Friday, February 6, 2009

Car Wash

Waiting for the turns
Balik Sungai Manik tak expected yg skrang tgh musim nak bajak tanah sawah.. so kat jalan bnyk tanah sawah yg menyebabkan kete ku kotor so ingat nak pie CUCI KETE
Cuci kete time........ maser nie kat teluk intan mmg nak cari cuci kete so pegi survey ngan my nephews, coz dah lamer tak balik teluk intan... so search punyer search jumpe this cuci kete automatik Rm 5.00. Dlam fikiran so cheap so pegilah try... mak oi panjang gila beratur......, tunggu punyer tunggu my turn dah sampai wah takut. dah smpai dlam mesin tue that "bangla man" kater suruh free gear tpi dia tak ckp pun tak pyh tekan break :)Suddenly whole machine berhenti operation, i punyerlah suprise sebab aku ker, really dah cuak giler. The Bangla man ketuk tingkap aku dan kater " akak jgn pijak brake tau" Mak oi blushing siot muker.................
malunyer dah lah ramai org tgk pulak tue... maner nak tau lain kalilah letaklah signboard (Geram)... Then ingat nak vacumm kete tpi ramailah pulak vacumm ngan polish kete... aku pun belek kete tgk mak oi bnyaknyer calar... rupenya mesin yg ku anggap bagus nie dah mencalarkan kete.
The Bangla man : akak nak polish kete tak?, bnyk calar kat keter nie
Azila : Nak jugak tapi berapa u charge?
The Bangla man : Tak mahal rm 120.00, gerenti bagus
Azila : Tak payahlah kat kl pun not this mahal
The Moral of story..... patut diaorg guna mesin nie rupenya nak calarkan kete....... frust dan ini satu pengajaran

No comments: