan, pegang Adam kat sebelah, nak kunci pintu lagi huhu seksa wooo, awatlah kita tak ada 4 tangan hik hik sng gantung jer terus. wakaka. Actually 1 week befire Adam nak masuk 6 months aku dah start kasi mamam nestum dah, hihi suka tau dia, nyum, nyum, laju jer mulut bila lambat mulalah berbunyi Adam tue. Sonok mama kasi Adam mamam. La nie plan nak kasi puri carrot, puri sweet potato dan bnyk lagi hik hik tgh menyusun menu nie, 4 days each food nak tgk baby ada allergic or tak.




mama, adam nak mamam lagi
cumel




Perkembangan Adam yg lain selain bertambah berat badan, Adam dah pandai gigit dan berebut remote control ngan mama & papa dia, dok nak gigit jer remote tue padahal banyak jer teether utk dia gigit sipa gaduh nie ngan mama & papa dia, klu kitaorg ambik maka meraung tak ingat. Hadoi dahlah suara dia grau taulah ank jantan tpi wo suara jgn macho sngat, takut. dah terror dah bab meniarap nie, golek tiarap laju.. hihi tak dan berhenti. Baby yag suka tgk TV macam hobi mama & papa dia. Dia punya pattern tido cam mama dia masa mengandung hadoi dok pusing sana pusing sini sbb nak cari port best, kelakar tul tgk kdg2 samapi ke hujung tilam ke hujung tilam dia tido, kejao ngiring kejap tiarap, kejap gaya superman, kejap gaya ultraman, kejap gaya tundercat.. macam2 lah. tuelah klu tido time ngandung elok2 sikit kang terkena kat anak.


nie tido gaya kaya ngan bantal

No comments: