Wednesday, May 6, 2009

Short Trip To Cameron Highlands

Just a story pasal short trip ke Cameron Highlands, memandangkan cuti buruh so mmg plan nak pie saner, Bertolak dari umah dalam pukul 5.30 pagi siap smbahyang kat hentian sebelah, pegi awal ingatkan takder kete kat highway, rupenya sangkaan kami meleset, bnyk gilo kete, setiap hentiaon pun penuh, inilah gaya bila cuti lamer ramai yg ambik peluang utk pulang ke kampung.... We all drive gilir2 kadang husband nak tido, sya akn drive, kesian lak kat diakan. Yup totally bnyk keta at highway. sonok pun ader tpi yerlah ader juga pemandu yg drive mcm tak sabar2 jer. Adoi yg paling tak tahan morning sickeness dah tiba, asyik muntah jer.... heheh nie baru kater ibu ngandung.





sambil2 drive sambil2 snap gambar sendiri






Sampai kat cameron pun awal dlam kul 10.00 pgi dengan memasuki jalan simpang pulai, so memandangkan smpai awal jadi cari tempat utk mkn, mmg best gila, walaupun nampak panas tpi sebenarnya angin sejuk gila. best klu dapat duk cameronkan. Bagi aku susah nak cari tempat makn kat sini. mungkin sbb kitaorg tak tau selok belok kat sini. mmg sunggih tenang bila tgk bnyk gila ladang sayur. dab masa on the way bnyk gila org asli. Memandangakan kami nie mcm tourist sesat, kami jalan jerlah cari destinasi yg tak pasti. Kami singgah di taman rama2 buat pertama kali nyer.



So aper lagi snap jerlah gambar yg ader......







kat taman rama2







cute tak mama nie?? gemukkan, maner tak gemuk bawa org dalam perut








hehehe, papa snap gambar nie







cantikkan rama2 nie








wah mcm profesional photographer pulak





papa yg lapar






Bagi aku taman nie oklah untuk jalan2, so after pie kat sini, pie kat gerai2 yg kat tepi jalan ader jual macam2 untuk di beli, makin tengahari makin ramai yg naik cameron mmg jem gila jlan cameron, so kami pun rasa mcm penat gila.. so berhentilah maner leh berhenti tgk aper yg boleh tgk, jalan mmg jem on the way to tanah rata, so kami decide untuk turun dan pergi ke destinasi yg boleh berhenti. So ader nampak ladang strawberry yag ader tulis leh pluck the strawberry.. heheh mmg excited gila tgk strawberry. so ader beli ice cream strawberi. kita panggil aiskrim pop, mmg sdap yg amat.







sdapnyer strawberi






rasa nak gigit jer,,, nyummmm






ladang sayur-sayuran





Jam pun pukul 3 ptg so kami pun teramat penat, kamipun decide utk pulang dan mkan tghari di perhentian tapah.... bukan tengahrai dah tpi makn petang... tapi kami seronok walaupun ia cumer short trip yh memenatkan.










JANJI



ENJOY

No comments: