Friday, May 8, 2009

No Mood, Tak Sihat

Yup sejak beberapa hari nie rasa tak sihat, rasa nak muntah time ptg jer mulalah nak muntah, pagi nak masuk bilik air pun muntah, tapi allhamdulillah tak berapa muntah bila buat keje2 dapur keje utk menyiang ikan, daging or ayam aku masih lagi mampu menanggung baunyer. bila rasa nak muntah selalu usap perut , suruh baby kesian kat mama. Baby syg mamakan... Smalam beli makanan di pasar malam, makn nasi kerabu lauk ikan goreng + solol lada, mmg sdap. Then beli barang basah skit, beli ikan + sayur2 nak buat mkanan malam untuk hari nie. Smlam pun ader sesi gaduh ngan husband, geram gila, tpi dah ok beselah pempuan ngandung nie ngada2, bnyak hal... yup aku ngaku itu benar.




ini bkn perut aku perut org lain, tak sabar nak tgk perut besar mcm nie




Kat bawah tue ader sikit info utk perkembangan bayi usia 10 minggu dapat dari baby center malaysia



The fetus is only about 1.2 inches / 3 centimetres long from crown to rump and weighs less than a sixth of an ounce / 4 grams. Even so, it's busily swallowing and kicking. Each day more minute details start to appear, such as fingernails and peach-fuzzy hair. The vital organs - the liver, kidneys, intestines, brain and lungs - are fully formed and functional, while the head is almost half the length of the entire body. The forehead temporarily bulges and sits high on the head, but later will change into a more human-like feature. If you could take a look at your baby this week, you'd be able to see the clear outline of his spine. Spinal nerves stretch out from the spinal cord.
Your uterus is now the size of a grapefruit. With the help of a Doppler, a hand-held soundwave stethoscope, you can hear the fetus's rapid heartbeat - one expectant mother likened it to the sound of tiny horses galloping.

No comments: