Saturday, September 4, 2010

Shopping Raya :)

mama jom shopping raya



Raya nak dekat aper lagikan mesti dah time utk kita menghabiskan duit utk preparation raya lah pulak. Semua nak baru serba serbilah baru, baju baru, handbag baru, bak kata semualah nak baru, tuelah manusikan time raya mmg nak menghabiskan duit. So far aku spend just utk adam dulu papa dia bayar utk baju raya nak dia, aku bayar utk baju jalan adam. so tema kitaorg tahun nie warna biru hik hik comel jer tgk adam pakai baju melayu.. tomei2 tomei. Tapi yg kelakar nak try baju raya dam kami terus tanggalkan baju dia dan terus pakaikan baju tue.. comel2. Akhirnya dapat gak colour biru sebijik sejibun ngan baju papa dia. Huhu aku lak tak sempat nak buat baju raya, takper baju raya tahun lepas dah ada colour biru. so tak payah membazir ok. Dah settle pasal baju Adam tgl mak mgan pak dia jer nak ada baju baru, hik hik.. Lagipun cuti raya kami tak lama, papa adam dah start keje hari isnin cuma aku jer cuti lama. Setakat hingga hari nie kami dah shopping kerepek raya, shopping biskut raya tak au nak shopping per lagi. Nak pie jalan TAR tapi payah nak bawak Adam... huhu oklah hope this raya we all raya dengan happy.


No comments: