Tuesday, September 7, 2010

Jalan-Jalan Di Jalan TAR

Hari Ahad merupakan pagi yang indah, pagi2 dah hujan so kami sekeluarga  dah planning utk ke Jalan Tunku Abdul Rahman atau lebih dikenali sebagai JalanTAR, Kita orng parking kat Pertama Kompleks. Allhamduliilah mmg dapat parking dan parking tak penuh lagi time tue. Best gila. Adam pulak kami letak dalam buggy letih nak dukung Adam yerlah berat Adam dah menceceh 10.4 kg sama macam sekampit beras... leh patah tangan kalau dukung dia.


Tak ramai lagi manusia time tue, tue yg bset tue taklah crowded sangat kan jalan tue. Sebenarnya kitaorg pun tak tau tujuan aper pi sana, ingat nak cari baju kurung muwah tapi taklah muwah sngt pun, corak tak menarik tapi tuelah musim nie musim COTTON, tapi tuelah tak minatlah cotton nampak cam muwah jer padahal harga dia tak ingat beratus2 gak huhu. MMglah ada macam2 jenis cotton tapi tuelah takut tertipu ngan peniagakan. Jalan dan jalan pun tak jumpa per2... Yang membuatkan aku bengang, bila jalan tue dah letak gerai tapi ada jer kete nak lalu jalan tue, itukan tempat diaorg berniaga manusia pun lalu lalang lagi diaorng yg drive tue buat bodoh jer... geram.


Adam merengek gak tapi kami berjaya pujuk dia. Kami belikan dia belon upin sangkut kat dia punya buggy oklah dia ada gak belon yg dia nak main huhu. Alhamdullilallah Adam ok jer samapi ke akhirnya. Aku pun berjalan sambik berjalan naik lenguh kaki tapi aper pun tak beli, yg beli pun ketayap adam jer. Hadoi. Nasib baik cuaca mendung oklah tak ada lah yg masam muka, laki aku pun dalam mood utk berjalan, silalah enjoy gamabr Adam kat bawah yerk...



Adam & Upin





"Bila nak balik nie, mama????"



Jalan dan berjalan samapi tak larat nak terjah lagi semua lorong yg ada kat situ, pada penghujungnya kami tak terdengar pun suara bising Adam tup tup tgk dia dah terlentok tido. Aloh2 cam dia pulak penat yer tak, kuar dari jalan TAR pun pukul 12.30tgh tue pun bnyk jalan dah tutup oleh polis... nasib baik kami sempat parking kat pertama. Huhu tapi aper pun mmg best lah jalan2 walaupun kami tak beli aper2 pun.






Alah2 bucuk 2 anak mama, tido

No comments: